Saturday, November 28, 2009

::a new moon::

ya,bace tajuk macam boleh dapat bulan baru tiap-tiap kali.

tapi tipu lah kan.

tajuk-tajuk blog ni memang merapu.

sebab utama adalah kerana

penulis blog ni mmg takde idea nak tulis tajuk ape.

nak perah otak macam malas.

merapu dan ikan kerapu dan merepek serta kerepek sudah sinonim.

alhamdulillah lepas ni

kamu semua tak perlu risau nak baca nukilan pasal sem-sem lepas.

dah habis!!

new book new book.

dengan senang hati melambai2 pintu gerbang uniten.

babababababai.

ade sesetengah perkara,

i nk diamkan diri,

senyap menjadi buta,tuli dan bisu.

tidak bergerak,statik.

frozen,freeze dan semua kalimah yang sewaktu dengannya.

kalau dengan mengeluarkan semua ingatan

perlakuan,mahupun perkataan menyamai dengan maksud itu sudah memadai,

sudah bagus.

kalau secara fizikal mengeluarkan sel-sel otak yang telah korup,

crash atas segala sebab tersebut,

lagi bagus.

tapi itu fantasi,khayalan,keinginan yang pasti tak mungkin berlaku.

ya,

corrupted.

my mind is finally corrupted.

and i can't change it.

not in the nick of time.

not pronto.

mr sabir said,

the voice of the heart is kind,

the voice of the mind is cruel,

the mind only think about the easy way out.

and my heart and mind,

frankly i don't know which is which.

....


ok,bye.

::adakah anda tahu::

kau nak tau,

hidup tanpa internet,

tanpa cinema,

tempat karok,

buat kau macam nak guling-guling balik.

walau hari hari nampak laut.

tidak berguna.

tak boleh mandi pun.

monsun.

bile cari cc kat kuantan macam pegi masuk rumah hantu,

punya adventure oh.

eh,saje nak cakap,

da pandai da jalan2 kat bandar kuantan-terengganu.

semoga perjalanan balik marang nak merempauh tiga jam ni selamat.

bulan depan kita berjumpa lagi ok.

salamat po.

Friday, November 20, 2009

::blue moon::

penulis tiada masa mahu update.

bulan depan baru balik.

pergi belajar sebulan.

=)

Wednesday, November 11, 2009

::angkut barang-trip1::

ok,setel sudah

mengakut barang dari bilik(bekas bilik)

ke kereta.

nasib lah guard baik hati kasi bawak masuk kete.

ceh,

sampai 5 orang soal nape nak bawak kete masuk dalam.

nasib kasi,kalau tak,

korang lah kena tolong aku hangkut barang ni ok.

ya,

menjadi sailormoon sekejap.

1 jam jugak lah tanpa henti bernafas angkut barang.

*kalau berhenti matilah*

guna kuasa kudrat yang ada ni..echeche.

fuh,

rasa macam slim sket i.wtfwtftwtf.

ade lagi separuh nak kena angkut.

tv,4 kotak pelbagai saiz,3 rak buku,

1 tmpt hang baju,

dan bantals pelbagai saiz dan warna.

tue la,

sape suh beli bantal banyak2..haha.

padan muke kena hangkut balik.

ni baru satu trip punggah barang masuk dalam kete,

belum sampai rumah nk punggah barang masuk dalam rumah.

da la tade lift.

*&%$#@

macam nak terus balik melaka je.senang.

bukak pintu and tada..

campak je barang..

huu...kan bagus boleh gitu.

tapi tak bawak kunci rumah plak.

haih haih haih.

guard tu,

kalau clamp kete i siap aa..

orang x makan lagi ni tau.

dengan kuasa enjin 1.3 kang i aumm satu sk ni.

now,

nak rehat2 jap..

minum air sprizer,

makan gula2 scoox

*tue je yang ada*

eh,sempat ni kan kalau masak megi.

telur ade lagi.

yeah!!!

ok,

baibai for now.

nak makan.

lapaaaa sangat!!!

member melantak da balik kg bersama kucing gemok.

sunyi rumah ni..huuu~

::melalalaka::

kena balik melaka jugak nih anta barang.

buku berlambak.

mane muat bilik study.

hish.

nak tak nak kena hantar gak barang2 gua balik rumah kt melaka nih.

dang.

patut tak yah pindah kl..

kan da susah (T_T)

melaka oh negeri yang bersejarah

tempat tumpah darah kita.

dijunjung dengan sepenuh jiwa,

*tak ingat lirik*

rakyat jelata sudah bersatu padu

berikrar taat setia.

dijunjung dengan sepenuh jiwa

melaka maju jaya.

yo yo o je aku nyanyi lagu melaka nih.

lol.

entah betul ntah x lirik nih.

eheh.

tapi melaka is no 1 in my heart ok.

i heart melaka.

i heart taman merbuk.

wakaka!!

Tuesday, November 10, 2009

::rosak::

laptop

macam dah rosak.

maybe sebab virus.huhu

jadi tak boleh nak log on.

hanya dapat log on as guest saje.

semua docs tidak dapat diaccess.

nasib lah final semua dah habis.

kalau tak,besarnye masalah.

hehe.

hari hujan.

sejuk je.

kalau tak,

bahangnye,

sampai ke tulang belulang.

esok nak balik rumah.

minggu ni minggu last duduk di sk tersayang.

akan merindui warong pak maidin

dan kedai vcd cetak rompak.

kk mart yang menjadi tempat borong gula-gula.

hehehehe.

rindu semua.

nak balik melaka lah.

rindu ikan bakar!!!

yumm yumm!!!

Monday, November 9, 2009

::9::

9 hours of karaoke session with nogha,deedee,arep & famie.

huh.awesomeness!!!

sampai 3 am.

buffet dinner yang superb!!!

terharu deedee dan famie sanggup

stay sampai pukul 3.

padahal esk diorg keje.

ni kire selebret besday sume org.hahahaha

best sangat!!!

Sunday, November 8, 2009

::klwmbc 2009::

for those who doesnt know what klwmbc meant,

it's a short form

for->kuala lumpur world marching band competition.

and this year pun ada klwbc juga on this upcoming December bebeh!

details on event boleh klik sini

lets support the teams and enjoy!!

::engagement,pregnancy,wedding::

congrats to all my friends yang sudah kawin,

bertunang dan menghitung hari mahu menyambut kelahiran permata

masing masing.

my high school friends are expending their lives.

woohoo!!

macam tak percaye je.

dulu,satu sekolah,

nak pakai anak tudung pun malas tau time tengah belajar

dalam kelas.

*panas oh*

sekolah yang penuh perempuan dan cikgu perempuan.

sangat syiok.

sebab bebas.

lol.

tak sangke diorg da jadi bini orang,

ade da jadi tunang orang,

dan tengah tunggu hari nak jadi ibu orang.

semua pun dah vogue d vast.

i je muka budak baru habes spm..

*yeah,awet muda*

(~_~)

::assumption no 1::

i rasa,

brass band sekolah i telah terkubur.

mungkin..

sebab dah tak dengar berita.

so sad lah weh.

you know,

if anak-anak kau,

atau kawan-kawan kau yang ingin pursue apape

untuk dreams mereka,

kalau kau tak sokong secara dalaman,

sokonglah secara luaran.

*it's not even your own dreams to begin with kan kan*

lol.

ya,dengar macam senang je nak buat,

tapi bila kau berhadapan dengan bende macam tu,

ape kau buat?

as long as it's morally good.

apa lah salahnya.

dan kalau kau ada impian kau sendiri.

pursue habis habisan.

jangan hirau apa orang sekeliling kata.

sesetengah bende,

orang lain tak lalui,

orang lain tak rasa,

orang lain tak akan faham.

jadi,jangan rasa malu.

biar lah nanti,

mereka yang ketawa kan kau tu,

akan ketawa dekat diri mereka sendiri.

sebab dalam hidup mereka,

mereka tak achieve apape pun.

sebab tu mereka jeles.

lol.

as parents,

you should support your children.

pembangunan diri yang bagus,

adalah dengan pengalaman.

biarlah mereka jatuh dan bangun dengan sendiri.

dengan itu,

mereka akan belajar.

kau bagi support cukuplah.

i dulu pun dah puas orang ketawakn impian i,

jadi i tahu macam mana rasenye,

bila our own dreams,

orang ejek,caci maki etc.

*macam die bagus sangat kan.wtf*

in life,

we're going to encounter that for a very long time,

selagi tak mati,

the same things will happen repetitively.

be brave,

and put your heart and soul in the things you love to do.

selalunya,

orang yang suka bercakap pasal orang lain,

and being nosy,busy body dengan cara yang tidak elok ni,

mereka adalah orang-orang yang kalau kau perhati betul-betul,

boring lah kot hidup mereka.

dan mereka suka memperlihatkan keburukan orang,

untuk membuatkan diri mereka rasa lebih bagus.

orang macam ni kan,

selalunya,

ape je orang lain buat,

diorang pasti look at things in a negative way.

kalau kau senyum pun kat diorang ni,

pasti diorng fikir macam-mcam lah.

lol.

dan mungkin,

orang melayu ni

dah jadi tabiat,

tak suka tengok orang lain happy dan berjaya.

tengok bangsa lain,

saling tolong menolong.

melayu memang mudah lupa.

kadang-kadang,

terlampau melihat ke hadapan,

sampai lupa asal usul,

dan lupa sega-gala lah.

jadi i nak amek kesempatan ni,

nak ucapkan terima kasih pada orang-orang yang i terhutang budi.

tak tahu macam mana nak balas.

thank you sangat-sangat.

i akan ingat budi you sampai mati.

kalau i terlupa

*sebab dah makin tua kan akak ni*

ingat kan lah ye..

hutang budi dibawa sampai mati.

hutang duit,boleh claim selagi hidup.hehe

tak ada manusia yang sempurna dalam dunia ni.

kite tak boleh lari dari kesilapan.

jadi,

kalau supervisor,dan lecturers i dengar suara hati i ni,

terimalah kertas peperiksaan i seadanya dan juga fyp.

insyallah,

i akan terus berusaha (^_^)

*echeche*

mari hidup aman damai tanpa perang.

vi-2006

sultanah asma



need i say more???

awesome lah dude.super awesome!!!

::stf band 2009::



stf!!!!terer lah kau!!!hebat!!!!

::kl marching band 2006::



awesome lah kau!!!!!!!!

dah lame gile tak pg tgk competition band.

huh!!!wajib pegi tgk start next year!!!!

majulah brass band untuk negara.

::saloon baru!::

tanning saloon dekat mivalley

dah buka tau.

tapi,

malaysia kan panas.

(T_T)

kite dah cukup tanned dah.

perlu ke nak tanned lagi?

tak payah lah buat.

sebab nanti mudarat kan diri tau.

*eche*

eh,ingat main-main ke.

betul oh.

tak percaya pegi google sendiri.

*sebab i malas*

but,die ade offer bende lain juga.

macam brazillian wax.

ah-ha.

sanggup ke??

*kenyit mata*

::persons not pieces::

ya.

ketagihan i pada makanan sangat kronik

sampai tengah borak pasal orang,

boleh tersasul ok.

sepatutnya i nak cakap 6 persons

tapi tercakap 6 pieces pula.

ya,i tau i tau.

manusia bukan pieces,

tapi persons.

::saya ada hobi::

hobi saya ketika menikmati makanan di rumah

adalah menonton tv.

kebiasaannya,

bila saya makan di rumah sewa

*tiada tv/astro*

saya akan makan sambil tengok

cerita shin chan di youtube.

sudah menjadi kegiatan masa makan saya untuk menonton cerita kartun

ketika makan.

suatu hari,

sedang saya bertungkus lumus

mencari shin chan di youtube,

shin chan didapati sudah tiada.

mood makan saya walaubagaimanapun tidak terganggu

walaupun hati diselimuti rasa amarah yang sangat kuat.

hari ni,

saya menemui cerita baru untuk ditonton.

sailormoon.

walaupun tidak sekelakar shin chan,

tapi mamoru yang hensem,

mengubat duka lara hati ini.

selamat tinggal shin chan..

Saturday, November 7, 2009

::food makes me happy::

yep.

no doubt.

haha.

last nite,

dila datang stadi rumah i.

die stadi dengan nogha->semicon.

pastu borak-borak makan kfc.

dila cakap pasal time kitorg smae2 foundation dulu.

dalam satu sem die bleh gain weight,

sebab selalu makan dengan i.

dan nogha pun setuju.

sebab bile dengan i,

semua pun jadi suka makan.

ha,kan bagus tue.

hehe..

selagi boleh makan,

kite makan.

nanti dah sakit,

tak dapat merasa nikmatnya makan tu.

i memang suka makan.

tak kesah la ape kondisi i pada masa tu,

nampak food macam nampak diamond.

*siap nampak star gitu*

uh,i love food so much.

boleh ganti maria tunku sabri lepas ni.

wtfwtf.

i love almost everything.

except white radish.

tadi dapat makan asam laksa kt jusco mid.

uuuhhh!!terbaik lah!!

pastu da jln-jln pegi gardens

konon nak makan cinnamon bagel je,

then,

lepak kat food court,

ade la plak korean food stall kan.

saje tengok2 menu die.

uu..terliur.

owner pulak mmg korean.

dan manyapa i dalam bahasa korea,

ape lagi,try la prektis.

haha.

die pun gelak2.

sebab suka dengan owner die yang baik,

dan food mmg sedap.

dan i mmg suke korean food,

ape lgi.

order la satu.

nogha pun tergoda jugak,

die pun order satu.

fuh,satu set ok.

sedap gile!!

da la panas2!!!

sampai melecur lidah.

tapi sedap oh.

dengan kimchi soup

peringkat super saiya

*tapi i lagi suke miso soup*

uurgghhh,sedap!

jadi,

masa tgk wayang,

impian untuk membeli chicken meatball terpaksa dilupakan.

takpe,anytime boleh beli.heeheehee.

huu..rindu pulak nak makan taiwan meatball noodle.

wajib pegi makan nanti.

nak keropok lekor jugak............!!

Friday, November 6, 2009

::what lies beneath a name::

i stumbled upon a forum

where everyone listed down semua

nama pelik and unik

*bagi mereka*

and guess what.

name i ade lah.

ish3.

pelik ke nama perempuan ni.

tak lah.hahaha..

kiut je.

*ok,jangan muntah*

cuma middle name i,

kalau nak eja jawi complicated sket.

eja nama in mandarain pun jadi bunyi lain.

memang payah.

tapi suke je nama i.

ye lah,

kalau sendiri tak suke,

sape lagi nak suka.

bukan boleh nak tukar nama lain.

hehe..

nama my sis,

mama pilih.

nama my little bro,

i yang pilih,

sebab excited sangat mase tue nk dapat adik lelaki.

sebab bile dah dapat adik perempuan,

nak la pulak adik lelaki,

biar sepasang.

adik i dulu,

time kecik-kecik baik je.

me and my sis suka buli die.

haahahaha..

i suke buat die nangis,

entah tatau la nape..

cam best buat die nangis.

*kakak yang jahat sket.lol*

ah,my sis lagi ganas.

die lah paling garang dan ganas kat rumah.

die lah mak tiri no 1.

kalah mama.

hahaha.

::nitemare on elm street::

semalam,

mimpi yang nauzubillah.

horror nye.

i mimpi yang tak elok tak baik cite

*makwan sy cakap cikgu*

nih mesti setan punya angkara.

setan dah makin maju,

mungkin dah pandai baca blog,

dan main fasbuk agaknye.

setan punya setan.

::tari tirana::

cerita tari tirana ni bagi i bosan nye.

dah cuba tengok 3 kali.

episod 2 pun tak habis..

jalan cerita patut nya ok dah.

maybe orang ni macam syok sendiri sket,

macam novel yang budak-budak sekolah rendah buat.

not catchy.

different people different taste.

bukan i tak mahu support drama/filem sendiri.

tapi,

kena pandai pilih lah jugak kan.

tak kan semua nak telan.

yang ni aisehmen,

memang tak tertelan lah.

otak tak boleh digest.

::a fun nite out-chapter 1::

malam tadi,

me,nyetnyet,gadis dari sorga dan bom bom pow,

pegi tgk muvi di midvalley.

bermula dgn insiden terlalu asyik berborak-borak sampai terbabas ikot mrr2,

haha..si driver*sy* asyik sangat berborak dengan nadia.

salah kan ayet.die x jd co pilot yg bagus.x boleh harap.

then,da smpi di mid,

suh bom bli tiket,

ingat kan kitrg ckp pasal d same muvi iaitu inglorious basterds,

tapi bom igt mikel jeksen nye muvi.

da la beli 3 je.haha.

sebab i ingat nad kasitau bom,

nad i ngat i yg kasitau,

bom ingat i ngan nad je dtg tnpa nyet nyet.

hahaha..

lepas tak dpt tukar tiket kepada tiket basted,

jadi,ayet sorg je beli tiket basted tue.

dan memulakan plan untuk bagaimana

semua bleh masuk tgk basterd ni.

jadi,

setelah servey2 hall basted hall 16,

mikel jeksen hall 1,

dan time tu la plak kan gsc mid tgh renovate,

jadi,

kena go seperate way,

tak boleh masuk same2.

jadi,

setelah meng usha abang-abang kaunter koyak tiket,

dengan berbekal kan azam yang kuat,

pg kasi tiket tu,

dan brother tu prasan la plak kan,

yang 3 org ni tgk mikel,1 je tgk basted,

jad kami berbincang2 lagi..

macam mana nak buat ni..

lepas tue..

ayet masuk..

semua pun masuk je..

haha.

nasib hall kecik,

tak rmi org..

dan dapat tgk cite inglorious basterds dengan jayanya.

to be continued...

Thursday, November 5, 2009

::the proton chronicles::

ya,

bila baca blog ayandanda yang berhormat,

Tun Dr M,

*ok,saje je gedik kasi panjang2*

teringat proton yang parents i gune,

dan i pun terkena tempias guna proton juga.

haha.

starting proton saga yang terawal sekali,

pastu wira,satria dan perdana.

ya,

tak salah guna proton.

ok je.

satria dan perdana je penah guna sebab

masa mama pakai wira,

i masih belum ada lesen.

satria pun best,

cuma minyak macam air.

sengkek i dibuatnya.

perdana ok,

smooth,

cuma gearbox yang selalu bermasalah.

oh,

disc break perdana

yang i terpatahkan

sebab terlanggar bumper di area bangi seksyen 7

adalah bukan sebab utama perdana tak bagus.

lol.

secara tidak sengaja terpatah ok.

*sampi sekarang daddy tak tau i yang buat*

walau daddy mahukan i pakai savvy,

tapi i menolak dengan cara yang baik,

bukan sebab tak bagus,

tapi lebih suka kelisa,

tapi kelisa dah tak produce pulak.

sampai sekarang masih mengidam kan kelisa

kerana kecomelan,

fuel saving

dan macam-macam lagi.

jadi,

pakai lah myvi

yang allignment selalu lari,

absorber tak best,

macam duduk di lantai.

gedegang gedegung kalau lalu jalan tak rata.

tapi masih,

sayang myvi kerana hadiah dari ayahanda tercinta.

terima kasih daddy.

jadi,jangan malu pakai kereta buatan malaysia.

di buat untuk rakyat jelata

yang sesuai dengan gaji masing-masing.

follow i?

lol.

ok pe,affordable,

cantik la jugak,

luas,

dan yang lain-lain kau fikir sendiri.

walau impian ultimate nak pakai hummer,

atau kalau realistik sikit

nak pakai mini cooper,

kereta buatan malaysia tetap no 1 di hati.

::basterd::

ya,

malam ni mahu pegi tengok

wayang sama nyetyet dan gadis dari sorga.

mahu pergi menonton

cerita basterd2 tue..apa tah tajuk die.lol

ayet ingin mendapatkan kepastian,

antara nogha,azan dan scubie,

siapakah yang menjawab soalan yang betul pasal

brad pitt ini.

kita tunggu dan lihat.

roger and out.

::music::

i rindu nak main

seksofon.

*bukan sexs on the phone*

mind you.

dulu since form 1 join high skool

punya band,

di letak di section woodwind,

saxophone dah jadi a part of my life.

my parents tak approve i masuk band.

especially mama.

tapi sangat best masuk band.

ramai kawan,

and dulu,

ramai chinese je masuk.

jadi kena tunjuk you betul-betul berbakat

nak jd ahli woodwind ni.

diorg macam racist sket that time,

jadi i penuh semangat

blaja tiup and afal lagu-lagu sume,

and tada...

terbeliak biji mata ko kan

yang i pun boleh main sax vey well.

huahauhaua.

it's been fun main sax

sampai i dengan suka kepala lutut

quit piano klas

sebab nak bagi full commitment untuk band.

quit tennis practise.

dan kena marah la kan.hahahaha

tapi sangat berbaloi-baloi.

walau muke jadi nigger sebab practise siang-siang panas terik

mak tak kesah.

arwah cikgu isa yang sangat kool dengan cikgu rahmat

yang memang dedicate their life for music.

memang sangat syiok.

music was my escape back then.

pegi sana sini

join competition.

walau sekolah sendiri

tak berapa nak approve band,

sebab diorg rasa melanggar agama ke bagai ape tah,lol

but it was great.

paling best masa join pesta flora '99 dekat kl.

huh,

dengan semua band yang hebat-hebat from tkc,stf,vi,

pergh..

terliur tengok

drum major yang hot2

bawak tongkat yang ade jambul tu,

lambung-lambung tinggi2,

pergh..

hebat lah kau!!

walau kami tak hebat mana pun,

tapi semangat no 1.

memang paling semangat lah!!

dulu,

time baru masuk band,

sangat rapat dengan budak2 cina yang seangkatan dengan i.

shin yi dengan hui pin.

betol kot nama diorg.

dengan winnie sekali.

winnie and i main sax,

shin yi and hui pin main clarinet.

and later on,

i belajar main trumpet,

clarinet and drum..

piccolo dan flute susah.

langsung tak keluar bunyi.

mungkin sebab bibir i tebal sket.lol

ya,trumpet pun susah,

dapat blajar sampai note ape je,

lepas tue bibir bengkak.

ah,rindu dengan band..

rindu sangat-sangat..

until now,

my fingers akan bergerak-gerak macam main sax

sebab dulu i selalu hafal lagu

sambil gerak-gerak kan jari.

dah jadi habit.

rindunye pada arwah cikgu isa..

yang hensem,koolness,,

dan cikgu rahmat yang kelakar.

rindu juga pada kak nimarni yang garang gile,

tapi lepas tu kami jadi kawan baik.

hehehe..

band unites us all..

masa form4,

si pendek ni dapat jadi conductor.

sebab si pendek ni

jadi asst. drum majorrete.

tapi tak best.

sebab tak feel.

bila main sendiri lagu2 tue,

bila main seksofon itu,

dunia jadi syurga.

lol.

lepas tu i quit.

jangan tanya kenapa.

ya,semua pun tak percaya i quit bende yang i suke buat.

cikgu chew,

my maths teacher pun penah tanye,

oleen dan music boleh berpisah ke.

ye cikgu,

saya dah berpisah dengan music.

dengan band.

you know,

bila dengar bunyi drum roll,

semangat itu datang.

oh,rindunye..

i masih ingat ketua section leader woodwind dulu

yang sangat garang,

lim sze yi.

oh,until now pun sebut nama die ni tkut oh.

die garang gile.

tapi terer gile main sax.

even ada soprano sendri.

hoh,jeles.

dulu aktiviti penuh dengan latihan,

pertandingan

dan pegi tengok concert sekolah2 hebat yang lain.

sangat amusing.

bile tngk diorg perform,

rasa sangat semangat untuk buat yang lebih baik.

we talk about musics,bands and stuff yang macam tu je hari hari

tanpa rasa bosan.

i still simpan cd band kitorg mase

join competition anjuran tv3 mase i form 3.

feveret dulu adalah polish alat sampai kilat

yang boleh nampak muka sendiri.

i ingat lagi dulu,

band under cikgu jasmi.

bila i quit,

die cakap,

i can no longer have anything to do with band

nor using the certs i gained mase join band.

sebab die tak kasi quit,

tapi i being a chicken,

and for reasons that nobody will understand,

i quit.

and said,

i don't mind.

jadi lepas tu join pandu puteri.haha

pakai skirt.

blaja ikat-ikat.

jadi ladies lah sket.

hehe.

fun juga.

tapi everytime tengok band praktis,

berdarah hati ni..

haha.

masa i form 3,

i nak sangat join competetion band,

wakil melaka ni.

bertahun2 wakil melaka,

representing melaka

setelah berhempas pulas berusaha untuk menang

pertandingan,

tak kan tak mahu join kan.

tapi mama sangat tidak kasi.

she never approved of what i did.

so,

i made a deal with daddy,

that will be my last.

setelah memujuk rayu,

daddy kasi.

dan setelah daddy tengok,

results pun ok,

cikgu hayati pun pujuk,

cakap ok results i

masa sign report card,

yeah!dapat pegi.

yahoo!!

daddy siap cakap.

kalau mama tanye,

cakap i pegi kem motivasi di kota tinggi,johor.

bila i balik,mama tanye how's the programme,

i cakap sangat best.

ade air terjun.

*padahal tak pernah jejak pun air terjun kota tinggi*

create story yang buat die percaya.

hahaha.

nasib die percaya.

until now die taktau i join band sampai form 4.

daddy is super cool!!tenkiu daddy.

i berhutang sangat besar dengan you.

high school life sangat memorable kan.

dulu ingat lagi,

sebab i ni prefect,

duty first kena buat adalah baca doa pagi-pagi..

ya,untung budak-budak ni

aminkan doa yang i baca.

yang sangat super laju,

belum habis al-fatihah i dah start doa lain..

hahaha..

naikkan bendera,

conduct budak-budak ni nyanyi lagu2 bagai masa

perhimpunan.

hahahaha.

uruskan kaset lagu tuk nyanyi pagi-pagi.

omg,that was so much fun.

rindu lah sekolah!

ya,baru teringat.

sijil spm til now tak amek lagi.

huh,kalau pegi sekolah mau kena terajang nih.

dah bape tahun dah.hahahaha

::food of life::

bila rindu.

kau kena telan.

sebab tiada apa-apa yang boleh kau lakukan.

telan

dan telan.

itu takdir perempuan.

::5 years::

dulu,

masa sekolah menengah.

i kasi diri i 5 years

to see and seek apape lah.

to make my life better.

now,5 years is coming to an end.

what i have gained?

*ok,except weight*

seems after 5 years,

i am getting better i guess.

lol.bagus2.

ok,

i kasi diri i samapi 30th of november

je untuk apape yang patut.

then,starting from the first of next month,

nak tak nak,

kau kena buat sesuatu perempuan.

serius.

ya.hati dan otak

bersatu padu bercakap ni.

serius.

ok,ok.

kasi i masa

untuk

enjoy hidup di bawah minda separa sedar dulu.

nanti i akan bangun,

dan apa-apalah.

ini perjanjian dengan diri sendiri.

lol.

ok,serius serius.

ya,

bila bangun dari mimpi tadi,

i dah sedar

*separuh sedar*

i tak suka dah mimpi time tidur.

bullshit sket.

*maknanya separuh masih suka.wtf*

dulu,

tidur merupakan the sweet escape.

untuk mendapatkan mimpi yang best.

now,

bila dapat mimpi yang best,

rasa wtf.

it's not even real.

i am going to get myself

the real deal now onwards.

in the real fucking world.

the safe nest is no longer comforting.

shit.

inilah bila kau independent.

nak tak nak kau kena terus independent.

walau rasa fuckep up macam mana pun,

kena jugak.

time di manja dan di belai belai sudah habis.

the hours of reason is over,

jadi tidak perlu reason kan.

ya,

sudah ubah fikiran juga.

tak nak ambil anak angkat juga.

susah.

lol.

matang kah?

entah.

soalan yang tak perlu ditanya dan tak perlu dijawab.

::percuma::

ya.

percuma.

mimpi adalah percuma.

i mimpi yang sangat mengharukan hari ni.

buat tak mahu bangun dari tidur.

lol.

dah,

Tuhan,

jangan kasi aku mimpi selalu.

tak bagus untuk kesihatan.

sekali sekala tak apa.

aku dah makin bosan mimpi macam ni.

enough.

Wednesday, November 4, 2009

::perkara-perkara penting::

ya,kena start diet.

lepas ni nak main buaian dekat taman.

eh,main buai je boleh kurus tak.

lol.

so,next year,

pakcik nak kawen,

and abg sham pun nak kawen..

baju tuk pakcik kawen belum cari.

kami sekeluarga mula-mula sepakat nak pakai ala-ala

arab gitu..

berjubah.

haahahahaha.

tapi mama menolak cadangan itu.

ok,i kena buat baju yang tahan lasak.

sebab nanti kena mengejar nabil dan hana.

ya,kena kumpul duit juga

sebab dah janji dengan mama untuk

sponsor satu hantaran untuk pakcik.

tengok,

baik hati anak buah die ni.

wajib kasi lagi duit raya.

*walaupun tahu pasti dah tak dapat dah.isk2*

seronoknya

keluarga hj mad ripin & hjh kamariah semakin membesar.

dan i,

akan menjadi kakak sedara paling tua dalam famili.

first cucu kan.

cis,

duit raya pasti kena start bagi tahun depan nih.

kasi sorang singgit cukup kan kan.

oh,hari ni selera makan i sudah kembali normal.

makan banyak betul..

happy sungguh dapat makan nasi

*baru satu hari je kot tak makan nasi*

rasa macam dah sepluh tahun tak makan nasi ni..lol

mungkin sebab stress dah habis,

jadi dah berselera makan.

siap drive tru mekdi tadi.yummeh!

tak sabar nk jumpe mun,fyra n zuret.

lamenye tak jumpe..

dulu,

time mun dok bangsar,

almost everyday ajak die pegi midvalley.

bangun tdo je call mun,

ajak pegi mid.

now,semua dah area subang+shah alam+klang,

susah sket.

mahal.kena bayar tol.hahahaa..

tapi mesti nak jumpe jugak.

oh,barang-barang baru kemas sikit je..

banyak nye nak kena bawak balik..

(T_T)

malasmalasmalas.

::birthday dedication::

happy birthday to you,

happy birthday to you,

happy birthday to nora 'atikah omar,

happy birthday to you.

yeah,nogha is now offically 23.

kau sudah 23 perempuan.

terima lah akikat.

lol.

ya,sudah berapa tahun kite kawan,

9 tahun..

hehe.

so, here are my wishes for you:-

1)good luck exam semiconductor sabtu ni.

2)semoga impian kau nak buka "jelly beans" termakbul.

3)bahagia bersama kekasih hati tercinta sampai anak cucu.

4)cepat kawin.

5)bertambah kaya raya.

ya,her boyfriend is super sweet.

he wait until pukul 12 tengah malam

untuk surprise kan nogha in front of the house.

hauhauhahau..i pun jeles macam apek jeles jugak.lol.

bawak the whole alexis's tiramisu ok.

*the whole cake ok,the whole cake!!!*

terima kasih,

dapat i menumpang sepuluh jari jemari

makan cake yang sedap medap tu.

hehehehehehe...

terima kasih berada disisi aku selama ni dan mendengar keluh kesah kak esah

tentang panorama hidup.

aku pun akan terus berada di sisi kau untuk mendengar keluh kesah mak jah juga.

lol.

you know i love you,

xoxo,muah muah!!

Tuesday, November 3, 2009

::my first puppy love::

yeh..

sebelum i start couple2 jadah nie..

i ada satu crush yang sangat besar

pada seseorang..

i ade crush kat someone

since i'm in form 1 tau.

wtf kan..haha.

tapi i tak pernah kasitau die.

how i felt for him..

sebab i tak nak ruin our friendship..

and if things don't work out between us,

i tak mau kehilangan die.

i nak die sentiasa ada dalam hidup i

sampai i mati.

i want to capture him

in my heart dengan

memories yang indah-indah.

*sangat pupply love kan kan.lol*

even i tak pernah tunjuk i suke sangat kat die time tue.

tunjuk muke kool je,

tak penah nk tunjuk muke hepi jumpe die

cakap pun tak pernah nak manje2

*muntah sekarang*

dengan die,

i tak pernah rasa marah,

atau rasa menyampah

walaupun i pernah kena marah dengan die..

pasal die sendiri naik angin.

as a friend,

and a secret admirer *wtfwtfwtf weh*

i tak pernah nak ambil hati.

i had a crush on him for 5 years tau tak..

and i never told anyone.

even i pernah cakap kat diri i,

i tetap akan rasa sayang kat die..

*ceh,crush je kot*

he was very protective,

baik,

semua baik2 lah.haha

after spm habis,

baru lah i nak mencuba-cuba terjun

dalam dunia berdua-dua ni..

sebab i rasa,

i dah suka die sekian lama,

and it's not going to happen,

i rasa mustahil..

jadi i nak move one dari puppy love ini.

till one day,

bile i baru je masuk universiti,

he called me.

i rasa happy and surprised at the same time.

sebab tibe-tibe die call.

and he kept calling since then.

kami borak-borak about lots of things.

funny,

we're like two young kids chatting up about

candies and toys..

i remembered die dulu,

penah panggil perempuan "oi bodoh"

cam kurang aja betul.

*ceh,tapi dalam hati suke.bongok ko nih*

i appreciate his feelings towards me,

happy juga la kan..

bila dapat tau orang yang kau pernah suka buat sekian lame,

akhirnya dapat tau dia pun suka dekat kau jugak.

hati macam nak malatop!

tapi..

i dah berubah,

i tak rasa macam dulu

sebab,i don't have feelings for him anymore.

yes,i did like him,

but that was it.

i dah move on

and happy dengan former bf mase tue..

lol.

everyone pasti ada first puppy love juga kan..

i hope,kamu semua punya pun happy2 juga

;)

::a bright day::

hari ni perempuan ini bangun awal.

sebab malam tadi,

buat pertama kali dalam sem ini,

tidur sangat awal.

pukul 12 lebih dah tdur.

bangun pukul 9.

err,,sebenarnye terbangun pukul 7 pg sebab lupe tutup alarm.

pastu tidur balik.

oh,best oh best!!

pertaman kali bangun tidur tak rasa grumpy sebab bangun awal.

kalau tak mesti rase macam nak lempang orang.lol.

(^_^)

::happy birthday to you::

happy 26th birthday to

shamsul zamri zulkapli.

if i'm not mistaken,

you should be 3 years older than me.haha.

actually,

birthday abg sham ni i pun accidentally teringat.

bangun-bangun tengok henfon,

eh,macam ada apa dengan 4 hb ni..

ha,besday abg sham,

terus message die,

and time enter fon number tue,

try la ingat balik no die,

sebab tak sure ade ke x dlm fon,

eh,ade,betol pulak tu number die.haha.

he is my cousin,

dari kecik selalu kena buli dengan die.

die sangat jahat,

tapi seorang abang yang sangat best.

dulu sangat rapat,

selalu tunggu nak jumpe,

main game same2,

die anak tunggal,

and mase i kecik-kecik,

i pun anak tunggal,

darjah 3 baru dapat adek,

so,sebab masing-masing anak tunggal,

selalu main same2..

walaupun umah die kt kl,

i dok melaka time tue.

huu..rindu nye time dulu-dulu.

every year mesti jumpe.

usually time raye je dapat jumpe,

unless ade big event family cam orang kawen ke ,ape ke,

jadi every year raye tue,

mesti tunggu die balik.

selalunye family die balik melaka raya ke dua,

jadi every year mesti tanye makwan,

abg sham balik tak.lol.

ingat lagi mase i darjah 3,

abg sham baru abes upsr,

so,his parents bawak die g cuti-cuti kt melaka,

and mase tue cuti sekolah kot,

kami pegi zoo melaka.

and parents die tunggu dalam kete,

so,kitaorg pegi 2 orng je.

tengok lah segala binatang bagai..hahaha.

then,dulu i kecik2,selalu makan x habes,

this abg haa,he will trick me,

so i'll finish my food.

now,da tak ingat la bape lame da x jumpe..

kazen2 lain jumpe,

abg ni sorg je x jumpe..

sibuk kumpul duit nk kawen..hehe

so abg sham dearie,

i wish you all the best in life,

semoga duit da cukup tuk kawen,

jage kak nor elok2 tau..

dapat baby comel2,nnt kte boleh buli2 diorg.haha

i love you big bro.

=)

::finally::

yeah.

my final paper in unten dah habis.

so, tak payah buka buku,

pegi kelas,

pegi buat assignment,

stress time exam,

etc.

safety paper hari ni

i jawab dengan tidak semangat.

ya,macam semua jawapan i hampir sama je.

tak konfiden dengan jawapan juga.

tak hepi tengok soalan juga.

ok,dah habis,malas nak cerita.

so,after stayed for 2 and a half hours dalam mph,

i went out from the hall,

tak rasa lega juga.

rasa biasa.

maybe sebab ade bende lagi nak kena setel.

and boy,

the first thing i felt

when i entered my car

was anger.

lol.

i don't know why,

i felt so angry.

there's this rage inside me yang mahu keluar.

i notice my feelings ade lag sikit.

2 3 days baru rasa untuk past incident or what.

haha.

then,balik rumah,

feeling so tired,

and sleep nak dekat maghrib baru bangun.

masak the most delicious fast food,

maggie dengan telur.

sedap sehingga licin mangkuk.huhu.

my friends ada ajak untuk tengok muvi lepas exam..

tapi tak larat..

sangat penat.

maybe because tiada semangat

and tak cukup tidur.

hoh,now i can think about so many things.

everything that happened in the past years

since foundation etc.

haha.

most of the memories i gained when i am here..

some of them were so good,

and some were not.

and oh,i am going to miss everything.

during the exam,

i look at each of the lecturers in the hall,

and i thought,

"these are the people who loves academic so much"

how i salute them for their love of studying

to get a phd,

to be a lecturer,

do research in the engineering area.

how did they do that.

and they're loving each of every second about their work.

huuu...

i chat with a very good friend of mine

2 3 days back,

about what happened in our lives,

and hoho,

not to my surprise

dia cakap,

yeah,i heard lots of thing about you.

and i said,

haha,i am going to leave uniten with

the bad reputation eh.

hahaha..

dan pasti rindu ayat ni

"eh i heard coleen's **&&^%%$$$##%%$%^%&"

kelakar sangat...tapi kool!!!

sebab now,bila i ingat,

kelakar gile..

buat i happy bile ingat balik.

it's kinda funny when you heard rumors going around about you

and the funny things is,

those who said and spread the words

it's your own friend,

and some of them,

you have no idea who they are.

lol.

but it's cool,

and at the same time,

you are like,

oh,they know me.wtfwtfwtf.xp

well,

i guess not in good way,

but still,

i don't mind.

i am being myself all this while,

and i am happy about that.

no matter what other said,

i know myself better.heee..

and i tak kisah.

i am never a goody two shoes girl,

not the girl next door type,

i am wild.i admit that.hahahaha.

and i loved myself for being wild.

i had so much fun,

i did so many crazy things,

my life is not boring,

i have so many crazy friends with me,

and God,

thank you for making them crazy.

i'll be bored to death if they weren't.

love you guys mucho mucho!!!!

muah muah!!

so,after calculating the wonders and mishaps

that i went through,

it's been a wild journey,

fascinating,

and purrrffect!!

and now,

*if everything ok,pass semua*

i can walk out with the biggest smile on me.

it's been a great journey,

and nanti dah tua,

kalau umur panjang,

i can tell all my grandchildren,

dulu,nenek buat apa masa muda-muda.

hahaha.

it's GREAT!!

now,baru terkeluar rasa yang happy sangat-sangat!!

kalau la ade suara blog nie,

sure everyone can hear me screaming my lungs out

macam naik roller coaster.

xD

dan ya,

satu yang pasti i tak lupa.

patrick.

thank you.

dah berapa tahun tak cakap dengan you,

kalau jumpa pun segan nak bercakap.

tapi you memang kawan yang baik dan best.

sebab you remind the value of my life.

thank you.

walau tak kenal sangat.

kalau i boleh turn back the clock,

maybe things would be different.

tapi tak boleh.. =)

Monday, November 2, 2009

::things we lost in the fire::

tiada rasa semangat hari ni

untuk pegi exam.

hehe..

rasa macam floating in the air,

stuck in space at the moment.

di awang awangan..

rasa macam princess pulak.

hahahaha

ni mesti sebab banyak terpengaruh dengan

cite2 barbie.

hu..blaja macam siput.

siput pun lagi laju nie.

tak boleh fokus lah..

eee...

::the final countdown::

*music playing*

tenenet net..tenenetnetnet

*you know,lagu final countdown tu*

ade a few hours before paper

safety hazard nye paper start.

perut sangat kenyang.

mata dah mula mengantuk.

study macam entah ke mana dah.

hehee..

x pe lah..

i'll start slow-slow..

after paper esok dah habis..

akan rasa separuh tenang

*sebab lagi separuh dekat report project data network*

but i have a good day today.

sangat fun study sama kawan-kawan,

gelak je,bahan-bahan,

bukan study sangat.

da gelak gelak,

da lupe..

ok,nk rest kejap.

maybe i'll take a nap.

after that baru start study.

Tuhan,

bagi strength untuk malam ni sampai esok pagi ye.

~daa

Sunday, November 1, 2009

::mista shark::

ok,

now,i know,

there are 3 species of sharks which are harmless,

the whale shark,basking shark and megamouth shark.

but still,

i think the megamouth and basking shark are still

scary as they swim with their mouth wide open.

and they are hugeeee ok.

imagine if you accidentally swim in front of them and

get sucked inside.

wtf.

the whale shark can be seen in west malaysia.

while the other two,

you can google yourself.

so,not all sharks are man-eater i guess.

hehe.

maybe,ok,maybe,

i'll try to swim with them with less fear.

but still,

the black tip coral shark still makes me nervous.

lol.

::i miss you::

i miss you redang.

i miss you so much!!!

aaghhhh!!!!

nk pegi sangat-sangat!!!!

next year after redang reopen,

i am sure going there asap.

::laughing so hard::

i think i mite die laughing tonite.

omgomgomgomgomgomgomg!!!

ok,why?,that is totally my secret!!!!!

ok,need to get myself to study.

one more paper to go.

one more.

grrr...

malas!!!!

::malas::

omg,

penyakit malas berleluasa.

da dapat tips pun still

tatau nak bace yang mane.

kalau bace je boleh,no hal.

tapi ingat ke tak tak tau lah tu kan.

oh God,

mintak2 la ingat ape yang aku bace ni.

plz sangat-sangat.

kalau tak ingat ni habis lah.

dah la ini subject mengingat.

(T_T)

MY LAST PAPER IN UNITEN.

*excluding fyp,bcoz i donno wut's gonna happen*