Sunday, November 8, 2009

::assumption no 1::

i rasa,

brass band sekolah i telah terkubur.

mungkin..

sebab dah tak dengar berita.

so sad lah weh.

you know,

if anak-anak kau,

atau kawan-kawan kau yang ingin pursue apape

untuk dreams mereka,

kalau kau tak sokong secara dalaman,

sokonglah secara luaran.

*it's not even your own dreams to begin with kan kan*

lol.

ya,dengar macam senang je nak buat,

tapi bila kau berhadapan dengan bende macam tu,

ape kau buat?

as long as it's morally good.

apa lah salahnya.

dan kalau kau ada impian kau sendiri.

pursue habis habisan.

jangan hirau apa orang sekeliling kata.

sesetengah bende,

orang lain tak lalui,

orang lain tak rasa,

orang lain tak akan faham.

jadi,jangan rasa malu.

biar lah nanti,

mereka yang ketawa kan kau tu,

akan ketawa dekat diri mereka sendiri.

sebab dalam hidup mereka,

mereka tak achieve apape pun.

sebab tu mereka jeles.

lol.

as parents,

you should support your children.

pembangunan diri yang bagus,

adalah dengan pengalaman.

biarlah mereka jatuh dan bangun dengan sendiri.

dengan itu,

mereka akan belajar.

kau bagi support cukuplah.

i dulu pun dah puas orang ketawakn impian i,

jadi i tahu macam mana rasenye,

bila our own dreams,

orang ejek,caci maki etc.

*macam die bagus sangat kan.wtf*

in life,

we're going to encounter that for a very long time,

selagi tak mati,

the same things will happen repetitively.

be brave,

and put your heart and soul in the things you love to do.

selalunya,

orang yang suka bercakap pasal orang lain,

and being nosy,busy body dengan cara yang tidak elok ni,

mereka adalah orang-orang yang kalau kau perhati betul-betul,

boring lah kot hidup mereka.

dan mereka suka memperlihatkan keburukan orang,

untuk membuatkan diri mereka rasa lebih bagus.

orang macam ni kan,

selalunya,

ape je orang lain buat,

diorang pasti look at things in a negative way.

kalau kau senyum pun kat diorang ni,

pasti diorng fikir macam-mcam lah.

lol.

dan mungkin,

orang melayu ni

dah jadi tabiat,

tak suka tengok orang lain happy dan berjaya.

tengok bangsa lain,

saling tolong menolong.

melayu memang mudah lupa.

kadang-kadang,

terlampau melihat ke hadapan,

sampai lupa asal usul,

dan lupa sega-gala lah.

jadi i nak amek kesempatan ni,

nak ucapkan terima kasih pada orang-orang yang i terhutang budi.

tak tahu macam mana nak balas.

thank you sangat-sangat.

i akan ingat budi you sampai mati.

kalau i terlupa

*sebab dah makin tua kan akak ni*

ingat kan lah ye..

hutang budi dibawa sampai mati.

hutang duit,boleh claim selagi hidup.hehe

tak ada manusia yang sempurna dalam dunia ni.

kite tak boleh lari dari kesilapan.

jadi,

kalau supervisor,dan lecturers i dengar suara hati i ni,

terimalah kertas peperiksaan i seadanya dan juga fyp.

insyallah,

i akan terus berusaha (^_^)

*echeche*

mari hidup aman damai tanpa perang.

0 Comments: