Tuesday, October 12, 2010

12 oct 2010

hari ni demam.

sekian.

Sunday, October 10, 2010

hye hye hello octo!

seems like i was saying hye to the octopus or octo mum.

*no,it didn't happen ok.*

so,

i'm kinda lazy *not kinda.i am lazy!*

to update my blog

fuh fuh..see,it has spider webs here & there.

i just got back from redang last week.

man,it was awesome.

the sandy beaches,the water..

oh my..i could have died there..

this time around,

i'm not so scared of the fishes..

oh well,still scared of them.

but practice makes perfect aite.

me lady gaga n cik bed had lotsa fun

and we manage to make quite a number of new friends there.

hehe.

and the best part was fishing!

ok,

i'll continue later..

~toodles :)

Tuesday, October 5, 2010

hey

hello!!!!!!!!!

i really miss blogging a lot!!!!!

tapi sangat malas nk buka laptop.

macam nak kena mendaki everest eh.lol

orait orait.

i have so many things to updet.

tapi layta.

i mau mamam dulu.

daa~~

Sunday, August 29, 2010

ouh,sangat sakit badan.

keje macam 24 jam.hahaha.

tapi tak lah.

tunggu je bile mau shopping ni.heehee.

i boleh ramalkan.

the fourth time,

will be like the previous time.

things that should be expected after

studying the patterns,

will be this and that.

*macam lah kau orang faham kan.lol*

kat sini mana ada telco & post ah?

susahnya gua nak cari??

gua x sabar nak tunggu bulan sembilan habis.

yabedabedoo!!

ok,the down side after that,

there'll be tons of voices that keep _)*(^RY%#@

ok,i nak beli headfon afta dis.

Monday, August 23, 2010

::raya::

shopping for hari raya is great!

*when you are not using your money*

the downside of the shopping spree,

you ran out of money!

haih.

tak best eh.

and i havent buy anything.

ah,tak best.

Monday, August 16, 2010

::high high 5!:

i think c is not being serious anymore.

sudden lost of interest with her surroundings,

only one thing in her mind,

vacation!!!!!!!!!

lol.

ok,bahasa rojak pulak.

c dah berubah.

*angguk2*

sekarang suka pakai motto ni

"ada aku kisah,cak cak cak"

buduh kan.lol

malas nak fikir apa-apa.

boyfriend banyak,

nak cari bakal suami malas.

nak tapi biarla prince charming datang sendiri.

princess katak ini mahu enjoy!!

oh,

perempuan ini sudah hilang sikit panas baran dia.

tak best betul.

mungkin sebab terlampau marah,

jadi semua marah tu dah tak mau keluar.

terus ignore semua.

sangat tak best ok..

rindu mau marah.

sekarang banyak diam je.

it'll be great to meet someone who can get my anger back on track.

baru rasa macam alive.

ini tidak,

sekarang semua orang pun boleh pijak-pijak je weh.

oh rindu to be able to say all those mean words.

ah!~

super awesome!

sometimes,

ignorance is not a total bliss.

ini mungkin sebab penyakit malas.

dang.lempang kau malas.

jahat kau,

buat aku malas mau marah.

hahahaha.

work is boring.

no life.

boring.

macam mau bunuh diri.

lol.

****

ok,cerita lain.

hari ni nak buka puasa sama kekasih hot legs!

wuhoo.

boleh makan puas-puas!

buffet kan.

hehehehehehehehe.

::selamat berpuasa!::

happy ramadhan to everyone!!!

yeah,

setelah berhempas pulas melalui bulan syaaban yang super duper

banyak dugaan,

jadi mari berhempas pulas melalui dugaan bulan puasa pulak!

i know i should change the lay out of my blog.

sudah expired.

tapi busy sikit.

layta~

Sunday, July 25, 2010

1 million dollar babe

i nak beli insuran lah.

ee,teruk betul.

umur dah makin tua insuran tak ada.

-_-"

nanti dapat gaji ingat mahu beli insuran.

hehehehe.

nanti dah ada keje tetap boleh sudah mula buat wasiat ni.

lol.

ya la..

lagi cepat buat bende-bende macam ni lagi bagus.

kalau ada apa-apa jadi nanti senang.

karenah birokrasi melambatkan.

eh,ade kena mengena ke?

hahaha.

lately,

i miss everyone dearly.

kalau i mati ni sekarang,

mesti tak syiok.

nanti rindu semua orang.

kalau boleh main fesbuk time tue,

mesti status i hari-hari

rindu semua orang.lol

::brunch with mum::

jarang dapat spend time dengan family nowadays.

i mean ya la..kluar makan-makan lepak2..

sebab weekend i keje kan.

hari ni dapat pegi brunch dengan mama super fun.

bergosip sakan.hahahaha.

one thing i love about my mum,

i bagi satu ayat yang general..

tapi mama boleh tahu maksud tersirat.

pergh..

mama pakai ilmu apa ni???

lol.

love you mum.

tadi i tengok gambar i kecik2.

hehe.

muka macam mama.

*memang la kan.lol*

i tau i bukan anak yang the super greatest awesomeness,

tapi ia paling super koolness kan kan. ;D

suka teman mama shopping sambil pau satu dua baju.*lol*

suka suka pilihkan mama bajukasutbegjamearingsperfumedansebagainya.

suka ajak mama makan

*jalan sikit makan jalan sikit beli aiskrim jalan sikit nak cokelat*

suka ajak mama teman tengok cerita hantu

*walaupun mama end up tertidur*

dengan daddy pun i buat benda yang sama.

suka pau daddy macam-macam.

suka ajak daddy cari nasi lemak tengah-tengah malam.

suka ajak daddy pegi tengok wayang cerita katun,

suka pau daddy beli aiskrim.

suka pau daddy beli baju

suka ajak daddy jalan-jalan window shopping

*setengah jam pun jadilah*

suka suruh daddy teman i tengok cd hantu bila

semua tak nak teman i,

suka merajuk bila daddy tamau layan i cakap.

lol.

bila i cakap daddy tamau dengar i cakap dekat daddy,

"nanti c mati,mesti daddy rindu

tade orang nak membebel dalam rumah ni kan."

terus daddy cakap "ye..ape die.."

hahahaha.

i have super awesome parents.

kalau di offer keanu reeves atau sultan hasanal bolkiah

jadi parents i pun,

i would never ever ask for anyone else but them.

i miss you guys so much!!!!!

walaupun duduk serumah

tapi rindu jugak.*gedik*

love you so much mum and dad!!!

sayang banyak-banyak!!

peluk cium banyak-banyak!!!

mmuah mmuah!!

Tuesday, July 20, 2010

po reyyy!

life has been great!!

cuma,

lebih bagus kalau boleh pegi bercuti!!!!

ee!!!

jeles semua pegi bercuti!!

lama tak hirup udara segar bugar!!!!!

adei!!!

keje tade life sangat!

first time kerja dengan orang oku..

dia ok..

tak de la oku sangat..

tp oku la..

ok.

i tak nak sebut kesian kat sini..

sebab they don't want pity from us.

diorang cuma nak kita tahu diorang boleh buat keje

macam orang lain jugak.

mungkin tak semua keje..tapi diorang boleh berdiri atas kaki sendiri.

ok.

i sangat respect pada company yang provide kerja

untuk orang2 oku.

rather than hantar diorang jadi peminta sedekah

*kurang ajar kan*

lebih baik kita cipta peluang pekerjaan untuk mereka kan.

i'm a very sensitive person.

cepat tersentuh when it comes to things like this.

tapi tade la i hari2 tengok dia nak nangis.hahahaha.

working with people yang lain dari kita..

buat kita rasa rendah diri..

in a way buat i rasa sangat rendah diri..

i respect them..

sebab diorang susah payah kerja cari duit nak sara keluarga..

*yang tak suka susah payah tu tak suka.makan gaji buta.bluek*

kalau kita mintak tolong diorang tolong.

baik..hehehehe.

i tak pandai berkawan..

sebab pr memang tak bagus.

tapi dalam diam-diam..

da ramai kawan jugak la..hehehehe.

suke!!

kawan-kawan ade macam-macam..

lagi tua,lagi muda..

macam-macam bangsa. ;D

i rasa kerja i ni ok jugaklah.

sebab i ni tak suka senyum.

stern face.muka serious.

tapi sebab dah mula kerja ni..

jumpa semua orang pun kena senyum.

hari-hari doa semoga makcik-akak-adik

tak-salah-faham-saya-takde-niat-nak-ngorat-pasangan-anda.

hahahahaha.

everyday..

moment yang paling best adalah moment pegi balik kerja..

sebab i akan bawa 60 km je..makan angin..

bawak slow-slow..

precious moment.

kalau stress nyanyi kuat-kuat..

tak stress pun nyanyi kuat-kuat dalam kereta.

tune lari pun mana ada orang perasan. ;p

i rindu snowy..

rindu girl..

boy gemok tak rindu sangat lah..lol.

rindu nabil n nana..

ee..geram2.

macam nak kerja kt nursery jaga baby pulak.

tapi nak baby yang tak banyak songeh,

tak nangis*sebab nanti tak tahu nak buat ape*

yang lepak chill main2..hahaha

ade ke??

ok..nak makan sushi!!

nak catch up series kat tv.

esok nak bangun lambat!!yay!!

Monday, July 19, 2010

i stil have my air asia voucher.

can be use before 14th august.

hurm..

nak pegi mane ni??ehehehehehe.

beli tiket dulu dan fikirkan cuti kemudian.ok x..

haih.

kalau bukan sebab kena pg konvo..

dah lame gua pegi cuti beb.

lagi syok.

aman damai!!!!!!!

gua tak sabar nak ajak lady gaga pegi vacation!!!!!

yeah!!!!

*tak sabar nak tengok beach boys weh.wtf*

lame tak tgk cite weeds.

dah sampai season brape skang??

gua rindukan cloud nine.

semua annual leave yang bakal dapat after confirm bulan 8 ni,

gua nak guna semua untuk pg cuti,

pg capai cloud 9.

oh yeah!!!!!!!!!!

tidak sabar mahu pegi jalan2.

sangat bosan tak pg mana2.

loser weh!!!!!!!!!

keluar rumah lain kali boleh pakai label LOSER.

lol.

mahu mencari prince charming.

it's time to make a move.

semua,

doakan c bertemu prince charming .

Thursday, July 15, 2010

::patience has limitation too::

i just want to feel ALIVE right now.

that's all.

rimas.

bosan.

mulut laser tidak berjaya diaktifkan sebab malas.

demam.

malas nak fikir and whatsoever.

makan butter milk chicken memang menakjubkan!

dengan sebelum itu perut diisi

dengan keropok lekor dari laksa shack

bersama ice lemon tea,

kemudian dengan 2 scoop ice cream dari baskin robbins,

gelak ketawa tengok she's Out of my league dengan lady gaga,

memang superb!!!

dan sebelum itu dapat jumpa jujuwet yang da makin tembam ;p

makan nasi dengan lauk ayam masak lemak cili padi,

pergh!!!

fabulous!

sekarang,

dalam otak i,

cebu,please make my dream comes true.

i perlukan kau dan redang dan krabi.

tahun depan.please.

please make my 25th year fantabulous.

just as i thought my 23rd year's nightmare has ended.

24th year is not really promising.

makin entah hape-hape i tell you.

but in a way,

bila orang kata,ada hikmah.

ya,mungkin.aku percaya tu.

ada hikmah.

hikmah untuk aku bangkit,

terus jalan,dan tak perlu lagi nak ada pitstop.

i just don't have the gut yet.

it's freaking lame i know.

lepas ni aku nak terus lari.

*selain boleh kuruskan badan.lol*

dan please,

talk to the hand.

by next year,

it'll be a different thing.

tahun ni aku sabar dan habiskan apa-apa yang patut.

sebab tahun depan,i have made up my mind.

i have several outragous plan yang memang superb

*pada pandangan mata sendiri.lol*

now i'm starting to believe,

after i met ken,the guy that just came back from nz,

dreams do come true.

it'll be just a matter of time and hardwork.

and in the mean time,

i just need to believe in myself,

i can do this.

I CAN!!









aku janji

Monday, July 5, 2010

::today was so-so::

today was so-so.

nak cakap pun malas.

hahahahaha.

sebab geng tade hari ni.

jadi boring.

tak dapat nak borak2 pasal cara-cara untuk makan ikan terubuk,

kek lapis sarawak

pasal sabah..

hikhik.

bila jumpa orang yang sangat banyak

things in common dengan kau,

kau pasti rasa teruja.

macam i!

bile nk pegi closing,

die pakai perfume semata2

takut i tak tahan bau peluh die,

i rasa macam

"kelakar gile kau nih."

hahaha.

lepas ni nk tanya,

"kau suka pegi cuti-cuti2??"

jom.pegi cuti.

i really need a vacation asap.

hehehehehehe.

for future reference Tuhan,

boleh increasekan intake member2

from nz x?

boleh la i amek tips banyak -baaaanyaak dari mereka.

sebab bila jumpa seorang yang baru balik dari sana

after 15 years of living there,

i super teruja!!!!!!!!!!

terus dalam hati,

"this is it."

macam calling-calling je destiny itu.

lol.

omg,am so freaking love to exaggerate things.

bwahahaha.

* who cares.duh*

so, i memang percaya pada fate and destiny.

jadi,

maybe that ultimate dream akan jadi kenyataan.

who knows.

i memang akan super persetankan semua yang orang setan cakap.

i tetap akan pursue this one sweet fabulous idea of mine.

hahahaha.

ok,takde la fabulous mana.

and it might be scary.

but,

if i havent try,

how will i know right.

ah,God will definitely hiding my biggest prize somewhere.

eeee...can't wait!!

*eche,padahal jauh lagi*

eh,eh,

i nak amik anak angkt mat salleh la..

mata biru,

rambut blonde,

pipi tembam,comel,

rambut curly macam justin timberlake.

ok x??

lol.

and and nanti bila die tanye why he's different from others,

then i'll say to him that,

"mummy wants JT but he's not available.but you are."

kejam ah.

hahahaha.

jangan lah kau percaya ayat karut i.

tapi baby boy with curly blonde hair,blue eyes

are definitely in my top list darling.

at least,

i don't have to worry if i cheated on him.

xD

Friday, July 2, 2010

::wake me up when ffriday ends::

ah,

such a blessed.

woke up at noon

dengan rasa lega sangat sebab dapat tidur lebih masa

walaupun kira waktu tidur "eleh 9 jam je."

tapi sangat worth it.

sebab tidur yang best.

tidur sangat best.

ah,best la weh!!!!

Wednesday, June 23, 2010

kedai konpius

umur dah 24 tahun

tapi mengada masih nak kata diri 23

sebab belum sampai hari lahir.

lepas tu rasa macam masih 15 tahun

tengah senang lenang malas nak baca buku geografi,

sejarah dan kemahiran hidup bagai tu

yang tidak membantu langsung untuk jadi mahir dalam hidup.

lepas ni baik tukar tajuk buku jadi

kemahiran hidup tak hidup sangat la ok.

*kementerian yang terlibat,sila take note*

umur 24 tahun,dan makin konfius.

heh.

semua cakap pandai makin banyak makan garam,

makin matang jadi lagi strong bagai jadah itu semua.

tapi i,

makin konfius,fobia,trauma kejadahnya semua itu.

makin takut.ke?

eheh.

kena lempang baru ok mungkin.

macam mengada-ngada kan.

*memang.perempuan ini memang!*

)*(&^%$#@^

ok.2 hari ni kena buat keje sorang2.mentor cuti.

isk2.

yosh!!!!

Sunday, June 20, 2010

::ops kemas kini::

operasi menghapdet blog.

fuh.

tiada semangat langsug.

sebab tiada idea.

i bz time bz.

bila i free,i bz tidur.

ya,ya..masa tidur sangat precious.

lagi 2 3 tahun memang wajib i have my own business.

heeheee..

boleh buat suka hati,

boleh conteng dinding suka hati,

boleh guna water colour buat lukisan bunga-bunga

suka hati,

boleh tampal bintang-bintang suka hati!!

yay!!!

eh,semua kat atas tu macam pengalaman sendiri eh.

lol.

ok,got to go now.

every day rasa macam nak mati sangat kuat.

lol.

literally.

sebab kau gila ke nak bunuh diri.bwahahaha.

everyday kena bangun extra awal nak elak jam.

rasa macam nak beli helicopter je.

boleh bangun 30 min sebelum masuk kerja.kan kan.

hikhik.

ok,mau tidur.mau berangan-berangan di alam fantasi.

toodles~

Saturday, June 12, 2010

::pastikan boleh::

for this year,

sebab i pun dah tua.

i harap Tuhan sampaikan hati i ni.

jangan tak sampai hati seperti selalu.

kalau boleh,

*tetap kena pastikan boleh tak mau kalau2*

lol.

i have nothing to lose.

i shouldnt stop now right.

fighting!!!

crack and wack

ah.

tajuk post mesti tak ada kena mengena.

selalu main hentam tulis.

sebab malas nak fikir apa nak tulis.

deep down inside,

rasa (**&^%$@#W$E%^&()*_+

selalu i kalau nak luah dalam blog,

mesti tulis bermetafora bagai.

tapi malam ni,

biarlah bersemadi dalam hati.

you know,

tak semua bende yang boleh diluahkan dengan kata-kata

mahupun perbuatan.

rasa tu akan buat kau rasa macam

"cit.what ever!"

dan lepas tu,

kau pun malas nak fikir bende-bende macam tu

dan buat bende lain.

heh.

ape merepek perempuan nih.

Friday, June 11, 2010

::hitam::

penat.

bye.

::bila bila bila::

boring.

sebab musim bola dah tiba.

jadi mesti berebut tv.

mesti semua nk tgk bola itu ini.

i je nak tgk axn.

dulu ye lah..

memang i layan bola.

tapi makin tua,

malas.

setelah i break dengan david beckham,

i dah malas nak tengok bola dah.

eheh.

nasib minggu depan dah start keje.

jadi,

tinggal lagi 3 hari dua malam untuk bersenang lenang.

lepas tu boleh fokus kerja kerja kerja.

malas nk cari kerja lain.

nak kerja setahun dua dulu.

ee..

tak sabar nak pegi cuti-cuti.

macam nak cari bapak gula yang hensem kaya raya

yang boleh sponsor i untuk pergi bercuti mana-mana.

tapi i nak bapak gula yang berumur 25 hingga 35 tahun je.

hahahahaha.

ppphhbbtt!

::afe ni::

ente rasa felik-felik.

ente rasa sangat findu.

findu fada si dia.

eerrkkkh.

baik ente tengok tv.

malam ini fola sudah mula.

nanti ente tidak dafat tengok itu tifi lah.

::dad and mum::::

everytime ayahanda atau bonda call,

mesti i gabra.

tak kira lah i kat mana pun.

hatta di rumah sekalipun.

mesti rasa cuak kalau diorang call.

dalam hati mulalah dup dap dup dap

fikir-fikir,"i ada buat salah apa hari ni?"

*macam banyak salah je ni.lol*

nanri baru lah lari-lari satu rumah

basuh pinggan,

jemur kain semua bagai.

hahahaha.

nampak sangat suka delay keje.

ye lah.

orang bujang.

dah biasa duduk rumah bujang,

bila balik duduk dengan family balik,

tune lari sikit.

eh banyak.

tak boleh tidur lebih.

sekali bonda/ayahanda ketuk pintu bilik,

macam nak tercabut jantung.

terus bangun macam ada gempa bumi berlaku.

hahahaha.

ok,

walau hari ni i kenyang sangat sebab makan banyak sangat mee

*sebab tak makan apape for the whole day*

tapi,

bila ayahanda call tanye nak burger tak.

mesti i akan jawab nak.

i never say no to food.

heehee.

tengok,

duduk rumah seminggu

berpoya tak buat apa

memang men-debab kan badan.

sia-sia mimpi pakai bikini malam tadi.

musnah ke-jessica-alba-an diri.

hmmpph.

Wednesday, June 9, 2010

::berapa tahun..?::

facebook do wonders.

eheh.

dah 12 tahun tak jumpa kawan

sekolah rendah.

kat fesbuk jumpa balik.

pastu masing-masing

nak gelak sebab rupe masing-masing dah lain.

pastu ingat balik zaman sekolah dulu

selalu saling membuli.

selalu nak compete dalam semua subjek.

hahaha.

pastu soalan first mesti nak tanya

dah kawin belom.

-_-"

ee,tibe-tibe nampak nama ex bf masa sekolah rendah.

*which i never considered as bf pun sebab time kanak-kanak kan*

and he's married!!!

hahahaha.

and yeah.

ultimate frenemy no one.

telah berjaya dijumpai dalam facebook.

bwahahaha.

boleh tak i nak balas balik

nak cubit dia sampai lebam

sebab dulu time darjag 5 dia cubit i sampai lebam

tangan i.

ee..jahat.

oh ye.

i cari-cari kawan i yang duduk sebelah i masa darjah 6.

sebab i selalu buli dia dulu.

sangat baik dia.

sentiasa bersabar walau kena buli dengan i.lol.

ok,off to bed.

~toodles

::once in a while::

i nak sangat pergi bercuti.

to take my mind off everything.

tapi everytime pergi bercuti pun

sama je.

lol.

objektif masih tak tercapai.

mungkin kena pegi vacation seorang diri.

where i can seat on a bench

tengah makan donut

dengan cranberry juice

*tibe-tibe mengidam pulak.lol*

dengar lagu,

pastu tidur.

hahahaha.

sebab i rasa mengantuk sekarang.

jadi storyline ikut apa i tengah rasa now nih.

tu yang nak makan donut bagai semua tu.

lol.

eheh.

dalam setiap angan-angan,

berat kurang 5 kg eh.lol

ok.esok nk pegi jogging lah!!

heeehee ;D

~toodles~

Monday, June 7, 2010

::kau kini ada~:) ::

Kau kini ada-SO7

kuberanjak dari tidurku
mencoba melukis pagiku
berharap keajaibankan datang
daun tak bergerak
sang burung terdiam menanti senyuman

berdiri termangu membisu
apakah yang akan terjadi
akankah keindahan menyapa
rumput tak berpisah
tunduk tak bergoyang menanti sentuhan

berat tuk melangkah
memulai hari ini
namun semua itu sirna
kau kini ada

semua kecupan darimu cukup membuat duniaku terasa lebih terang
secangkir teh hangat darimu cukup tuk awali hari terindah dalam hidupku

this song tak lah sesuper awesome macam lagu lain.

tapi i rasa lirik dia cam best.

see the first paragraph

->"berharap keajaiban datang"

all of us pun hoping that miracle will happen in our lives kan.

so far,miracle belum datang lagi.

if one day,the miracle happens,

i akan bagi lagu ni.dedication khas.lol

ok,tak sabar nk keje.

mesti mencabar gile babs.

pastu kena buli sebab baru kan.haha.

ok,tak sabar nk dapat kawan baru.

mesti best!!

~toodles

::super extremely happy day::

ok.

tengah berangan untuk vacation-vacation

yang bile lah agaknye dapat pegi.

fuh.

how awesome it'll be if i get to be on a private island right now.

tak private pun tak apalah.

oh,

life has been awesome

sebab i mengawesomekan life jadi

super awesome!!wakaka.

troubles?

see the plural??

sebab mestilah banyak lagi yang akan datang.

dang.dang.

dam dam dum,bunyi mercun.

*ape kes*

fun has been calling me.

i sangat-sangat tak sabar mahu berjumpa dengan fun!!

yeah!

hopefully,

fun bawak banyak2 prince charming.

jadi i boleh tengok angel2 berterbangan!!

lol.

i nk pegi korea la!!!

nak tengok muka ala-ala minho pun jadi la.

eh,eh,

mase i bace mag "hello" kot.

ada gossip pasal keanu and charlize theron!!!

omg!omg!omg!!

i would love to see them together!!

i love them both!!

*peminat terlampau i kan*

i've been in love with keanu for so long!!!!!

since high school ok.

how i wish i'm mrs reeves.lol

*in your dreams lah perempuan*

ok.

my birhday wish nk beli lomo as my own birthday present

masih tak kesampaian lagi.isk-isk.

so,hopefully,

tahun ni dapat.

oh duit,how i wish you'll never end.lol.

~toodles

Sunday, June 6, 2010

::cebu::

oh me and nora will

definitely planning to go to cebu

kalau boleh end of this year.

early next year pn ok je.

but the sooner the better!!

hikhik.

so,

lepas ni kumpul duit.

sorry nz,

i guess i have a more fun mission to accomplish than you.

but you know i will definitely come to visit you kan kan.

look at this way.

nz-main course.

cebu-dessert

ya..

and beside cebu,

there'll be tons of dessert i'm craving for.xD

ppphhbbtt!!!

cebu has tons of super awesome beach!!!

and oh oh,

i hope that's not the only thing they have to offer.

hikhikhik.

perfect as a 24th birthday gift.

and ooh..

hopefully,

i got more than i ask there.

*keeping my finger cross*

spending all the money on vacation

is definitely worth every penny.

if i can..i really wanted to go traveling je..

habiskan hidup dengan travel all around the world..

that'll be great kan.

and no matter where i die..

i tak kisah..

i don't care much about shopping nowadays..

as long as ada beach-->main objective

bile kulit da tanned..oh,what else could i ask for..so,

maybe..nz lame lagi la baru plan nk pg..

hopefully,

i get to use my credit card la nanti..

so,

i'll be more easier..

hikhik..

and yeah,hopefully,

bikini bods is there by the time.

kalau tak pn.ape i kesah..lol.

and oh,

when i go for a vacation this time..

i hope tak ada signal..lol

ok..off je la..lg senang..

eh,tak bole off..

i want to capture every moment..

okokok..turning off the phone x akan.

hihihihih...

can't wait to start working next week.

eh,

tak sabar nak dapat first pay actually..

so i can start saving ;p

heeeeeeheee..

~toodles

::run-away vacation::

ikut hati,

mau korek tabung dan segala akaun bank yang ada

then,

off to redang.

*ok,tak logik*

sebab now cuti sekolah,

redang usually dah fully booked.

plan b,

still korek semua duit,

dan pack bantal and comforter

and off to penang.

road trip sorang-sorang,

just for the sake of having a blast at the hard rock penang.

plan c,

as the singapore currency is quite affordable

at the moment,

jadi,

boleh naik bas pegi sg sekarang.

plan d,

bawak je lah apa yang ada,

get kunci rumah from dad,

and off to melaka.

home sweet home.

if all of the above seems to fail,

head to klcc and tgk muvee sorang-sorang,

layan semua muvee yang i belum tengok lagi.

kenapa bukan pavilion???

the most happening shopping mall??

sebab i dah bosan,muak,parking mahal,

tutup mata pun i tak ingin nak jalan buat masa 6 bulan.

lepas tu baru boleh jalan ka situ balik lepas loya dah hilang.lol.

~toodles

Saturday, June 5, 2010

::sunday morning::

ok.

regret sebab volunteer nak ganti orang kerja hari ni

dan esok.

padan muke.

esok lagi la.

kena kerja full.

damn.

dengan sejuk macam civai lagi.

ok.

kena restock apa-apa yang patut.

hari ni so not a great day sebab kena keje.

ah,tak sabar nk pg tgk muvee.

*dengan harapan boleh cuci mata.hahaha*

dua kotak i akan beli.

satu untuk hari ni.

satu untuk esk.

jadi hari-hari pun kena beli.

lol.

ok,toodles.

::got talent?::

these past two days has been awesome!

dah lame sangat tak enjoy saturday morning

tidur lagi,

da bangun pun sambung tidur lagi..

it felt so great!!

super awesome!!!

hehehehehe.

okokok,next!

patutnya i dah tak payah pegi kerja.

tapi i pegi jugalah esok and monday

sebab orang baru yang ganti i masuk hari selasa.

ok,let me tell you,

tukar-tukar kerja ni,

tak best pn ok.

no matter how high or low the level of the job is.

sebab you can't focus on one thing.

and yeah,

the nect job pun lebih kurang.

shift juga.

lagi cipan ah senang cita.

i don't know why i accept it at the first place.

see,

i am a person yang tak suka pun,

tapi sebab dah cakap ya,

and malas nk fikir-fikir,

akan go on je.

eh,eh,not on all matters k.

matters lain dah improvise.lol.

still a chicken but maybe not so chicken la sangat.

because the tigress has come out from her cage.

and yeah.

she's for real.

.sealed.

*if i don't do this,i'm going to curse myself so bad.amin*

Thursday, June 3, 2010

birthday wishes!

ok kekasih.

i know you don't have time to read this.

and and i have to post this earlier because

i wont be able to post it on the day itself

because i pergi dating dengan kekasih lain

eh..i mean.. kekasih perempuan i.

*halo atas kepala.siap ada kepak lagi*

***

dear otherhalf,

happy 25th birthday!!!

you are now one year wiser.

may all your dreams come true

*but you know you have to work hard

for them right.wink2*

let's see who becomes rich first ok!

don't be good,but be wise.

lots of love,

-c-

Wednesday, June 2, 2010

it's june dude

yeah.

so that means i only have another 6 months left before

i turn into unofficially 25.

dang.

what a big number man.

i felt so wrinkly suddenly.

i'm having a middle age crisis!!!!

now i have to start consuming

epo,and whatsoever supplements

at least,i want to grow old gracefully.

lol.

eh,plus,with style ok.

dang.

this year adalah tahun "mix".

feelings i sangat mix.boleh jadi rojak.

eh,i heard rojak dekat food republic sedap.

eh,cite lain.

okokookokokok.

so,latest news about me self.

hurm.

sangat malas mau story.

sebab malas.

ya,

i sudah transform jadi

orang yang tidak kisah.

kisah la.

tapi tak kisah sangat.

sebab banyak angel2 berterbangan,

jadi diri sangat happy.

atau,sedaya upaya

happykanlah diri sendiri.

other things,

i dont give a french connection united kindom.

end of story.

toodles~;D

Sunday, May 9, 2010

::betty the bitter eater::

"this" should be my an uncompromising

vacation.a gateway from the

stressful world i have been dealing with.

and now,

it's already monday.

at 2.23 am,i am in front of a pc

in backpackers' lodge,

i'm tired and sleepy,

but still, i dont feel like sleeping.

stressed.indeed.

you can't cater to everyone needs at the same time.

i think i have tried my best.

enough said.

i seriously miss him ok.

seriously.

bukan senang nak jumpa.

bila dah jumpa,banyaknya kayu balak.lol.

i tutup telinga tutup mata je sepanjang kt sini.

tapi,still,tak boleh avoid kan.

hurm..

malam ni rasa macam mahu tidur dekat common area dekat sofa sahaja.

tak payah tidur pun tak apa.

sudah tiada hati mahu tidur.

hehehehehe.

i selalu ingat ini,

"those who care don't matters,those who matters don't care."

ok,got to go.times up!

wishing myself,all the happiness in the whole wide universe!

*boleh tak macam tue*

fighting!!!

Tuesday, May 4, 2010

::loading..::

oh,it's been 5 months since i started

my not-so-weight loss programme.

no diet whatsoever,

i eat everything i can get my hands on

i don't exercise,

i must get at least an 8 hours of sleep daily.

but one thing i did was reducing the intake of rice.

yeah.

i ate them but not as much as before.

so,updated the total weight i loss in these

5 months was 4 kg.

it was very slow,

but worth it.

now,ade lagi berapa kilo nak shed off.

ya,i masih gumukmontelcomelcikdebab ni.

but the best part was when there's this one time,

i tried my old jeans masa i mula-mula naik gumuk dulu,

then,i boleh pakai tapi tak boleh nak zip.

T_T. tengok cikdebab ni.

then,2 weeks later,

sudah dapat pakai dengan jayanya.

ok,fit la jugak.but i was extremely happy!!

and this past one week i have been eating

like a godzilla.

i can't resist the mouth watering sushi.

so,that's why maintain debab je now nih.

-_-"

but i'm going to start eating healthy after this.

akan penuhkan fridge dengan honey dew or watermelon

or at least apple.

*itu je fruits yang i suka makan*

and mangoes!

sebab now,dalam fridge ada durian saja.

jadi i hari-hari pun makan durian.

*not good not good*

and and,

i walk for 10 to 15 mins ,

4 days a week.

jadi,i felt good after letting out the sweat.

time tade orang,i buat stretching yang i blaja dari cleo.lol

tapi best!!

rasa macam "whoa" lepas stretch kan badan.

and last but not least,

drink enough plain water.

and i suggest you drink yakult daily.

minumlah bacteria yang bagus tu.

sedap!

and it really helps with digestion too.

ok,saya minum dua!

Monday, May 3, 2010

T_T

phone kena bar.

okokokok.

that's not funny ok maxis.

hadui.

have to wait till next week la ni.

hhmmph.

now i have to buy a new prepaid card

at the moment.

ya la,nk send email pun tak ble la kan.

or or..humpphh hummpphh..

i hope the public phone is working everywhere.

now you know why i hate postpaid very much.

period.

yeah,

keje pun for the sake of paying the phone bills.

vavi.

::cerita palsu::

it's going to be super awesome.

enough said.

doraemon on her way.lol.

::rest in peace::

baru je baca satu blog

pasal ada seorang ibu yang

kehilangan anak dia.

sedihnya.

sedih sangat.

everyday dia post pasal anak dia.

al-fatihah.

semoga rohnya dicucuri rahmat Tuhan.

Thursday, April 29, 2010

::dilemma::

i dalam dilema.

kalau delima kan bagus.

i mean buah delima.

boleh makan.

sedap.lol.

i got a call from shin-etsu company

for an interview next week.

how????

before this time free,

sunyi je tade panggilan.

now,

time ada,

tak free lah pulak nanti.

nk reshedule tak boleh pulak.

T_T

tapi i pun rasa macam tidak mahu pergi..

lol.actually,tak ingat pun bila apply.

jadi process engineer.

okokokokok..mesti main apply je nih

*dalam hati berbicara,chewah*

tak ingat la..

jadi,

i fikir mesti tak dapat.

hahahaha.

dah la kat shah alam..

so..isk..isk..

i terpaksa lupakan sahaja..

tak pelah..

semoga ada rezeki lain yang datang..

dan oh,

semoga i tidak main rembat je apply keje bukan-bukan.

nanti tak pasal-pasal tak tau nak jawab ape time interview.

*grin*

Tuesday, April 27, 2010

::there's nothing fair in life::

people always said,

that life is not fair,

but in a way,

it is..

i have come to a point where

i 'm just fed up,

and got tired by all the

"this this this.."

"that that that.."

so,

if a person happen to say to me that

what i do is not fair,

then i just have to say,

"who said it is.life is never fair.are you nuts?"

there you go.

a almost perfect answer.

we should live like we're dying.

that is all we have to remember.

and sushi.

damn.

they're good.

now i'm craving for one.

Thursday, April 22, 2010

::lately::

yeah.

lately,

i'm very lazy to update.

bwahaha..

what to do.

oh oh..

i got some updates to jot here!

okok..

yesterday,

*macam essay ni pulak*

semalam me and machik gaga

went to ou jalan-jalan.

now,

except area damansara,

area kl and subang kami dah bosan.

tapi,

jalan-jalan without hala tuju di ou pun bosan juga.

so we end up at ikea makan meat balls!!!!! yang super marveles!

and and we watched "date night".

omg!!!

that movie was super awesome!!

it's super hillarious..

i don't know bout you guys..

but for me,

i can't stop laughing

from the beginning till end.

oh,fyi.

if you planning to watch it on your first date,

REMEMBER!

that is a very bad idea.

you will laugh terribly and might as well

let out a snort in the process.

*luckily,i didnt.lol*

it was a very refreshing night i had!

hehehehehe..

dah lama tak tengok wayang,

jadi,

you know..

loser lah weii..

bayangkan..

i havent go on a date for a freaking 8 months dude!!

gile loser!!

you know,

i terasa sangat lah merindui zaman muda remaja..

bila ada orang bagi kau lagu semua jadah itu,

comment dekat friendster bagai-bagai,

itulah inilah..

great eh..

made you feel so young.

now,

jangan haraplah kau nak dapat semua itu.

itu namanya fantasi.

childish.

tidak professional.

semua yang kau nampak,dengar kau tak boleh

sentuh.

hanya boleh fahamkan dan diam.

eh,eh,dah menyimpang.

okok.

actually,

i nak cakap,

someone,

gave me a song..

dia nyanyi sendiri,pakai gitar.

lagu "dealova".

terus i rasa macam sesak nafas.

jantung terhenti 1 saat.

dalam banyak-banyak lagu,

jangan kau bagi lagu tu.

sebab kau akan bunuh i.

lol.

macam ape kejadah lagu tu boleh bunuh-bunuh eh.

literally ok..mane ade betul-betul.

*tepuk dahi sekarang*

it was a very bad choice of song.

munking sebab sekarang

i layan paramore.bwahaha.

lol.ok,kelakar.lalalala

but it was nice of him.

thank you.

sudah lama tiada orang bagi lagu-lagu pada i.

ya la..dah tua kan..zaman muda sudah berakhir -_-"

ok,next.

as usual.

the only question that no one should ask me

is about marriage.

jangan tanya soalan kawen.

itu soalan mintak penyepak.

faham.

i bosan.bosanbosanbosan faham.

macam tak ada soalan lain nak tanya.

rasa macam nak masukkan penyapu dalam mulut

puaka-puaka yang bertanya.

baik kau tanya,

hari selasa beli sepuluh meatballs bayar berapa?

dengan senang hati i akan cakap,

siap buat announcement 10 kali.

rm9.00 je.

ok,

i nak tengok tv.

tv dah rindu i.

hehehehe

i sangat super happy entah tak tahu kenapa.

maybe sebab dah nak time of the month.

jadi,malam ni malam yang baik.

esok,mula lah ribut taufan emosi tak habis-habis.

)*(*^%$#@Q.

ok,ok,tengok.

Monday, April 19, 2010

::thank you::

hari ni manager datang

secara mengejut.

dang.

nasib baik tak kena tangkap basah

tengah main henpon.

ahaha.

eche.

riang ria disney hari ni.

tadi manager tanya tak mau jadi permanent ke..

eche.

siap panggil i sayang..

kelas gitu.

eh,dia pompuan ok..

chinese lady yang cun nya lah..!!

ee,nasib i perempuan,

kalau tak dah lama ngorat.

lol.

heeehee..baru 2 mgu keje bos suruh jadi permanent.

hikhik.

than you bos sebab puji i lebih2.

padahal bos tak tau i

asyik berangan 24 jam.

*evil laugh*

i mungkin tak mahu.

tapi thank you bos,

for making my day.

mesti you ingat i baru habis spm kan.

bluekbluek!!

*kasi la i berangan muda 5 minit*

~_~

::what can i say::

ok,

banyak betul lah error in every post.

hahaha

da malas nak betulkan.

jadi,

bila kamu semua baca dan jadi mereng

sebab baca tulisan mereng blog ni

jangan mara ye..

nanti kena jual.

~toodles ;D

Saturday, April 17, 2010

::bibim bap::

all this while,

belum pernah ada orang yang cakap

i bimbo direct to my face.

ni ha.

ade seorang budak yang bernama m je yang berani.

and,i pun gelak je.lol.

because i knew,

she was right.

i know m,i know.

and semua orang yang lain pun

walau mulut cakap lain,

dalam hati still panggil i bimbo jugak

tapi kawan memang akan jaga hati.

that's why they'll only said things that they feel i need to hear

hehehe.

if i'm in their shoes,

i might do the same.

i knew the what is the right thing to do

but i just could not get my mind to settle things up

and made a firm choice.

that's all.

ya.

perempuan bimbo i am.

lol.

except that i'm not blonde.

oh,

i've been thinking to color my hair.

eh,

ape jadah nye ah.

what about a nose stud.

eh,

ape kejadahnya semua ini.

lol.

*kau ingat i berani ke.main-main je lah*

everyday lalu depan counter sisley and warehouse kan

buat i geram giLE!!!!

i da survey sandals yang betul-betul suka!!

omg,i da la super susah nak suka sandals,

jadi bila suka ni,

macam nak beli je.

da la murah!!!!

tapi ..nnt kalau beli tiada duit la.

makan roti sambal bilis lah ye c.

*tapi sedap juga kan.lol.kena makan 5 bungkus la*

rindu singapore.

ee,,rindu redang.

ee,rindu krabi.

if i can,

i'll pack everything i need and head to anywhere i wanted to.

whoa.

it just great isn't it.

but, life doesn't work that way.

sebenarnya boleh..

tapi tu la..

financial is a big problem.

and and,

my parents pasti tidak akan bagi.

eh,rindu la

kehidupan dulu where i stay own my own.

sangat superb

walau hari-hari duduk terperap dekat rumah je.

hahahaha.

but it's great!

walau tade astro,

hari-hari duduk depan laptop

dekat living room

and main-main dengan lola.

surf youtube for n'sync/five/bsb song dan berkaraoke.

best dowh!

then beli nasi lemak dekat depan.

tak pun makan keropok lekor .

best la weh!!

best gile!!

tapi the best tempat mestilah casa v!!!!

awesomeness!!!

tingkat 9 yang super awesome!!

sebab bilik i tade tingkap.

ada sliding door.

fuh!!!

memang syiok!!!

boleh nampak klcc,

kalau ada firework pun bole nampak..

boring-boring pergi main buaian.

best lah.

best!

sejak duduk rumah ni.

i spent most of my time dalam bilik.

sebab da biasa sewa rumah duduk bilik je kan.lol

*bongek eh*

ok,nite er..morning people!

i need a good rest.

i perlu berdiri untuk 8 jam esok.

~toodles.

Friday, April 16, 2010

::fried chicken::

everyone,

meet c,the chicken!!!!

lets scream out loud

"c is a chicken!c is a chicken!chicken chicken chicken chicken"

when will you make up your mind??

duh.now,you're making me annoyed c.

seriously.

damn.

::funneh::

makin lama makin syiok

pulak keje.hehehehe.

walaupun hari-hari kaki sakit

sampai bengkak.lol.

tapi best

sebab keje ni relax

and best lah.

kira stock,letak price tag,

letak sensor.

sangat fun!!

and and ironing!!

wooh!!

siap i boleh saje2 letak steam tu kat muka

tapi diingatkan ye..

itu tindakan yang kurang bijak.

sebab PANAS!

ya,tangan da banyak kali kena steam.

nasib masih mentah.

bwahaha.

kawan-kawan pun best kt sane..

walaupun kawan baru 2 3 ketul je kan..

tapi best la diorang..

fun.

stress free work.

hehe.

accept bila ramai customer,

dan i seorang je kena jaga,

jadi macam huru-hara sikit.

ya la..

ramai nak cater.

tapi,

one thing yang i tak boleh jawab,

bila orang tanya,

"kalau badan macam i,pakai size ape?"

ok,that's the hardest thing to answer.

especially

bila i tak pandai nak budjet size badan mereka.

if yang slim ok,no hal.

kalau yang groovylicious tu tough.

but one thing i realise,

i lagi suka

buat kerja belakang tabir.

i'm not keen on meeting the customers.

i bukan jenis yang suka buat sales lah jawabnya.

tak sesuai jadi front liner.

sesuai jadi di belakang pembikinan filem.

hehehehe.

dekat tempat keje

ada dua orang kawan yang boleh la rapat.

m and t.

ni muda lagi dua-dua.

baru 20,21 la macam tu budak-budak ni.

diorang sangat baik.

in terms of kawan la i mean.

kelakar,and fun.

dari first day itu lah geng makan,

geng gelak-gelak.

tapi lepas ni m je tinggal sebab budak seorang

lagi tu dah pindah pulak tempat lain.

kalau diorang tade,i makan seroang je.huhu..

kawan ngan adik-adik ni sangat best.

rasa muda kejap.

hehe.

i'm not an open person.

nak kawan dengan orang payah la..

da la berat mulut kan.

pemalu*sepak kang*

ye la.betul ni.

memang tak peramah sebab malu nak cakap dengan orang.

da jadi fasi berapa tahun pun memang macam tu jugak.

tak boleh nak ubah.

lol.

tapi dengan budak dua orang ni

rasa sayang dengan diorang.

hehe.

it's a great experience to know them.

i bila orang tak buat hal dengan i,

i ok je.

but bila someone push the wrong button,

then i'll be a godzilla to them forever.

not much of a forgiveful person eh.

yah.

forgive but never forget.

unless they're out of my life,

then that's when i forget.

i don't know why.

that is just a part of me that i don't even like.

i have issues on trusting people.

and i'm very selective of with whom

i befriended with.

not in terms of how good or how bad they are.

but in terms of our chemistry as friends.

hehehe.

i don't care what my friends like

or whatever bad things they did.

as long as we have the chemistry,

i ok je.

ON!!

hehehe.

eh,susah eh ada this one part of you

that said,

"forgive but not forget"

sometimes,ok,all the times

i wish i'm being more open

and jenis yang "tak kisah"

buatlah apa je,

then i akan "tak kisah"

semua pun "tak kisah" lah.

lol.

life would be so much easier that way right.

oh,that should be in my prayer eh.

*eche,banyak prayer kau*

Dear God,

if you happen to read my blog,

then i hope you get to read this post.

i wish to be more of a "tak kisah " person.

amin.

love always,

-c-

okok.

harap-harap Tuhan akan dengar isi hati i.

heheheheheheehehehe.

*bongek lah perempuan ni*

life is getting harder as usual.

seperti biasa.

i yang tidak kurang kesabaran ni

Tuhan suka bagi situasi yang memerlukan

kesabaran yang super maximum.

TAPI

nasib baiklah

kechickenan diri yang dulu

berjaya dikurangkan

dengan macam-macam cara.

jadi,

salah satu cara itu

telah berjaya mengurang impact nye ya.

lol.

eh,eh,tukar topik tukar topik.

i mau beli seluar ada satu nie.

sangat suka.

colour mustard!!!

sangat loike very very much!!!!

suda reserved.yah!!!

duit tade ade hati mau shopping eh.

*dasar materialistik*

but overall,

work s great!!!

conclusion,

the lesser time i spend at home,

the happier everyone is.

redang oh redang.

when will i see you.

ouh ouh,

krabi lagi.

eh,

nz is stil number one.

dear nz,

no matter what other people said about you,

don't you give up on me ok.

jodoh kita insyaAllah ada.

jangan risau.

you tunggu duit i cukup,

nanti i pinang you ok darling.

beri semangat pada i now darling.

i semangat pergi keje cari duit untuk bersama you nanti.

much love,mmuah mmuah!!

i know it seems like an impossible mission.

but i always remember,

"nothing is impossible to a willing mind."

one day,

i'll be there.

when everything else failed,

i know you'll stay.

*sebab you tak boleh lari pun.tad kaki.wakakaa*

ok,it's 4.15a.m.

toodles~

Tuesday, April 13, 2010

::error parteehh::

banyak betul error

in most of my posts.

kan.

bwahaha.

what happened to the typing skills???

T_T

tapi hari ni perempuan ini

berperasaan sangat syiok.

sebab dapat tengok tv.

eh,bye.bye.

kena cepat.

if not kena berebut dengan ayahanda untuk remote.

~toodles

Sunday, April 11, 2010

::c b g::

cute tapi gay.

dang.

cute ok.

sangat!!

super hot!!

tinggi,

style,everything!!

bila dia senyum tu,

macam nak gugur jantung..

sebab comel sangat!

dia memang hensem.

yeah.no doubt.

tapi i doubt kejantanan dia.

-_-"

belum ada rezeki lagi..

nogha was right.

God gave a bengkang bengkok tunnel,

so i havent get to see the exit yet.

bwahaha.

what a super long tunner i have here.

and i can't even use the google map.

*sigh*

::hep hep t you::

okokokok

tajuk post sangat macam apakah ini kan.

sepatutnya kena tulis

"happy birthday to you"

ya.

selamat hari jadi adinda tersayang,

kakanda akan sentiasa mendoakan adinda.

echecheche.

*sila muntah sekarang*

ya..esok mahu beli hadiah untuk adik.

last year dah bagi purse pink.

sebab dia memang suka sangat pink and gold.

tapi paling gila pink lah.

kalau mak ayah belikan baju nampak yang

pink tahu lah siapa yang punya.tak payah sibuk

nak cop-cop.itu memang perempuan no 2 yang punya.

hahaha..

ee..patut scan gambar si jordan ini dulu masa

kecik-kecik.

nanti i scan and upload.

gosh.

dia sangatlah super duper muper cute!

rambut dah lah curly abes berpintal

yang tak payahlah sibuk kau nak cuba sikat

buat sikat kau patah je ok.

sihat macam anak gajah.hahaha

sebab dulu i super kurus,

nak dukung si baby debab ni sangat lah payah.

tak larat.

lagi-lagi dia ni masa kecik suka gigit orang.

jadi kena hadapkan dia ke depan.

nasib dulu tiada muscle bagai kan.lol

so baby sister,

happy 15th birthday!!!

gosh.

you're now 15th.

a teenager.

but still in my eyes you're still

a 2 years old.a baby.

jangan nak berangan nak ada boyfriend.

nanti i kejar dengan hanger parkson.

i love you a lot!!!

i know i adalah sangat super duper garang.

bwahahaha.

tapi i nak you tahu

*walau you tak tahu sebab you tak suka facebook/blogging

except when it comes to anime/manga/youtube.*

you're everything to me.

i sanggup buat apa je untuk you

kecuali basuh pinggan,sapu rumah,lipat baju.

itu ada duty roster ok.

kena adil dan saksama.

selain itu i sanggup.

much love!!!

gud luck in your pmr.

ganbatte!!!

and may you become a great violin player!!

mmuaah mmuaah mmmuah!!

i tetap suka peluk cium you kan

walau you akan kata

"fatin dah besar la.."

bluekbluek!!

suka jugak!!.hehehehe.

dari dulu,

i suka panggil dia jordan.

tapi i seorang diri dalan hati saja.

sebab dah biasa panggil atin.

patut panggil bella kan.

mana tahu ada edward cullen datang nnt.lol

sekarang dia dah tinggi dari i.

-_-"

okokokok,birthday you.

xpe,i kasi can.lol.

hugssssssssssssss!!!!!!!

Saturday, April 10, 2010

::posh boutique::

oh well,

actually, the place i'm working now

was far beyond posh ok.

lol.

but it was quite fun.hehe

it's like playing posh boutique game for a month.

hahaahaa.

eh, ya.

i'll be doing this only for a month.

but the major disadvantage of this job

is the long hours of standing.

gosh.

my feet's swollen till now.

i feel like asking everyone's there

"how did you guys do it?"

"gila lah korang ni."

*sambil bagi tepukan gemuruh*

as i said earlier,

this jb is quite fun macam main game.

haha.

we check the stocks,attain to the customer's need,

open the bills and so forth.

but now,

after i tried using the steam iron

for the first time.

gosh.

sangat menarik.

jadi tiap kali tiada customer

i took out the iron and start ironing

every single clothes i could get my hand on.

lol.
ya la..jakun sikit.

first time guna steam iron yang gabak tu.

not the normal steam iron dekat rumah punya ok.

and as usual,perempuan ini

pasti akan teriron tangan sendiri.

ya..macam steam fish ok.

nasib hanya half done.

kalau well done,

say bye bye to the fingers.

so now,

starting from first day,

i got to know a few of the people who works there.

name it lah dude.

jaga ada.cleaner ada.

promoter yang lagi tua/muda.

floor manager,and so forth.

but well,

as it's the nature of human being

where they just love to look down on the promoters

*i just don't know why.*

so,the higher ranks staffs are a snob.

but only some of them.

most of them are quite ok.hehe.

and and when the customer comes into our counter,

i akan greet them dan siap macam orang jepun lagi

tunduk hormat.

bwahahaha.

i just don't know why,

dulu time i jadi prefect dekat high school,

everytime greet cikgu,

akan buat macam tu juga.

for case sekarang,

maybe kiss ass lah sikit.

nak suruh orang beli kan.

hahahahhaha.

but i suka je buat macam tu.

and nanti customer pun akan tunduk juga.

hehehehehhe.

so,kita boleh built rapport dekat situ ye.lol.

and dari azali i just love fashion so much.

ya la,dulu nak jadi designer kan..

but my parents just could not understand me

ok,jadi i treat all the clothes macam baby i..

oh sangat sayang mereka semua.

especially yang satin dress tue.

gosh,

kau tau tak rasa dia macam mana..

i can make love to them 24/7 baby!!!!

*ok,ok,that's overrated*

lol.

and and,

there's one time,

i got to meet the edmundser owner.

i macam gosh.

mula tak kenal la.

as edmundser's counter is just right sebelah counter elle,

so,

ada one time ni,i seorang tolong kakak sebelah jaga counter tu

jadi,ada this one botak-botak guy

datang and asking for the kakak,

then i said she's out for her dinner break

and so he left her a message through me.

jadi bila kakak tu kata that's her big bos,

"dialah mr Edmund"

i was like

"ya ka!!!"

i heard he has his own factory.

gosh.bestnya lah ko kan.

though his focus is more on formal clothing

macam raoul la ni,tapi the quality was ok jugak.

i tak tahu kenapa i sangat suka jumpa designer.

macam SANGAT suka.

SUPERAWESOMECOOLNESSTERBAIKLAH punya suka ok.

everytime lalu depan zang toi punya section,

i macam fuu..terliur-terliur..macam nak gigit-gigit.

tapi he's not my favourite designer..

ikalau yang muda-muda ni i suka

zery zamry.hehe.

design dia sangat super koolness perhentian.

kalau yang tua sikit,

mestilah bernard chandran.

dulu siap berangan nak buat intern dekat

butik dia ok.

tapi,

i actually paling suka vera wang!!!

hhehehehehehehe.

i memang suka bridal collection dia..

kalau lah i pandai menjahit kan kan..

should be awesome if i can have my own clothing line..

*berangan lah perempuan*

eh,you tau tak..

your designs are your baby ok..

jadi i sangat super jealous dengan designer yang ada ni.

sangat super awesome when they get to pursue

what they really wanted in life.

agaknya kan..

if get to meet vera wang in person..

mesti pengsan-pengsan kan..

eee..seronoklah!!!!!!

*berangan memang seronok*

haishh..

dah lama tak conteng blog,

i jot down craps je lah ni semua.lol.

ttyl~toodles.

Tuesday, April 6, 2010

::stuff and all::

why is nz is not my birthplace.

*then i'll be hoping to migrate to other country to.lol*

ok,ok.

nz,it still my ultimate dream!!!

wee.

so,

i'm going to find a job(real job)

where i can jumpstart my dream to

migrate to nz.

well,

that is real.

:)

::fruit punch::

yeah!

at last i manage to find a part time job

for the time being.

but i wont tell you where.

nanti semua datang.

lol.

ok,ok.

counter ELLE.

hhehehehe.

actually i was applying for the part time job at PROMOD,

and the person in charge called me this morning

asking me to come for an interview.

oh well,

not really an interview as all she's asking is where do i live,

am i ok with the job as a part timer.

oh well,

cause i need a job asap.

i wont mind.

hehehehe.

so,she said that elle,promod,and cortifiel

*i dont know whether i spelled the last on right*

are from the same company

and elle counter in parkson is in need of a part timer asap.

*oh,just like me.lol*

so, i'll start working from tomorrow.hehehehe

and and,

cortifiel is having a massive sale!!!!!

omg!!!

if only i have the money to buy.

dang.

elle is having sale too.

but sadly,promod is not having any sale.

just the normal "best buy"

section.

which the sizes are way way bigger than us.

BUT,if you manage to find one that suit you well,

congrats!

actually,i wanted to ask whether i can get a staff discount

if i wanted to buy promod or cortifielwhateverthenameis.

*work with benefits eh.lol*

so,rm5 per hour.

oh well,

just for the sake of this month.lol.

heeheee..

but i love clothes!!

so i wont mind.

and and the girl from the elle counter said,

i don't have to wear the formal shirt.

*well,maybe she said.maybe*

just come tomorrow dressed up in black to be safe.

and as usual,what ever i do,

never gets my father's approval.

hahahaha.

mum was ok.because she knows this is only

temporary.

ya la..

after all,

if i don't work,

who's going to pay my bills.

-_-"

heheheheheehe.

so,

come to parkson pavillion.

they're having sales.

oh,by the way,

if you ask my opinion on which parkson i

prefer to shop.

parkson in klcc is number one.

but parkson pavillion is ok too..

but the atmosphere of parkson pavi

is better.looks cosy.

because of the lighting i think.lol.

pavillion and klcc..

hurm..

if only i can land a job by the beach.

*in your dreams nagyaw.in your dreams*

Sunday, April 4, 2010

::you.congrats::

ok,

so i heard a news yesterday.

regarding my first love.

his married now.

baru je.

congratulation you.

and malam tadi,

siap mimpi jumpa dia.

siap i tanya

kenapa tak jemput.

lol.

hurm..

ok,boleh nyanyi lagu better in time ni.

lol.

kidding,kidding.

i tak rasa sedih..

but i wasn't really happy neither.

eh,macam jahat je i kan.

ish ish.bad nagyaw.bad nagyaw.

haha.maybe biase je kot.

yang lain rasa itu kita simpan

dalam peti ya adik-adik sekalian.

wishing you all the joy in this world,

and semoga bahagia hingga ke akhir hayat.

and produce a lot of cute babies ok!!!!

loads of love for both of you

God bless!

::make love not war::

for the love of our mother earth.

*chewah*

now,i'm very keen on travelling.

dari dulu memang suka travel pun

sangat-sangat.

tapi jarang-jarang dapat pergi.

and financial pun tidak mengizinkan.

now,

i'm an official member of couch surfing

oh yeah!!

doing both surfing and hosting.

surfing-you are the one yang travel and need a place to crash

hosting-you yang sediakan tempat nak lepak tidur pun boleh.

lebih kurang macam tu lah concept nya.

i dah peanh dengar da 2 3 years back,

now baru macam semangat nak make it real.

bwahaha.

lagi-lagi since i'm very determined to move to nz.

yeah..!!!

if only things are easier.

ok,next next.

so,anything you want to know more about how this website

or concept work,

just click the above link

or if it failed,

just google "couch surfing"

i malas nak terang panjang-panjang di sini.

so,

let's make love

i mean friends baby,friends.

but love is way better than war right.

me and nogha both decided to befriend the whole continent

oh yeah!!!!

so, hello world..

my name is "c".

nice to meet you.

~toodles

::who's line is it anyway?::


the eligible nagyaws(not a girl not yet a woman)

so,who's the next member of MAH.

(married and howt)

dang.

definitely i'm the last one.

(&(*^%$#@




Saturday, April 3, 2010

::oh happy day!::

today was awesome!!

totally super cool.

pergi wedding ita dekat putrajaya.

but before that.

terpaksa bergebas ke alamanda cari wedding gift.

kan.

perempuan ni memang.

suka buat kerja last minit.

dengan baju kebaya pergi alamanda.

hadei.

semua pun pandang.

malu gile.

terus jalan macam penguin laju-laju

tak tengok kiri kanan.

then dapat jumpa and borak-borak

dengan mel,mun,zuret,fyra n bf,niss and bf.

omg,

kepochi betul semua orang.

ya la kan.

jarang dapat jumpa.

pot pet pot pet semua pun nak cakap.

hehehe.

dulu kitorg datang kakak ita yang kawin.

now,

ita pulak.

isk..isk..

ita da besar..

wuuwuwuuwu.

lepas ni kalau one of my bff kawin,

mesti lagi terharu..

mesti dari engagement day,sampai hari nikah

i akan menyebokkan diri dekat rumah yang berkenaan.

ya la..

bff sendri kawen..

mesti rasa macam huuu...da besar semua.

lol.

then,

lepak dekat kedai mamak area subang

sama abang long dan adik beliau and zuret.

borak lah macam-macam.

then, abg shaq pun join.

duduk lagi 2 3 jam situ,

then decide pergi karok pulak dekat sunway.

sebab red box mahal sangat.

so,

karok dekat amp square sahaja.

tak lah murah pun.

murah sikit je dari red box.

karok pakai baju kebaya eh.

bwahahaha.

berapa kali dah pakai baju kebaya pegi

tengok wayang lah,

karok lah.

dang.

macam era 60-an.lol.

tapi selamba je lah.

nak karok punya pasal.

hehehehe.

rindu zaman study.

rindu sangat!!!

rindu semua orang la!!!

*orang jobless mmg macam ni.gedik!!*

Friday, April 2, 2010

::imysm::

my imysm(i miss you so much) syndrome

is driving me insane.

pffftttttttt!!!!!!!!

kenapa tiket mahal.

kenapa.

kenapa.

*(&$@#$%^&*

::yes,so::

got to go.

sleepy.

toodles~

::new webbie::

ok,here's a new website for you guys to jiggle and miggle.

it's called "ivillage"

you guys can check out for yourself ok.

it has tons of info basically

related to women.

but guys can chekidout too.hehe

oh,

here's an interesting info on men.

click this-->"Ten signs he's about to cheat


"

Thursday, April 1, 2010

::belasungkawa::

takziah buat keluarga din beramboi.

life is short isn't it.

al-fatihah.

Wednesday, March 31, 2010

::say t to the g::

thank you google.

for the creation of google map.

yeah.

today was fine.

the weather was damn hot.

i felt like wearing only a bikini if i could.

lol.

ok,ok,of course not.

kau gila.

tengah-tengah bandar kuantan.

bwahaha.

so,tadi.

after breakfast yang so-so,

balik naik bilik,

tidur,

bangun around 1 pm

and terus mempersiapkan diri

nak pergi berjaya mall.

nasiblah tepi hotel je.

takde yang menarik sangat pun di situ,

except kasut vincci yang murah.

ada 50% discount.

tapi malas nak beli.

so,bergerak lah ke east coast mall.

ok,

since i yang tak pasti jalan nak pergi ke east coast mall

to berjaya mall macam mana,

jadi tanya la ada seorang kakak ni.

dia kata jauh and dari isyarat tangan dia,

east coast mall menuju ke arah kanan.

so,

i decided nak jalan kaki sahaja.

dah biasa jalan kaki.

*kedekut tak mau naik teksi*

eh,jalan pun best ok.

since the past two days

asyik menggemukkan badan,

jadi nak la eksersais skit.

so,

i pun jalan la ikut direction kakak tu,

tapi to double confirm,

check la jugak guna map dekat phone.

nasib dia kata around 15 mins je.

so jalan punya jalan,

tengok-tengok,

tak payah nak corner banyak-banyak.

buat penat je i amik satu lap.

boleh straight je from berjaya megamall to

east coast mall.

tak jauh sangat pun.

dah la tengah berpanas-panas,

orang boleh kacau-kacau.

ikut dalam hati nak je i kacau die balik.

tapi sebab panas sangat,tak tahan

jadi niat nak kacau orang dilupakan.

east coast mall was better than berjaya mall.

tiada pic yang di snap hari ni.

sebab i tiada camera.

nak beli lomo,

masih belum berjaya kumpul duit.

jadi,

hamiklah.

tiada gambar.

pfffttt!!!!!!

esok nak balik kl.

yay!!!!!!!!

i found out,

i mesti tinggal kat tempat yang ada

1)shopping mall

2) awesome beach

kalau ada dua-dua,itu bonus.

kalau tak,ada salah satu pun ok.

kalau takde salah satu,

maaf.

jangan tanya kenapa i jadi gila nanti.

~toodles

Monday, March 29, 2010

::a mocha latte::


ok,dulu kurus sikit.tapi tatau la kenape gelap gile nih.

macam baru lepas buat kawad kaki.lol

semua pun muka innocent.

tomok pun belum dapat nama tomok lagi masa tu.

nama dia masih topek.

lepas jadi gemok,

terus jadi tomok=topek+gemok

lol.

nyetnyet pun da tak kurus sangat macam dulu-dulu.

abang long pakai contacts ok.siap set rambut.

cayalah.

lol.

::main tipu::

selalunya i main game tipah tertipu

dengan nyetnyte,yaya,scub,etc.

so,

dalam beberapa hari ini,

i try applied to real life

occasion

where tipah tertipu kena dijalankan.

so this is how it feel.

lol.

ok la jugak.

walaupun dalam hati macam membuak-buak nak bagitau

the truth.

tapi rasa macam

eh,eh,you jangan nak cari pasal

bagi tau perkara sebenar.

nanti susah.

susahkan diri you juga.

jadi,

you kena biasakan diri dengan tipah tertipu sekarang ni.

it's for your own good.

eche.ayat dia atas tue

i tak sure lah setan ke angel yang cakap.

hahahaha.

you know,

bila kita dah biasa jadi diri sendiri,

and for people like me,

i prefer to be straight forward,

jadi,

bila kena jadi the total opposite,

macam pelik.

susah ok!!!

sangat!!!

tapi,

i tried it for a few days,

ok lah kot.

dah boleh mula sesuaikan diri.

*heeeheeeheee*

and it felt good jugak lah weh.

ya la,,

bila kau tau yang kau tau

yang bende tu kau je yang tau.

macam awesome!!

it felt good to lie

err,

dalam erti kata yang lagi sopan,

berahsia.

but stil,

untuk orang yang betul-betul

i rasa i don't have to lie,

i don't.

other than that,

i had to live by the rules right.

just to keep the world at peace.

and sometimes,

i mean,

most of the time

i rasa macam nak vomit !!!

jangan tanya lah kenapa.

lol.

*disgusting kan perempuan ni.eeuuw.lol*

so,what say you,

redang anyone????????

::stop right now,thank you very much::

ok,the title above was taken from

spice girls' song->stop.

siap hafal ok,dance move diorg.lol

what i'm trying to say here is..

hurm

you know when they said,

never give up.

i would like to object your honor.

trying is yes,

a life time process.

but trying to hard on things

that you don't know the outcome

yet is something insane.

you must know when to stop.

it can be tiring enough to work something

out so hard

but the outcome still a so-so.

so,

work out on something else.

something worth.

other than that,

just stop.

like me.

out of the system.

forever.

~toodles

;)

::i'm not in wonderland::

yeah.

tue la kan.

orang kate,

be careful of what you wish for.

i wish to have my runaway vacation

to REDANG OK!!

instead

pergi kuantan.

eh,

itu esok baru dapat pergi kuantan.

hari ni,

tidur satu malam

dekat temerloh.

my dad siap insist nak guna

map dia yang zaman purbakala tu.

nasib anak dia maju sikit.

pakai google map.

*tapi tak pandai pun tengok map.demmit*

so,

thank God,

we manage to find our way to temerloh.

tak susah pun.

highway je.

saje nak kasi suspens.

lol.

so,

for you outhere yang saje nak rasa

ape ada dekat temerloh,

atau kena oustation,

the best hotel here maybe la kan.

maybe..

1)seri malaysia

2)greenpark hotel

3)hotel jelai
-nampak macam best sebab dia kata ada dvd player and free wifi.

ok,

jangan nak harap lebih-lebih.

mane ade resort bagai semua tu.

lempang karang.

ini temerloh.

sungai ada..

negeri ikan patin.

jadi,

i tak sabar nak ke kuantan esok.

will be there till khamis.

boleh melawat east coast mall lagi.

lol.

ok jugak.

toodles~



tapi,

semua kedai tutup paling lewat pukul 8.

ingat tue..

Sunday, March 28, 2010

::alice in wonderland::

jangan lah tanya i dah tengok ke belum.

BELUM ok!!!!

dulu nak pegi tengok,

busy kerja.

now,

nak tengok,

semua dah tengok..

-_-"

hokei hokei.

macam nak pergi berenang

di tepian pantai..

nak pantai yang pasirnya putih

lembut,

halus,mulus.

eh,

lapar la pulak.

ok,bye

my mum masak asam pedas hari ni.

sila terliur sekarang ;D

~toodles

::windy wendy::

esok macam nak pergi jog.

kalau rajin.

hahaha.

i don't know why,

i hate when people ask me questions.

because when i felt like they don't deserve to know

anything.

means,

they don't.

that's it.

i only share my thoughts with people

whom i want to share.

whom i felt close to.

not just anybody.

~;)

::sparkles::

i'm extremely happy hari ni.

not because of hati bunga-bunga

tahi ayam dan sebagainya.

tapi sebab i dah buat disk clean up dekat laptop.

homaigod!

best gile!!

rasa macam ringan..........!!!!

lepas tue macam berada di awangan.

at some point,

i felt like i'm dying..

hahahaha.

ok,ok,that's totally lame.

tidak bersangkut paut.

i finally

dapat reduce

ke-chicken-an diri

and i did

what i think was right.

jadi i delete

SEMUA

yang i rasa

i tak perlukan lagi.

i selalu ingatkan pada diri,

let it be in my head only.

the documents,the pictures,

format balik thumbdrive.

fuh.

sangat best.

rasa lega.

i buat satu list

semua yang i kena keluarkan dari system hidup i.

and yeah.

i dah buang semua.

and God,

i felt awesome!!!!

rasa beban atas kepala

dah tak ada.

so,for you guys out there,

it's never to late to try ok.

look at me.

it took me how many years to rget to this point.

to stop being a chicken for once

and finally do

what i supposed at the first place.

rasa macam ada satu strength.

memang tak banyak pun strength tue.

tak boleh pun nak tarik kapal terbang guna gigi.

lol.

~=)

Saturday, March 27, 2010

::kayu pengukur::

rimas.

bila kau nak buat apape,

orang lain letak kayu pengukur.

kalau kau bukan seperti yang macam dia ukur,

jadi,

kau tak layak nak buat.

-_-'

vavi.

dah.

i malas nak layan orang macam tu.

i could not find any word to describe.

sudah kehabisan kata-kata.

ok,

dari badan keluarkan toksin

sebab marah,

baik i buat benda-benda yang buat i happy

~_~

::this is it yaw::

ok,

rindu la pulak dekat cotton candy.

ok,

rindu.

ok,

rindu.

macam nak masukkan dia dalam bekas kaca,

dan tengok dia dari luar.

sebab dia macam fragile.

eh,

itu cintakah??

bukan kan..

sebab awalnye.........

x lah.......

kan?

i feel like protecting him from all the harm.

tapi itu tak bermaksud i cintakan dia..

kan?

kan?

ke?

::just just justin::

saje je.

letak nama justin sebab suka.

tapi post ni pasal

singapore.

sebab i suka sangat dengan singapore.

awesome!!!!!!!

jum pergi senigapore minggu depan.

hahahahaha.

eh,pergi redang lah.

ee,

hormon gatal tengah naik.

nak tengok beach boys la pulak.

wajib pergi redang tiap-tiap tahun.

hoyeh!!!

kali ni nak pergi sorang lah.

nak tgk,

ade bran ka tade bran.

eche.

yek yek je.

chicken,

u want to go or not???

i dare you chicken!!!

::magic::

lying is like flying.

it makes you feel so gooood.

and addicted at the same time.

*grinning*

super awesome!;D

::cry me a river::

you still didn't see it,don't you.

listen with your heart.

not what your ears want you to hear.

::cocopuff::

only one thing to do.

tapi nanti kena edit semua bagai.

heh.

nothing is impossible to a willing mind.

ingat to c.

"NOTHING".

this is zero gravity zone.

so,

mesti mesti mesti!!!!

minggu depan free pergi tanye!!!

ok,ok,

call dulu.

baru tanya.

mintak-mintak lah boleh.

kan kan kan ;D

oh,

today is the day,

this is it.

::freedom::

FREEDOM

IS

WHEN

WE

HAVE

NOTHING

TO

LOSE.

-cutesy-;P

why it didn't leave anything::

first dare.

~done.

-and this time,i'm bringing it on-

::riverside:::

ok,

tajuk memang tiada kena mengena dengan post.

lol.

you know,

i ni adalah seorang yang

warm warm chicken shit jugak lah.

*hangat hangat tahi ayam*

dulu,

bukan main eksaited habis.

semangat mengalahkan

pelumba f1.

sanggup buat apa saja.

now,

keffi dah hilang.

gone with the wind.

cepat bosan.

lol.

tak boleh harap betul.

lol.

uu,esok boleh layan csi ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hooray!!!

da la hari ni tidur je..

bangun,makan..tgk tv kejap tidur..

then bangun mandi,makan..

nasib lah tak tidur terus.

hahahahaha.

~toodles

::already gone::

tadi,

time i nak keluar dengan family i pergi dinner,

my ada ask me,

"eh,tudung mane."

i pun cakap,

"dah tak pakai."

"why?"

"sebab dah tak nak pakai."

i jawab straight,sharp dan dengan penuh confident.

my tudung already gone lah daddy.

i'm back as your wild child.

;p

belum lagi i kalerkan rambut warna purple macam dulu.

pengsan agaknye.

lol.

ok,ok,

that's totally a joke.

at this age,

biru la pulak.

bwahahaha.

tak la tak la..

entah.

nanti la pergi saloon.

huehue.

kereta pun nak kena pergi saloon.

kesian die.

rim bengkok,

tayar nak botak,

kotor lame tak basuh.

kesian kan.

esok i bawak you pergi saloon ya.

oh,

as usual,

kena lecture lagi dengan my dad,

tentang kerja.

homaigod.

i nak pergi redang asap.

eeish eeish..!!!

lari ke pulau jum!!

boring la kl.

i nak cuci mata tgk beach boys!!

::the lovely bones::

the plots are quite slow.

sebab banyak angle from the main character,

suzie salmon.

but the story is quite ok.

it should be sad,

tapi perasaan tu tak sampai sangat pada i.

mungkin sebab dah terlampau kenyang makan sandwich kat wondermilk.

honey mustard chicken.sedap oh!

*time lapar,semua sedapkan kan*

so,

jom pergi redang!!!!!

tak sabar nak jumpe ikan2!!!!!!

eee.....rindu!!

nak peluk-peluk ikan tu!!!

Friday, March 26, 2010

::dot dot::

eh,

you penah tak..

macam i yang bongek ni kan..

even kalau orang message i..

letak dot dot(..) tue kan..

i rasa macam best je.

haha..

sebab macam cara dia cakap dengan i

adalah sangat lembut..

dan baik..

sopan santun,

paling comel dimata ku,tiada ku sangka,

bola-bola api.

*hafal siot!*

homaigod!

hahaha.

ni namanya bukan cinta.

tapi gedik ayam ok.

tpai sebelum tue,

i nak jatuh cinta pada kerja yang sesuai.

mana ya..

ada kawan mak i ramalkan,

yang i akan kahwin dengan rakan sekerja i.

fuh,

ni yang tak sabar nak kerja ni.lol

mane tau dapat kawen dengan bos hensem.

baik budi bahasa.

adui,

cair mak tengok.lol

ee,hormon ape terlebih ni.

merepek betul.

hish.

ame nak maju.

lol

~layta

::people's tots ::

ade guru tak yang boleh

ajar i sejuta satu tipu muslihat.

tapi ,

nanti after one lie,

come the other,

and then the other,

until we lost track of time..

what did i lied on the first place.

and to whom actually.

lol.

so,what do you think?

ada orang cakap,

tipu tue takpe.

tak kisah.

yang penting trust.

so,

now,

trust and lies

stand on the same level.

the trust is as much as important as lies.

the lies is as much as important as trust.

lol.

macam pening kan.

tok guru mana i nak refer to get clearer picture?

ni nak tengok dari angle mane?

so,

is this mean,

that no matter what we do,

as long as trust is there,

then it's ok to lied.

eh,tak.

lying is a way of living when the trust is there.

kalau macam tue,

senang lah hidup i..

as long as there is trust.

no matter what i do,

"trust kan.."

now,

when the trust is applied,

then,nothing is impossible to a willing mind.

great!

then,we have nothing to lose.

we can have everything at any time we want!

how wonderful is that!!

ok,

it's going to be a great life!!!

what a blessful life!

::oh yesterday!::

so,

after sampai je ofis semalam,

terus jumpa hr and pulangkan softphone

and access card.

trainer i cool gile!

the coolest lah!

walau emo-emo jugak.lol

oleh sebab semalam last day,

jadi i macam happy gile,

bole borak-borak dengan another trainer

yang selama ni

tak bercakap pun..

haha.

tgk2,die pun orang melaka.

baguslah.

i ayer keroh,trainer i merlimau,

and trainer seorang lagi tu klebang.

geng sekampung!hahaha

acara akhir dipenuhi dengan sesi bergambar dan membahan trainer

tercapai cite-cite i dan yaya nak amik gamabr dengan trainer.

hahahaha.

trainer i ni super kewl sebab

time i nk pg sg,

die yang bagi green light suruh amek mc je..

kool sangat!

nanti gaji da masuk,

me and yaya nak belanje en comel ni.

ok,en comel da cakap nk keep in touch.

me and yaya da rancang nak kluar dengan die.

date bertiga je..

hahahahaha

xde la kan..

saje je..

seronok bahan orang yang pemalu nih.

kitorang memang bahan die kaw-kaw

sampai tersipu-sipu.

haha.

birthday en comel bulan 6.

jadi nanti nak ajak kawan-kawan sekelas hang out same2

and selebret besday en comel.

the rest of the day

adalah melepaking di wondermilk sama yaya and yoi.

then yoi belanje tgk cite the lovely bones.

huhuu.tenkiu yoi,sayang kamu!

then,

me and yaya cam biase menghabiskan sisa-sisa

waktu bersama

kat curve.

ye la..pas ni da jarang dapat jumpe

*isk..isk*

pasti rindu pillow talk .hahaha..

chacha pun da start keje,

huhu..i sorang je tade lagi.

heeeehee..

~toodles~

Thursday, March 25, 2010

::is it?omg!::

bangun hari ni..

lepas tue macam tak percaya

dengan mimpi malam tadi.

lol.

i know,mimpi mainan tidur.

tapi mimpi malam tadi nie..

i mimpikan orang tak patut dimimpikan.

*oi,oi perempuan,nak kena lempang ke???*

hish hish hish..tak boleh..

tak boleh..tak boleh..

hak orang tu..haram.

bawak mengucap.

ok,

next thing is.

eh,

i bangun and on je facebook,

terus nampak redang pelangi ada job.

1)jadi kitchen hand

2) snorkeling guide

ingat nak jadi snorkeling guide,

tapi dengan ikan pun masih takut-takut.

homaigod.

cane..

hahaha.

so,

i ask for the job to be kitchen hand instead.

tapi tak tau la lgi..

tanye je.

*c,you are definitely crazy!*

yeah,

i know,

mum and dad pasti mengamok!!!!!!!!!!

jadi,

kita patut lari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

selamatkan diri!!

;P
:]
;>
;)
:D

::super power::

you know

when they said that

the one who care the less has the power.

i think,

i have the super power now.

lol.

up up and away!!!!!!!!!!!!!!

::redang jom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!::

jadi,

oleh sebab dah resign.

bolehlah pack-pack barang lari dari rumah.kan.

eh, eh,tak tak..

boleh pergi redang.kan kan kan!!!!!

nogha,jum jum!!!

sebab i free,

tak pergi mana-mana pun.

;D

awesome!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

if i can get a job kt redang.

lagi super duper awesome kan!!!

kan!! kan!!kan!!!

oh yeah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

beach boys,

here i come!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eh eh,jap.

nampaknya..

nz has to be postponed kan.

xpe,xpe,

it is never too late.

never.

jadi,nz,you tunggu tahun depan.

i kumpul duit dulu ok.

dan berfoya-foya dulu.

lol

~toodles

::yeah yeah yeah!!!::

i'm super duper happy yesterday.

pergi kerja pun happy.

ceria bukan main.

huuuuuuuuuuhuuuuu..

i finally submit my resignation letter to my superior.

fuh,

ayat manis bukan main.

*copy paste je kot..lol*

i didn't tell my parents i was resigning actually.

so i told them i didnt get the job because i failed the exam.

but actually i passed the exam.

patut start kerja balik semalam.

tapi malas.

pakat dengan rakan-rakan balik awal.

so,

mestilah balik rumah,

kena marah kan.

sebab disyaki tidak competent menajalnkan tugas.

lol.

so buat la muka konon sedih..

fuh,

susah gila nak menipu time ni.

sebab nak tergelak je..

hahahahaha.

xpe.

biar nampak tak guna depan mak bapak.

tapi kat ofis mesti jaga reputasi.

jadi,resign pun tak malu.

sebab pass..

hahahaha.

*bongek kan*

main-main je..

*bluek bluek*

so here i am.

kena start from scratch again..

xpe la..

janji tak kena migrain malam-malam..

and time buat kerja tue i don't have to talk 24/7

or at least if i like what i do,

tak kesah..

tadi i cakap dengan trainer i,

i tak kesah pun pasal gaji,

nak potong,potong la..

die cakap

"oo..pasal gaji tak kesah.."

"pasal kena marah kesah.."

haha.bukan i kesah kena marah..

tapi i ni baran.

tak tahan sabar..

jadi,

takut mencemarkan nama company je karang..

hehe..

lagipun,nanti balik malam sorang-sorang..

takut la..

apa-apa jadi..takde sape pun ble tolong nanti.

heehehe.

so today,

had been a great day!!!!!!!!!!!!!

hujan,

sejuk pulak tu..

pastu tadi kecik bagi tazkirah agama pulak ok..

hahaaha.

so,dengar la..

blaja arab2 sket.haha

best jugak dengar die bercerita..

bila die tanye pasal aurat perempuan kat mane..

i, yaya pun jawab la..

die gelak ok..

die cakap,

cari balik mane aurat perempuan..

so,

belum cukup betul la ape yg i belajar ni..

hahaha.

ok,babai.nak cari keje.

jobless is stil a job ok.

lol~

Wednesday, March 24, 2010

::a broken vase::

i woke up today,

dengan rasa ringan.

without the need to open up my facebook

and being worried.

nak main game pun dah kurang.

and further more,

in facebook,

i selalu keep in touch dengan nogha je.

hahahaha.

so,whats the point of having a facebook.

i read one of my friend's blog.

looking at how happy she is now.

i felt happy for her too.

because,

i think,

i am now,

starting to believe

the phrase daddy told me

5 years ago,

"there's always a light at the end of the tunnel"

yes.

i am sure..

i'm going to see the light.

i just have to wait..

and take the long walk,

before i manage to find it..

there's nothing impossible to a willing mind right..

yes..

i already has the frame.

and it's not so pretty

a bit broken.

dull.

i just now need to find the suitable picture.

it doesn't need to be perfect.

it's going to be hole here and there..

scratches all around..but

if i can feel the warmth,

and the comfort

the willingness to try,

the frame will be a home.

but as long as i'm happy..

i'll be more grateful..

well,

if i manage to find

my korean drama happy ending.

;D

lol.

i'm going to be very )(*&^%$#

but again,

i'll try to minimize it.

that's why i said,

i need a busy job.

the one that needs my attention 24/7

the one that doesn't give me space to think.

untuk sedap kan hati i,

i selalu ingat kata-kata pakcik lim

masa form 4.

time tue

first time buat lab kimia,

first task.

bila i terlupa nak panaskan magnesium bikarbonat

*kot..ke salah.hahahahaha*

dan tak boleh nak buang die dari tabung uji,

pak cik lim cakap.

"tue la..tak panas kan dulu."

"bodoh"

dan sebab "bodoh" itu,

i dapat A for kimia.

jadi,

i rasa berbaloi!!

thank you pakcik lim.

rindu nk belajar kimia dengan pakcik.

cita-cita i nak jadi chemist,

terkubur lah pakcik.

i pun tak tau i jadi ape sekarang.

bwahaha.

eh,

now,

rasa macam ada semangat.

kan.

my keffi is finally here ke???

dah balik pada i???????

terima kasih Tuhan.

kasi die stay lama-lama sikit.

keffi,

jalankan tugas awak ok.

ok,ok..

as selama ni i punya password blog

macam satu doa.

jadi i pun dah tukar.

dah.

tak payah berdoa untuk bende bukan-bukan.

hahahaha.

lepas ni dekat office pun semua kena tukar password.

hadoi.

banyak nak tukar.

takpe.

kasi potong semua!!!!!!!!!!!!!

;p
;]
;)
:p
;D