Friday, February 26, 2010

::you want some?::


@ secret recipe.

hehe.

makan cake sempena menyambut

ulang tahun diraja yang ke 23

princess c.

*bluek.perasan perasan*

chacha and yaya belanja.

last-last,

chacha yang habiskan cake ini ok.

lol.

tiba-tiba teringat essay yang i buat

masa baru masuk kursus cibec.

buat essay macam tulis blog ok.

lol.

oh,

dah nak masuk 3 bulan since my last birthday.

how time flies..

it's been an awesome month!

hehe.

new friends,

new environment.

yeah!

and and,

pertama kalinya

semalam,

time mock call II,

i tak fatal!!

u yeh!

*go c,go c,go c*<--doing the gedik dance

basic assestment alhamdulillah pass juga.

yeah!

tue baru satu.

ada lagi ok.

lepas ni mock call 3 pulak.

ada lagi assestment 2,3 etc

oja pun ada nanti.

-_-"

fuh.

ada satu hari,

i cakap dengan trainer i,

"penat la belajar je En."

stress ok!

baru je habis bulan sebelas,

then pergi kursus for a month.

then rehat kejap je,

then terus training.

hari-hari belajar

sampai nak muntah tau.

and now,

i tak fikir pun pasal konvo.

i think,

tak pergi pun tak apa.

*ye ke?*

entah.

somehow malas nak jejak kan kaki

ke kolej.

malas.

kolej was never homey for me.

itu tempat stress.

sangat stress duduk situ.

time duduk hostel,

omg,

macam duduk penjara!!!

suffocated.

ada kereta ke takde kereta ke same je.

rasa macam sesak nafas.

fuahahaha..

eh,now baru teringat.

sitcker kolej kat kereta!

dah samapi masanya ditanggalkan.

selamat tinggal kolej. ;D

::pms::

one thing yang buat perempuan ni extra talented,

adalah sangat beremosi bila

waktu period dia datang.

lol.

ya,

sebelum dan sedang dan selepas.

err..

apa kata,

kalau waktu-waktu macam ni,

layan kan aja.

nak buat macam mana kan.

hormon terlebih waktu ni.

macam i,

time peot,

memang emosi terlebih.

tengok semua orang,

macam nak lempang je.

ingat best ke,

tak ok.

-_-"

::kari ayam?::

oh,

sangat annoying bila

orang cakap dekat kau

"baru belajar berdikari ke."

muka i akan terus jadi straight.

dan satu soalan dalam kepala akan keluar.

apakah?

jadi selama ini,i bukan lah hidup berdikari mungkin?

oh oh,jadi spoil brat kot.

dimanjakan semua orang..

i tak pernah keluar rumah seorang diri

tanpa berteman..

tak pernah drive kereta sendiri.

semua mesti tumpang orang atau orang drive kan

atau orang lain ambil.

tak pernah naik public transport juga.

apa itu public transport??*wink wink*

and oh,jalan kaki tu apa?

i tak pernah jalan kaki ok.

*bam!*<-- dengan gaya segedik mungkin.

and and,

all this while,

i selalu tiada masalah.

kalau ada,

mesti i dengan muka comel

pergi ke mak bapak i,

dan membuat muka ala-ala nak nangis

suruh diorang selesaikan.

oh,

bertuahnya hidup kan.

i memang tak pernah merasa kesusahan hidup.

ye tak.

susah tu macam mana ye,

makanan ke?

semua nya senang je dalam hidup i.

oh my,lucky me.

i don't even know how to spell danger.

lol.

tergolek-golek i gelak ok.

sampai semua tempat dalam rumah pun

dah habis golek ni.

bwahaha.

so,now you know,

why i don't like to talk to people?

sebab akan ada soalan pandai macam ni satu.

soalan lain kau jangan cakap lah.

sampai i boleh recite every single word.

if they come from people

who don't know you thoroughly,

it's fine.

tapi kalau datang dari orang yang kau ingat,

patut dah kenal kau,

sangat lah buat kau nak ketawa sampai mati.

mari sambung ketawa.

Thursday, February 25, 2010

::sweet::

kt ofis tadi,

borak-borak dengan ada office mate i ni,

muda setahun dari i.

sebab birthday dia yang baru je lepas,

dia dapat 7 days free talktime.

fuh,

terus call awek dia..

baru pukul 9.45 pm,

awek dia tidur pula..

isk.

kesian pula member i ni.

dia cakap,

everytime call awek dia tak angkat pulak..

ye la..

awek dia keje office hour.

pagi sampai petang..

die shift.

tapi kalau i la kan.

fuh fuh fuh,

dah bf call,

angkat je la kan.

some people don't know how lucky they're right.

macam harry silver.

hish.

tak suka betul i pada dia.

oh,

i tengah baca tony parsons-man and boy

sekarang ni.

and harry silver is the prime character.

jadi emo ok baca buku ni.

i sangat emo.

sampai ada satu part tu,

harry cheat on his wife.

ada one night stand

dengan office mate dia

yang bernama siobhan.

*ee,tak suka dia*

si siobhan ni tak menggedik pun dengan harry,

tapi ada one night tu,

harry hantar dia balik,

siobhan ajak dia singgah rumah.

konon nak minum kopi.

*kepala lutut dia*

then,

it all started with a kiss,

and terjadilah one night stand.

tapi siobhan ok je.

no strings attached lah konon.

suka sama suka.

ke gersang sama gersang.

ee.tak suka betul si harry ni.

wife dah la lawa.

ada anak sorang.

dah kawin ok si harry ni.

balik rumah dia tipu bini dia,

dia cakap tido kat ofis.

padan muka dia.kantoi dengan wife dia.

siobhan tinggalkan message kat fon harry.

fon si harry ni gina(wife dia) pinjam.

harry balik rumah,

wife dia tengah kemas beg,

bawak anak dia keluar dari rumah itu.

go gina!!go!!

si harry siap cakap lagi,

"it was a mistake.a terrible mistake"

"it didnt mean a thing"

and gina said,

"don't you understand that makes it worse"

faham tak?

sebab bagi lelaki,

sewenang-wenangnya sahaja

dia buat dan cakap itu tiada makna.

jadi neXt time dia buat pun,

stil tiada makna.

"yang penting i dengan siapa sekarang..dengan you kan baby"

ingat ayat di atas??

macam tue la.

faham?

they made things look so easy to them.

kira nya,semua tiada harga dan makna lah.

apa yang ada makna pada mereka ye agak-agak?

and gina left for good.

i loike gina!

stupid harry.

lepas tu padan muka kena buang kerja.

you know when people said

scandals always occured at the work place.

it does.

just take precaution.

lelaki perempuan.sama je.

lol.

you know why?

sebab yang si suami/bf

memang saje nak test saham.

kalau si isteri,

sebab kecewa dengan laki dia yang berbuat demikian,

jadi dia pun nak cari lah tempat bergantung yang baru.

yang si gf/single ladies,

sebab ade orang yang tackle tu hensem pulak,

saham tengah bagus,

layan je lah.

lol.

remember,

people cheat because there're tons of people

who are willing to cheat with them.

i pun tak berani lah nak cakap i tak kan buat.

ye lah.

mane tau,

kalau memang dah takdir.

kan.

nak buat macam mana.

ingat,

Takdir itu jawapan.

tapi tak tahulah.

suratan atau alasan.

~toodles

p/s:i havent finish this book yet.later kita sambung ok. ;D

::by my window::

kalau dapat

"a day with mr arrogant" pun cukup lah kan kan.

ee..

i tahu ini bukan namanya cinta.

ini gedik mengenyam ayam!lol.

cute lagi.mane tak nya.

aww..

Wednesday, February 24, 2010

::the biggest loser malaysia is here!::


yeah.so here is our one and only contender from malaysia in animal pool

specifically feline family.his name is Boy

(BELLY OF YOURS)

i super think that he needs to enter biggest loser aite?

sangat gemuk.

suka tidur.

tak suka lari kecuali ke arah makanan.

btw,yang kontot berbulu-bulu itu adalah ekor dia ok.

jangan fikir bukan-bukan.

and oh,this is his favorite style of sleeping.

~toodles

Tuesday, February 23, 2010

::putus cinta?::

why do people think

i'm broken hearted?

padahal dalam hati bunga bunga cinta

kembang setaman.

ada shooting star hari-hari.

lol.

::lols~::

hehehe.

it's kinda funny.

how life can be..

then you'll heard things about you

that's been going around..

and the funny thing is,

they ASSUME.

you know,

ASS-U-ME.

;p

Monday, February 22, 2010

::wtf 53::

kalau la dpt no plat wtf 53.

fuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhh!!!!!

bestnye!!!

haha.

terus berangan ni.

mini cooper black.

*drooling*

eh,

tadi tengok tiket pergi

auckland one way is rm 2000 ++

(+_+)

ala..

tade duit..

kalau tak boleh pergi..

eh,

tade ke tempat yang boleh i duduk free?

nk duduk sendiri tapi tak mahu bayar sewa.

tapi nak duduk jauh dari rumah.

*banyak songeh betul ah perempuan ini*

lol.

i sudah terbayang-bayang auckland..

ee,bestnye la kan..

dapat duduk redang pun best nye la kan..

adui.

berangan je dapat ni.

damn.

lol.

p/s: *drooling*

::23rd feb 2010::

i had so much fun at work today

xD

though only buat report,

tapi macam best.hehe.

and we're so occupied doing our work,

sedar-sedar dah waktu balik.

:'( ala.. baru je nak fun-fun.

lol.

belum hit floor bukan main happy,

nanti dah hit floor menangis lah kau perempuan.lol.

ok,ok.

hari ni starts with a dark note.

sangat buat i macam grumpy.

(*&&^%$

then,

on the way pergi kerja,

bila mencari jalan alternatif sebab jam,

siap sesat-sesat sikit.

dan gelak lagi seorang diri dalam kereta sebab

dah la lambat,

lepas tu sesat.

bwahaha.

really made my day.

eh,

did i told you i lalu kubur cina?

ya,

ikut short cut jalan bellamy.

hamik kau.

nasib petang.

lol.

but it was fun.

hari ni tak sempat buat milo.

malas nak buat.huhu.

but i'm going to get you milo!

6 sudu!

besaaaaarr punyaaaa!!!

yummy!xD

Sunday, February 21, 2010

::the cranberries-animal instinct::

i cried whenever i hear this song.lol.i love cranberries mucho.

::the cranberries-promises::

let's enjoy one of my old time favorite.:)

Saturday, February 20, 2010

::make up on the go::

today,

i would like to share with you what's inside

my make up bag.

saiz beg yang macam pencil box ni tak kecil

dan tak besar sangat.

comel je.

muat masuk handbag i yang penuh dengan

food stash eh ..salah.

air mineral,buku dan payung.



my cute make up bag

"the things"

so,ada 10 benda penting yang i selalu bawak pergi ke mana-mana.

from left(above):-

1)stila make up 4 in 1

-ada 1 blusher,3 eyeshadow(blue,black,pink)

*sayangnya stila dah tak ada di m'sia :'( *

2)lip ice in a pot-strawberry flavour

*nice scent and cute packaging*

3)nivea lip care-strawberry(again) and star fruits flavour

*i love it!bila pakai ada color pink sikit.the scent is ok*

4)elianto nourishing fruit juice lip gloss-pink

*this lip gloss is yummeh!i love the colour.minimal pink*

5)maybelline unstoppable smudge proof eyeliner-black

*this one is ok.but it will smudge from time to time.2 star*

6)RENU multiplus lubricating & rewetting drops-for contact lenses

*moist and less sore after long hours.4 star*

7)cellnique(b-liv) black heads & sebum gel.

*i got it for free from a magazine.hehe.haven't tried it yet*

8)one drop perfume(celebrity)-forgot the name

*very convenient.and the smell is long lasting.very cheap too.*

9)garnier light visible whitening face powder-ivory

*i like this one too.it has spf 18 and very affordable.*

10) kotex pad- slim

*for emergency time!i like laurier and whisper too.hehe.*

so,here they are.simple,cheap and chick ;D

~toodles

::dream team!

ok.

i selalu berangan.

*eche,macam tak biasa pulak*

i kalau pindah nz nanti,

nak tukar nama lah.

bwahaha.

eche.saje je.

my name is too long,don't you think so.

ok je.bukan tak suka.

saje nk pakai nama glamer.

aww..malotop nyah!!

hahaha

i ingat nak change my name directly to coleen only.

name lain drop.nama bapa stay la.

dulu kan..

i memang have a huge crush on keanu reeves

sampai berangan ah nak kawen dengan die.

lol.

siap nanti kalau kawen dengan keanu,

name i nak evelyn.

jadi evelyn reeves.

comel kan.

hahaha.

ok,cerita lain.

tadi i borak-borak dengan member i,

termasuklah cerita pasal first love masing-masing

yang dah nak kawen dah tahun ni..

huhu.

masing-masing bunyi macam frust je.aha

eh,tak tak..mane de.

i tak la frust.

huhu.

tade jodoh,

nak buat macam mana.lol.

dulu i ingat lagi,

i pernah cakap,

"no matter where i go,i'll always come back to you.."

kira macam "kau yang punyalah no matter what"

hehe..

so i guess,

i was wrong..

and sayang tu sayang..

cuma i takde hati je kat dia lagi.

bagus lah kan.

kalau tak mesti i dah frust menonggeng sekarang ni.

lol.

whenever people said about marriage,

my heart rate will increase.

and i'll get goosebump.

this is real dude.haha

and the stories i heard about infidelity,

about the first wife who doesnt know that her husband has other wives.

urghh..it's creepy!

i pun commitment phobic.

selain materialistic,

dan juga feminist.

haha.

see,package.

macam ang pow!

eh,

last night i got an email from cikgu amin's daughter.

sangat happy dan surprise!!!

hehehehehe!!!!!

terus rasa macam terharu..

*thank you cikgu,sebab masih ingat dekat saya!!!*

and and the best part,she wrote that cikgu amin said

i am as strong as a tiger!!

jeah!

sebab i minum milo 6 sudu kan.

bwahaha.

eh,

don't you think that my post are all boring.

asyik cakap pasal love.

apakah?

macam tiada life??

haha.

but,to ponder a bit,

don't you think

most of our time,

we keep thinking and looking for the perfect love,

kumpul duit pun untuk kahwin,

settle down,

nak kejar expiry date*for female*

and so forth.

life is so short aite.

dunia ni memang mengasyikkan.

fuh,buat i tamak haloba.

hahaha.

akhirat amacam c?

bilakah kau mau taubat?

xD

*pejam mata sambil sengih-sengih*

::krabi::

if dapat settle settle down kat krabi pun ok jugak.

kan.

i miss krabi so much.

and krabi population is only around 400k people.

tapi still,

auckland is my ultimate dream.

sometimes kan.

i felt like if i'm a man,

things would be easier for me.

i can do anything i want without

having to feel guilty.

less worry about security

and so much more.

haha.

and i don't have to spend money

on clothes and shoes.

more on gadgets.

watching football,

and people will still say i look ok

even if i forgot to take bath.lol.

yeah..

the grass looks greener on the other side.

always.

on our own lawn.

still the same unsatisfied,

problem grass who look pale green

and flowers are not as attractive like in the club house.

no matter how we try to shower them with water

every single day.

oh well,

on the bright side,

being a woman,

you can wear make up and high heels.

hahaha.

~toodles

Friday, February 19, 2010

::hye saturday!::

oh,

my previously blank laptop screen is now ok.

normal.macam biasa.

Thank God.

tak payah nak hantar repair.

xD

hari ni sangat freak out.

bangun je tengok dah cerah.

terus terkejut.

dah lambat pergi kerja!!

sekali baru teringat lah.

hari ni hari sabtu.

fuh..lega.

esok ada karaoke session with kat red box with

the monyets.

next week pula ada bowling session with office mates.

-_-"

pokai la lepas ni..

huhu.

semalam sanggup oh i tak turun lunch

semata-mata nak main game.

addicted betul.

jumpa kau hari isnin ni azada!

alamak.

kerja malam la (x_x)

memang nak suruh bapa ku amik di ampang park la..boleh tak.

tapi kesian pula nanti bapa penat.

park kereta kat lrt station pun mahal oh.

kat area kl mau 7 ringgit.

kat luar sket dalam 3 ringgit la paling murah.

nak bawa kereta adui minyak.

boleh kurus oh bagi kereta dan telefon makan sahaja.

dua-dua pun makan duit sahaja.

i mau green technology.

pakai daun atau rumput je.

~toodles

::diamonds are forever::

rindu dekat mun,zuret,fyra,nogha,mel,dila.

lame tak jumpe.

rindunya!!!!!!!!!

these are the fellow musketeers yang sama-sama

ponteng kelas,

pergi tengok wayang,

sewa kereta,

pergi vacation,

main ddr,

tengok lampu malam-malam,

buat kerja gila.

ni lah dia.

mel seorang je yang tak berani nk tengok cerita hantu.

hehehe.

we're the lesbians yang bila keluar memang

public display of affection yang melampau.

memang nak peluk-peluk,

hold hands 24/7.

sampai semua orang pandang.lol.

dengan diorang

hari-hari pun pillow talk,

main make over,

pergi drive through,

etc tanpa bosan.

rindunya mereka!!!!!!!!!!!!!!!!!

orang-orang ni jugak yang tahu

senyum tipu i macam mana.

hehehehe..kelakar!!

love you guys mucho!!!!!

hugs and kisses!!

::k.c::

my mum dah stop talking about

"c's getting married etc"

uu yeah!!!

thank God.

i notice sebab last time,

time i tanya my mum buat apa beli kain

lawa-lawa ni dia tercakap

"untuk c punya %$)*(&%$....*topik lain*"

terus dia stop dan tukar ayat lain.

haha.

i macam nak gelak kat situ jugak

tapi maintain.

one thing yang i tak akan cerita to my parents

selain cerita-cerita lain adalah

tentang pertembungan i dengan mr. H.

tengok.

lain kali becareful of what you wish for.

patut i tambah kat situ

"muka macam orang korea"

barulah berbaloi-baloi.

~toodles

::boring?::

i think my blog is plain boring.

just a lot of random merepek-ings.

nanti lah letak-letak pics here and there.

buat kamus bergambar pulak ah kan.

::tgi friday!::

yeah!!!

thank god it's friday!

bukan i makan kt tgi pun ok.

haha.

tak nak ah.

tak sedap.

chillis lagi sedap.

oh,itu bukan ceritanya.

hari ini sangat segar bugar kerana

i minum nestlo(nescafe 2 in 1 campur milo 6 sudu)

err..mane tak membersar dengan sihat kan.

haha.

dan hari ni sangat happy pergi ofis sebab malam tadi pukul 9 lebih

sampai rumah terus tidur.

pukul 6.12 am baru bangun.

fuh.

best gile tidur

setelah 2 hari letih sangat.

*ceh,macam keje buruh*

and for the first time,

time keje terlentok-lentok tidur

time QA induction.

mintak-mintak dia tak persan i tdo.

malu ah kalau orang nampak.

lol.

tapi yang bestnye time tidur,

boleh menulis lagi tu..

tapi bukak mata tgk tulisan

caca marba lah weh.

takde rupa dah.

dah la kat ofis i memang game freak.

main game 24/7 sementara tunggu trainer masuk.

sekarang tengah syiok main posh boutique dengan

azada kot nama die.

azada nih superb.

thrill habis.

menguji minda betul.

i macam sugar high betul lah hari ni.

dah la 2 hari berturut-turut bungkus keropok lekor

kemudian sorok dalam beg.

hehehehe.

lempang i sket.minggu ni dah 3 kali makan keropok lekor.

habis lah..

habislah!

Sunday, February 14, 2010

::joke of the day::

bahaya lah tulis-tulis blog ni kan.

takut juga i jika

tulisan i yang merapu dan tidak ditujukan pada sesiapa

ni

tiba-tiba lah andai kata

ada sesiapa yang terbaca,

tersalah sangka pulak kan.

dah la tak kenal.

satu cerita pulak.

bwahaha.

apape je lah.

ade i kesah?

lols~

::is it or is it not?::

every single thing i jotted here

you can say that it's true and it's not.

~toodles.

Saturday, February 13, 2010

::my oh my::

rindu nak hangout dengan budak shah alam,

budak putra heights dan budak klang.

huhu.

semua pun bz je..marilah jumpa i.marilah!!*wink2*

::gong xi fa cai::

happy chinese new year to all.

kalau i kenal lah salasilah famili i lagi mendalam..

mesti lagi best kan.

boleh selebret chinese new year every year.

:)

happy vday to all juga.

much love.

::kelly clarkson::

so my long lost sister is finally coming to malaysia

this coming april.

fuh.

baru je sebut-sebut,

sampai jugak kak kelly kat malaysia.lol.

wajib pergi!nogha,

kau pun wajib pergi.

ingat!;D

::the number 13th::

err..

kalau dah terang-terang,

gambar anda berpelukan dibilik karaoke

bersama skandal anda,kantoi dengan kekasih anda.

jangan lah marah-marah kekasih anda tu.

dah pastilah bukan salah dia yang terlihat gambar-gambar tersebut.

siapa yang kantoi sekarang ni,anda atau dia.

haih.

kesian si perempuan.

hati terluka,

lagi kena sumpah seranah sang lelaki.

err..bukan lelaki tu.

tu setan.

jadi,

mari kita doakan supaya

sang perempuan berjaya menemukan penyelamat cintanya.

prince charming tak payah naik kuda pun.

janji tak macam lelaki keparat tu.

ikut hati i,

ingin je i curi-curi "gores dan lari" kereta lelaki itu,

kemudian pancitkan tayar kereta,

haha.

nak buat depan-depan kurang berani.

dia lagi tinggi dari i.

macam mane?lol.

huih,

nasib i tak letak nama kan.

kalau tak boleh kena saman nih.

ade motif.bwahaha.

eeee...

i geram.

kesian kawan i.

tu lah,

i rasa,

yang paling boleh i buat,

carikan dia kekasih baru.

*echeche,diri sendiri pun terkial-kial.lol*

you sabarlah dear.

remember,

you are way better than him.

macam you cakap,

dia tue *(&*^%^% pun takda.

heh.

that guy is so cocky.

though women don't have balls like you do.

we do know how to twist the balls around.

;p

Friday, February 12, 2010

::a day before::

jangan pandang i lama-lama,

nanti i jatuh cinta ok.

tapi belum lah jatuh cinta.

isk,awal lagi..

jatuh suka ye..

dah 3 minggu. xD

haishh.

sampai mimpi-mimpi.

lol.

MATA-BERTEMU mata,dari mata jatuh ke hati.

haha.so far iman i masih kuat.tapi

i'm melting..walau lubang aircond tue kat tepi kaki je ok.

lol.

mari menduga hati sendiri.

sampai bila boleh bertahan.

hikhik.

ok,cerita lain.

i suruh yaya carikan i dengan chacha boypren.

*kawan lelaki je.bukan calon suami*

huehuehue.

saje gatal mengenyam gedik ayam.

stage pertama adalah sesi perkenalan di tempat karok.

xD

hish.

gedikgedikgedik. ;D

gila i mengajar bebudak ni menggatal.

bwahaha.

semoga john d tak marah i.

Thursday, February 11, 2010

::friday!!::

heee..

i memang senantiasa happy.

hari ni dah masuk hari jumaat.

yay!!

hari ni i boleh pakai jeans pergi office,

lepas tue time makan boleh makan nasi lemak ayam

*dah order td*

lepas tue boleh lepak dengan yaya dan mungkin chacha juga sampai lebam.

tomok nk kena tunggu die kerja plak.

haha.

sekarang die dah jadi suri rumah sepenuh masa,

susah betul nak jumpa dia.

kena basuh baju/pinggan jemur kain.

hahaha.

lawak lah kau nih.

siap kasitau berapa gaji die tau

daily pay lagi.hahaha

rindulah nak tengok cerita hantu dengan.

hari tu tdo rumah nora tak sempat nak tengok hantu tue keluar pun.

banyak hutan rimba je.

hantu tak ada.

macam tengok discovery channel ok.

sampai i tertido2.

lol.

nanti kita tengok phobiaaa nora!!!!

i dah ready nak amek cuti untuk bulan 7 nie.hehehehe

sarawak bebeh!!!

i dah tanya bakal bos i.

yayay!!

hopefully,

by july.,

body i akan fit into the bikini.lol.

toodles~

::bad hair day::

hari ni macam malang banyak.

kan orang cakap,

malang tak datang satu,

dia datang berpasang-pasang.

-_-"

can i conclude that 09/10 tahun malang sedunia cakerawala

bagi i.

urgh.

i think i didn't wish my 23rd birthday well enough.

malang weh.

dammit.

ok,ok,

on the bright side,

tempat kerja banyak lelaki hot.

*wink2*

rambang mata i tau.

bwahahaha.

***

ok,hari ni i macam kesian kat kawan i.

seperti biasa,

bende yang paling annoying sekali

dan boleh ruin mood i adalah berita

kecurangan lelaki.

hadei.

gila basi kan.

macam tak ada cerita lain.

kalau hensem,kaya,pandai,

itu boleh diterima.

sebab die macam berkelayakan lah gitu untuk

jadi playboy.

tapi,kalau dah tak ada sebarang ciri-ciri di atas,

ataupun ade separuh je kan.

ape ke hal nya lah perasan diri sangat bagus

untuk mempermainkan perempuan.

*emo pulak disitu.lol*

tapi,

i tak salahkan lelaki.

selalunya,

pokok tak akan bergoyang jika tiada angin.

kalau orang yang dipikat dan digoda sudi untuk tergoda,

disitulah lahirnya bibit-bibit telefon bimbit kan.

sms dulu,tanya khabar,

terjumpa senyum-senyum dulu paling banyak cakap "hai" je

lepas dah lama,ajak keluar makan,

tengok wayang

*didatang kan dalam pakej ok*

tengok wayang mesti makan sekali.

tak pernah lah orang keluar tengoj wayang tak makan.

kalau makan tak tengok wayang itu mungkin ada.

kalau dah tengok cerita tu pun layan,

tak apa,

suka punya pasal,

tengok lagi cerita sama.

bwahaha.

mula-mula duduk jauh sikit.

lepas tu rapat sikit.

lepas tue rapat lagi,

rapat lagi.

contoh perbualan untuk memancing:-

"you,ada nyamuk kat rambut you,mari i tolong tampar dia."

"eh,nyamuk dah terbang lah.lembut rambut you.guna syampoo apa ye."

be creative.think outside the box.

bende ni sangat mudah.

kalau dah masing-masing sama miang,mengenyam,

tak de hal lah.tak jadi masalah.

kalau gf/bf anda tanya,

cakap keluar dengan kawan.

semuanya jawapan kawan lah.

senang cerita.

jangan tanya lebih-lebih,

nanti kena marah.

ok,ni tips untuk yang berniat untuk berskandal,

kalau bf/gf tanya,

jawablah dengan tenang.

senyum dan dalam nada yang gembira.

jawab slow2.jangan gelabah ok.

nanti kantoi.haha..

keluar lah kat tempat yang orang lain atau

yang penting bf/gf dan teman2 kau atau dia tak nampak.

kalau kantoi,

cakaplah

tengah bincang pasal kerja

atau masalah peribadi die.

selalunya

alasan yang paling mudah adalah

"tengah denagr luahan masalah dia.

dia ada masalah dengan gf/bf dia.kesiaaan dia."

dan cakap dengan pasangan anda dengan nada yang convincing sekali,

"i sayang kan you baby.yang penting i dengan siapa sekarang.dengan you kan.."

*sambil lihat tepat ke matanya.*

kalau boleh,nk lagi dramatik,

pegang tangannya sambil ucapkan kata-kata tersebut.

haa..gerenti menjadi lah.

selagi tak kantoi kamu berpegang tangan/berpelukan dengan

skandal kamu,

selagi tu insyaAllah berjaya.lol

kemudian,

bagi lah hadiah yang mahal-mahal,

selalunya,

cepat terubat.

selagi you layan bf-gf you macam biasa,

semuanya tidak akan mendatangkan masalah.

tapi,

yang penting,you tanyalah diri you,

you ni nak dengan siapa sebenarnya.

kalau tak suka,

cakap tak suka.

kalau suka.buat cara orang pandai,jangan cari masalah.

pesanan i buat kaum wanita di luar sana,

you tak payahlah setia sangat dengan lelaki.

dah kawin pun jangan bagi 100%

kepercayaan dan kasih sayang pada suami you.

nanti,

you yang rugi.

perempuan tak boleh kawin 4 ok.ingat tue..!

sekarang dunia dah moden,

zaman dah maju,

perempuan jangan di takuk lama.

jangan malu nak mengadakan affair dengan orang lain.

selagi tidak membahayakan nyawa,

dan berbaloi,

buat lah.

mana tahu,

dah memang jodoh anda dengan skandal anda tu.

ha,tak ke rezeki tu.

jodoh kan..

jangan takut jadi playgirl.

bukan playgirl pun..

tapi,

berkawan kan..

biarlah berjuta-juta.

kalau orang ajak keluar,

belanja makan,

tengok wayang,

layan kau macam princess,

kau tak nak ke??

mestilah nak kan kan..

seronok bila ada lelaki yang buat kau rasa macam princess,

rasa diri sangat disayangi.

couple je lah dengan lelaki tue terus.

kawin.bina hidup bahagia. :)

p/s:life is short and cruel.enjoy it while you still can!

Wednesday, February 10, 2010

::happy thursday!::

selamat hari khamis.

hari ini birthday taylor lautner!!

baru 18 ok.

i dah 24.

rasa diri macam demi moore pulak sekarang -_-".

::bebola api::

i dengan yaya ade project baru.

1) belajar macam mana nak ngorat lelaki

2)flirting is the way to live.

i dengan yaya tak pandai nak pikat lelaki.

hadeh.

memang menunggu dipikat oleh lelaki yang tak kunjung tiba.

*ade tu ade la,tapi tidak menepati cita rasa.lol*

project ni project sampingan sahaja.

haha.untuk panduan dan amalan pada masa akan datang.

banyak boleh belajar ni bukan.

bagus untuk dipraktikan bila sudah berumah tangga.XD

i rasa,

perempuan sekarang jangan takut dilabel timba cari perigi.

ramai je dah jadi timba sekarang.

nak tunggu,

sampai ke tua lah alamatnya andalusia.ada paham??hehehe

even i baca dalam buku,

*banyak sangat tips dari buku perempuan ni kan*

jodoh tak sampai sendiri,

kena usaha.dengar tue.lol.

i rasa kan,

i percaya karma,

tapi i rasa,hukum tuhan tu berbeza dari karma.

jadi i tak takut nak rampas suami orang atau boyfriend orang.

ye lah.

mane tahu jodoh i dengan dato' mana-mana ke,

tan sri ke,

sultan ke

*echeche*

dah lelaki single banyak ghay.nk buat cemana kan.lol.

i nak jadi bini no 4.

bongsu gitu.

boleh jadi madu kesayangan.

dan juga bini kesayangan.

sebab tecik lagi.tomei kan.*wink*

*tolong lempang i sekarang.gile mengeja ke hape nih gedik*

ya,i sekarang rasa,

perempuan patut masuk jarum.

patut gedik,

flirtatious,delicious,dan sewaktu dengannya.

patut keluarkan kuku tajam,

senyuman menggoda,

dalam erti kata yang high klas gitu.

aww,

panas!

kena belajar dari mata.

sebab dari mata turun ke hati.

kemudian suara.

dengan orang yang kau suka,

suara kena manja lebih tak lebih sangat.

dengan yang tak suka,tak payah nak manja-manja.

buang masa.

cari prospek yang berbaloi.

yang tak berbaloi tak payah.

berbaloi bukan dari segi harta ok,

dari segi kasih sayang.

kalau ada kesenangan,itu bonus.

hehehehe.

kalau tak berjaya,

cuba lagi sampai dapat.

usaha teras kejayaan.

satu lagi,

jangan endahkan ape orang cakap.

yang nak hidup kau,bukan dia orang.

jadi,siap-siap lah jaga laki/boypren kamu orang

semua.

nak pikat lelaki yang berpunya nih,fuhlawei.

thrill die.pergh..

*ape macam adnan sempit je i cakap nih*

"high market men,are those who are not available."

dengan kening terangkat sebelah,nada menggoda,

senyum simpul,usik rambut sikit guna jari dengan gaya manja.

oh abang,adik tidur dulu ya..*kenyit mata*

p/s:cerita ini adalah rekaan semata-mata,tiada kaitan dengan yang hidup

atau pun yang mati. XD

::SOHO::

SOHO is actually stands for Small Office Home Office.

tapi,

dalam kamus hidup miss c and yaya,

soho memberi nafas yang berbeza.

juga hypp.tv yang bermakna buat yaya dan cik c juga.

kalau takde nih semua,

cik c dan yaya,

agaknya tak tahulah ape jadi.

lol.

dengan soho dan hypp.tv,

kalau fatal pun,

masih senyum lagi.

masih mampu berdiri,

balik naik train.

oh,hari ni naik kete.

cik c malas nk naik train.tade mood nak naik train.

lame ok.nanti lenguh kaki.

dalam kete boleh nyanyi2.

walawei..syiok lah!

macam nak tidur office je hari2.rindu.

*lempang sket*

~toodles

Tuesday, February 9, 2010

::10th february 2010::

i am a very quite person.

even if i talked,

only to people who are really close to me,

or people who i don't know at all.

in between,

i hardly talk.

and most of the time,

i am thinking.

and after all,

i don't think this job is suitable for me.

not because of the pay or whatsoever.

but mainly because i have to deal with people.

how can a hot tempered person like me

withstand the customer.

and anyone.

if i happen to do so,

the reasons are:-

because i don't pay attention,

i don't care,

not focusing,

don't care again.

the formula to live,

DON'T CARE AT ALL.

oh nz,

we're only 8-9 hours apart.

christchurch is nice.

auckland is nicer.

i think auckland would suit me well.

of all the promises i made.

this is the one i promise myself,

i must fulfill.

by hook or by crook.

*echeche*

around the world in 80 days eh.bwahaha.

life is getting boring.

i need extra work.

i need extra load of work pressure.

i need less time with people.

i want to take time off from thinking.

haih.

redang..

oh.the nearest place i wish i could go.

i've been browsing for part time jobs like 24/7.

haven't find any suitable job for me yet.

i want to fill my time with work work work.

a job that is flexible with my time.

what is it?

Monday, February 8, 2010

::melaka trip::

jeah!!

las weekend,

me,nowa n zezerd,

went back to our hometown melaka,

to attend our friend's wedding.

"congratulation pora!!!"

dia adalah sangat cantik sekali.

berseri2..hehe.

and and,

she married her long time bf of 10 years ok!

sepuluh tahun menyemai kasih,

akhirnya ke jinjang pelamin jua..

*eh,macam tak masuk je pantun aku*

so,at her wedding,

met a few kawan sekolah dulu

borak2,

and answered a few killing questions

*you know lah kan,umur macam ni tanya soalan ape*

akak malas nak layan kalau orang tanya soalan peribadi ni,

akak lagi suka kalau orang tanya pasal career akak ke

*bercareerlah sangat kan.lol*

then,after melantak dekat rumah orang kahwin,

malam tue,

me,nowa and her family,etie and her sister yang rupa macham umie nazeera,

pegi makan dekat "nakhoda"

yang terletak di tempat makan ikan bakar yang terapung itu.

sangat super sedap.

lagi2,aunty raha belanja.

mekaseh daune keladi.hehehehe.

and i makan sangat banyak.

nasi lemak,fried squid,sweet sour fish,

kupang black pepper,butter prawn yang terbaik ah,

ketam dan air apple yang menyegarkan.

fufufufu..

and seronoklah berborak sama etie yang

dah 10 tahun tak jumpa.

kira jejak kasih la kt situ.lol.

the trip was awesome!!

lame sangat tak balik melaka,

dah banyak perubahan,

jalan pun dah tak ingat.hehehehe

thanks to liz's family yang bg i tumpang rumah die for 3 days 2 nights.

and thanks to nowa's family juga.

semua datanglah makan ke nakhoda di umbai ok!!

*tolong promote!!*

nanti i upload pics.skang nk pg keje.

~toodles

Sunday, February 7, 2010

::whatcha say::

one of my friend asked,

"kau accept tak boyfriend kau balik kalau kau tahu die dah

tidur dengan perempuan lain."

fuh.

soalan kill kan.

kalau i,

mesti dah pengsan2,pitam2,segala bagai.

entah lah.

kadang-kadang..

tak semua la kan.

tapi usually,

most of the perempuans out there,

hati lemah,luluh,

baik sangat.ke bodoh sangat.

selalunya mesti maaf kan jugak.

only some would have the courage to move on and said no.

mostly,

mesti akan jadi macam i,

menangis.

nasib lah so far,

tak penah lagi *as far as i know*

kejadian macam ini.

kalau kena kat batang hidung sendiri,

tak tahu nak react macam mana.kan.

speechless.

ada satu buku ni yang

kasitau point of view lelaki about things yang berlaku.

dari point of view lelaki sendiri.

jadi boleh dipercayai.hehe.

dia cakap,

kalau a man happened to cheat,sleep around ke whatsoever,

bagi lelaki,

"it's just a one time only.the girl means nothing."

senang ek cakap.

cuba kalau perempuan pulak yang cakap,

most of the man,

or should i say "all men" will label the girl-->slut.

maybe kite pun nak marah kan dengan statement2 di atas.

but,it's the reality.

tak kisah macam mana kau nak deny,

bende ni memang berlaku.

all the time.

i memang sound feminist kan.

i tau.

tapi i ni kira macam pembela hak wanita lah.

lol.

ble tak ble tak.

but i always know,

i can't live without a man.

kita akan kembali ke basic kejadian manusia.

lelaki perempuan saling memerlukan.

bak kata kawan i,

"i nak cari husband,bukan boyfriend."

i sokong!lol.

we had a conversation regarding men yesterday.

how it's hard to find a man nowadays.

yang berjantina lelaki memang banyak.

tapi semuanya boys.

i need a man,not a boy.

err..faham tak bezanya.

senang childish lah.

kalau jumpa yang ok,

ghay lah pulak.

err..bukan i ok.lol.

tue lah.

nk cari yang baik,

macam kita baik sangat kan.lol

tapi i think,

it's better to find someone yang boleh

membimbing kau*bagi perempuan* ke jalan akhirat.

tade rupe tak apa,janji pandai berusaha sendiri,

dan yang penting,

tahu menghargai insan yang bernama perempuan.

cari orang yang lagi sayang kita dari kita sayang dia.

*eche*

cakap macam senang kan.

nafsu je lebih skang nih.

nak yang hensem macam pelakon korea je.bwahaha.

even a man said,never trust them because"lelaki kan.."

*bukan ayat i ok,ayat diorang sendiri*

lelaki pun jangan percaya perempuan sangat lah.

bwahaha.

perempuan sekarang dah moden,

berteknologi tinggi.

dah pandai mencari yang mana sesuai untuk diri.

cheers for all ladies in the world!!!

;p

Tuesday, February 2, 2010

::2nd feb 2010::

coincidence or what.

the moment i ask yaya about

"the horoscope"

i knew something familiar is going to happen.

see,

what i told myself.

sama.ok.sama.

Monday, February 1, 2010

::1st feb 2010::

omg!omg!omg!

redang dah nk open!!!!!!

yahuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!

on 26th of feb dah boleh pegi.

tapi duit x cukup lg.

and x ble amek cuti.

T_T

dang!!!!!

sshiiio0TT!!

eh, ade vacancy for receptionist at redang.

i bukan kesah pun pasal title of the job.

tapi redang weh!!

redang!!!!!!!!!!!!!!!!!

boleh lari dari rumah

dengan menggunakan

alasan yang paling kukuh.

kerja.

bwahaha.

bukan lah lari pun.

keje sambil vacation!!!!!!!!

walaweh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

memang tergugat iman i!!!!!!!

redang siiiiiiiiiiiallllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aarrggghhhhhhhhhhhhhh!!!!!

histeria kejap.

*woot woot*

ok,

dah mula terbayang

muka tanned sebab panas,

rambut melekit-lekit,

keras sket sebab air laut kan..

pastu memang i pakai bikini ngan hotpants je ah!!

bwahaha.

gile best!!!!!!!!!!!!!!!

i want to do this job for only a year.

end of this year balik ah.

tapi if i pegi redang,

so,

my planned to migrate has to be postponed .

uurgghhhh.

cemane?????

kalau job yang sekarang pun my dad doesn't approve,

apatah lagi job yang kt redang ni kan..

tapi,i don't even care job ape pun yang i dapat.

as long as i'm happy,

lagi-lagi dekat redang..

the place i looooovee the mist dekat malaysia nih,

who cares kan!

oh,

lagi-lagi privilege i dah kena tarik,

lagilah macam nak tamatkan perkhidmatan telefon je.

very fuckstrated ok.

uurggh.

i feel like packing my bag now and pergi tunggu bas nak pegi redang,

boleh tak?

bwahaha.

ah,bukan lari dari rumah pun.

muke ni nak lari,jangan harap.

lol.

pegi keje kumpul duit takpe kan nyah.

akak tak kesah.bwahaha.

so,starting this month,

i have to pay my own telephone bill.

sebab this is the third time and

dah 2 kali my bills almost 5 rat in 2 consecutive fucking months

ya.padan muka diri sendiri.

i know it's my fault.

so,

i macam malas nak argue,ke nk defend diri sendiri ke,

cari peguam bela ke,hahaha..haram jadah.

hakim dah buat keputusan.

jadi kena terima.

now i feel like doing extra work to get extra money

as i currently have to support my self on certain things

selain billfuckingtelefon.

i nk kumpul duit to migrate,

if i continue using the car,

jadi i tak dapat nk kumpul duit on time.

haish.

now rasa macam cipan je duduk kl ni.

i nak duduk redang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oh nz,plz wait for me ok!

now i tgh fikir,

i nk cari keje yang flexible wih my working hours.

sebab i keje nnt tak tentu.

my friend said nanti takde life.

tapi,kalau duduk rumah pun buat ape je.

i pun bukan kluar sangat pun.

dari bosan with doing nothing,

baik i occupied myself

with things.

dan ya,bukan dapat keluar dating pun ok.

-_-"

oh, i sekarang memang money oriented.

memang mata duitan.

ya,bila family you cut down your financial,

memang kau tak keruan.

dan memang i pun memang nature jenis

kurang bercakap dengan orang sekeliling,

jadi,

i bertambah-tambah malas nak bercakap dengan orang.

dalam hati dan fikiran hanya nak kumpul duit untuk nz

and redang.

fcuk,sakit hati lagi.dang.

sakit hati sebab kau tak boleh nak explain.

dan kalau kau explain lagilah mampus kau disitu.

jadi,

kau terima sahaja semua.

dan terpaksa redha.

kalau kau explain,

orang nak faham ke?

malaysian bila bende buruk berlaku,

memang suka mengumpat.

itu satu kenyataan.

memang suka jaga tepi kain orang.

ya,semua pun sama,i pun termasuk sekali.

jangan nak tipu cakap kau baik sangat

tak pernah bercakap hal orang.

ptuih!

eh,emo pulak perempuan ni malam ni kan.

ya,xpelah.malam ni je.

tak suka tak payah bace.

bluek bluek!

ok sambung,

my friend ,who took psychology mase die study,

pun cakap,malaysian memang hidup bermasyarakat.

americans are more on individualism.

tapi,

malaysian pun satu sikap lagi,

kalau kau susah,kau seorang je yang boleh tolong diri kau.

sape nak tolong weh.tak ada.

bukan kau nak mintak duit pun padahal.

nk support pun kau tak dapat.

cabut lari wa cakap lu.

tapi i syukur,

my friends semua baik2 belaka.

hehehe.sayang semua.

tue yang bil i naik.bwahaha.

sape suh ko pakai no bukan kl.cis cis!!

lol.

xpe,i love you kawan.i tak kesah.

sebab bila i tengah fucking miserable

you ada,you dengar semua,

bila i nangis,

you buat i ketawa dengan nasihat bodoh you

yang memang tak masuk akal..

you tahu i tak kan ikut..

hahaha..

tapi you layan je.thank you.

nanti i dapat gaji,

i belanja you nandos.

sebab i dah pau you nandos.bwahaha.

jahat kan i.

cubit sikit(sket je,jangan lebih2)<--apekah?

ish,merepek2 lah post i malam ni.

semua doa lah i kaya raya cepat2,

dapat migrate to nz cepat2,

nanti i post pun pasal nz,

pasal kambing yang enak di makan.

mesti kau terliur nanti.

bwahaha.

ok2,

i want to have my dinner right now.

nak lepas geram satu hari kemas bilik supaya jadi macam heaven.

nasib trainer hensem.

kalau tak mesti down je nk pegi keje esok

masuk pukul 7.30 ok.

hoh,skittles,macam tak sempat je nk beli.

yaya,kau la beli pulak.