Monday, February 1, 2010

::1st feb 2010::

omg!omg!omg!

redang dah nk open!!!!!!

yahuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!

on 26th of feb dah boleh pegi.

tapi duit x cukup lg.

and x ble amek cuti.

T_T

dang!!!!!

sshiiio0TT!!

eh, ade vacancy for receptionist at redang.

i bukan kesah pun pasal title of the job.

tapi redang weh!!

redang!!!!!!!!!!!!!!!!!

boleh lari dari rumah

dengan menggunakan

alasan yang paling kukuh.

kerja.

bwahaha.

bukan lah lari pun.

keje sambil vacation!!!!!!!!

walaweh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

memang tergugat iman i!!!!!!!

redang siiiiiiiiiiiallllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aarrggghhhhhhhhhhhhhh!!!!!

histeria kejap.

*woot woot*

ok,

dah mula terbayang

muka tanned sebab panas,

rambut melekit-lekit,

keras sket sebab air laut kan..

pastu memang i pakai bikini ngan hotpants je ah!!

bwahaha.

gile best!!!!!!!!!!!!!!!

i want to do this job for only a year.

end of this year balik ah.

tapi if i pegi redang,

so,

my planned to migrate has to be postponed .

uurgghhhh.

cemane?????

kalau job yang sekarang pun my dad doesn't approve,

apatah lagi job yang kt redang ni kan..

tapi,i don't even care job ape pun yang i dapat.

as long as i'm happy,

lagi-lagi dekat redang..

the place i looooovee the mist dekat malaysia nih,

who cares kan!

oh,

lagi-lagi privilege i dah kena tarik,

lagilah macam nak tamatkan perkhidmatan telefon je.

very fuckstrated ok.

uurggh.

i feel like packing my bag now and pergi tunggu bas nak pegi redang,

boleh tak?

bwahaha.

ah,bukan lari dari rumah pun.

muke ni nak lari,jangan harap.

lol.

pegi keje kumpul duit takpe kan nyah.

akak tak kesah.bwahaha.

so,starting this month,

i have to pay my own telephone bill.

sebab this is the third time and

dah 2 kali my bills almost 5 rat in 2 consecutive fucking months

ya.padan muka diri sendiri.

i know it's my fault.

so,

i macam malas nak argue,ke nk defend diri sendiri ke,

cari peguam bela ke,hahaha..haram jadah.

hakim dah buat keputusan.

jadi kena terima.

now i feel like doing extra work to get extra money

as i currently have to support my self on certain things

selain billfuckingtelefon.

i nk kumpul duit to migrate,

if i continue using the car,

jadi i tak dapat nk kumpul duit on time.

haish.

now rasa macam cipan je duduk kl ni.

i nak duduk redang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oh nz,plz wait for me ok!

now i tgh fikir,

i nk cari keje yang flexible wih my working hours.

sebab i keje nnt tak tentu.

my friend said nanti takde life.

tapi,kalau duduk rumah pun buat ape je.

i pun bukan kluar sangat pun.

dari bosan with doing nothing,

baik i occupied myself

with things.

dan ya,bukan dapat keluar dating pun ok.

-_-"

oh, i sekarang memang money oriented.

memang mata duitan.

ya,bila family you cut down your financial,

memang kau tak keruan.

dan memang i pun memang nature jenis

kurang bercakap dengan orang sekeliling,

jadi,

i bertambah-tambah malas nak bercakap dengan orang.

dalam hati dan fikiran hanya nak kumpul duit untuk nz

and redang.

fcuk,sakit hati lagi.dang.

sakit hati sebab kau tak boleh nak explain.

dan kalau kau explain lagilah mampus kau disitu.

jadi,

kau terima sahaja semua.

dan terpaksa redha.

kalau kau explain,

orang nak faham ke?

malaysian bila bende buruk berlaku,

memang suka mengumpat.

itu satu kenyataan.

memang suka jaga tepi kain orang.

ya,semua pun sama,i pun termasuk sekali.

jangan nak tipu cakap kau baik sangat

tak pernah bercakap hal orang.

ptuih!

eh,emo pulak perempuan ni malam ni kan.

ya,xpelah.malam ni je.

tak suka tak payah bace.

bluek bluek!

ok sambung,

my friend ,who took psychology mase die study,

pun cakap,malaysian memang hidup bermasyarakat.

americans are more on individualism.

tapi,

malaysian pun satu sikap lagi,

kalau kau susah,kau seorang je yang boleh tolong diri kau.

sape nak tolong weh.tak ada.

bukan kau nak mintak duit pun padahal.

nk support pun kau tak dapat.

cabut lari wa cakap lu.

tapi i syukur,

my friends semua baik2 belaka.

hehehe.sayang semua.

tue yang bil i naik.bwahaha.

sape suh ko pakai no bukan kl.cis cis!!

lol.

xpe,i love you kawan.i tak kesah.

sebab bila i tengah fucking miserable

you ada,you dengar semua,

bila i nangis,

you buat i ketawa dengan nasihat bodoh you

yang memang tak masuk akal..

you tahu i tak kan ikut..

hahaha..

tapi you layan je.thank you.

nanti i dapat gaji,

i belanja you nandos.

sebab i dah pau you nandos.bwahaha.

jahat kan i.

cubit sikit(sket je,jangan lebih2)<--apekah?

ish,merepek2 lah post i malam ni.

semua doa lah i kaya raya cepat2,

dapat migrate to nz cepat2,

nanti i post pun pasal nz,

pasal kambing yang enak di makan.

mesti kau terliur nanti.

bwahaha.

ok2,

i want to have my dinner right now.

nak lepas geram satu hari kemas bilik supaya jadi macam heaven.

nasib trainer hensem.

kalau tak mesti down je nk pegi keje esok

masuk pukul 7.30 ok.

hoh,skittles,macam tak sempat je nk beli.

yaya,kau la beli pulak.

4 Comments:

nand nasyari said...

awat poning sgt ni oleen...? huhu~
ouh.. btw, u nz..?
i plan nk g abu dhabi this october.. doakan aku bjaya kompol duet ouh.. ;D

-C- said...

haha..saje peningkan diri sendiri.tade bende nak buat.lol.waa,bestnye nk g abu dhabi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jeles2!!!!huhuhuh.ya,i wanna go to nz really bad.tp kena tunggu duit cukup dulu.hehe.smoge duit ko cukup cepat2.amin2.;D

nand nasyari said...

yess..!!!! ;D
keje rajen2 oleen..
t leh g nz.. hehehe ;D

-C- said...

::yosh!!tq.same2 kite mengejar impian*cewah*::