Thursday, February 11, 2010

::bad hair day::

hari ni macam malang banyak.

kan orang cakap,

malang tak datang satu,

dia datang berpasang-pasang.

-_-"

can i conclude that 09/10 tahun malang sedunia cakerawala

bagi i.

urgh.

i think i didn't wish my 23rd birthday well enough.

malang weh.

dammit.

ok,ok,

on the bright side,

tempat kerja banyak lelaki hot.

*wink2*

rambang mata i tau.

bwahahaha.

***

ok,hari ni i macam kesian kat kawan i.

seperti biasa,

bende yang paling annoying sekali

dan boleh ruin mood i adalah berita

kecurangan lelaki.

hadei.

gila basi kan.

macam tak ada cerita lain.

kalau hensem,kaya,pandai,

itu boleh diterima.

sebab die macam berkelayakan lah gitu untuk

jadi playboy.

tapi,kalau dah tak ada sebarang ciri-ciri di atas,

ataupun ade separuh je kan.

ape ke hal nya lah perasan diri sangat bagus

untuk mempermainkan perempuan.

*emo pulak disitu.lol*

tapi,

i tak salahkan lelaki.

selalunya,

pokok tak akan bergoyang jika tiada angin.

kalau orang yang dipikat dan digoda sudi untuk tergoda,

disitulah lahirnya bibit-bibit telefon bimbit kan.

sms dulu,tanya khabar,

terjumpa senyum-senyum dulu paling banyak cakap "hai" je

lepas dah lama,ajak keluar makan,

tengok wayang

*didatang kan dalam pakej ok*

tengok wayang mesti makan sekali.

tak pernah lah orang keluar tengoj wayang tak makan.

kalau makan tak tengok wayang itu mungkin ada.

kalau dah tengok cerita tu pun layan,

tak apa,

suka punya pasal,

tengok lagi cerita sama.

bwahaha.

mula-mula duduk jauh sikit.

lepas tu rapat sikit.

lepas tue rapat lagi,

rapat lagi.

contoh perbualan untuk memancing:-

"you,ada nyamuk kat rambut you,mari i tolong tampar dia."

"eh,nyamuk dah terbang lah.lembut rambut you.guna syampoo apa ye."

be creative.think outside the box.

bende ni sangat mudah.

kalau dah masing-masing sama miang,mengenyam,

tak de hal lah.tak jadi masalah.

kalau gf/bf anda tanya,

cakap keluar dengan kawan.

semuanya jawapan kawan lah.

senang cerita.

jangan tanya lebih-lebih,

nanti kena marah.

ok,ni tips untuk yang berniat untuk berskandal,

kalau bf/gf tanya,

jawablah dengan tenang.

senyum dan dalam nada yang gembira.

jawab slow2.jangan gelabah ok.

nanti kantoi.haha..

keluar lah kat tempat yang orang lain atau

yang penting bf/gf dan teman2 kau atau dia tak nampak.

kalau kantoi,

cakaplah

tengah bincang pasal kerja

atau masalah peribadi die.

selalunya

alasan yang paling mudah adalah

"tengah denagr luahan masalah dia.

dia ada masalah dengan gf/bf dia.kesiaaan dia."

dan cakap dengan pasangan anda dengan nada yang convincing sekali,

"i sayang kan you baby.yang penting i dengan siapa sekarang.dengan you kan.."

*sambil lihat tepat ke matanya.*

kalau boleh,nk lagi dramatik,

pegang tangannya sambil ucapkan kata-kata tersebut.

haa..gerenti menjadi lah.

selagi tak kantoi kamu berpegang tangan/berpelukan dengan

skandal kamu,

selagi tu insyaAllah berjaya.lol

kemudian,

bagi lah hadiah yang mahal-mahal,

selalunya,

cepat terubat.

selagi you layan bf-gf you macam biasa,

semuanya tidak akan mendatangkan masalah.

tapi,

yang penting,you tanyalah diri you,

you ni nak dengan siapa sebenarnya.

kalau tak suka,

cakap tak suka.

kalau suka.buat cara orang pandai,jangan cari masalah.

pesanan i buat kaum wanita di luar sana,

you tak payahlah setia sangat dengan lelaki.

dah kawin pun jangan bagi 100%

kepercayaan dan kasih sayang pada suami you.

nanti,

you yang rugi.

perempuan tak boleh kawin 4 ok.ingat tue..!

sekarang dunia dah moden,

zaman dah maju,

perempuan jangan di takuk lama.

jangan malu nak mengadakan affair dengan orang lain.

selagi tidak membahayakan nyawa,

dan berbaloi,

buat lah.

mana tahu,

dah memang jodoh anda dengan skandal anda tu.

ha,tak ke rezeki tu.

jodoh kan..

jangan takut jadi playgirl.

bukan playgirl pun..

tapi,

berkawan kan..

biarlah berjuta-juta.

kalau orang ajak keluar,

belanja makan,

tengok wayang,

layan kau macam princess,

kau tak nak ke??

mestilah nak kan kan..

seronok bila ada lelaki yang buat kau rasa macam princess,

rasa diri sangat disayangi.

couple je lah dengan lelaki tue terus.

kawin.bina hidup bahagia. :)

p/s:life is short and cruel.enjoy it while you still can!

2 Comments:

DaaDaa said...

LIKE! LIKE! LIKE! :D

-C- said...

hehe,kan kan.