Sunday, February 7, 2010

::whatcha say::

one of my friend asked,

"kau accept tak boyfriend kau balik kalau kau tahu die dah

tidur dengan perempuan lain."

fuh.

soalan kill kan.

kalau i,

mesti dah pengsan2,pitam2,segala bagai.

entah lah.

kadang-kadang..

tak semua la kan.

tapi usually,

most of the perempuans out there,

hati lemah,luluh,

baik sangat.ke bodoh sangat.

selalunya mesti maaf kan jugak.

only some would have the courage to move on and said no.

mostly,

mesti akan jadi macam i,

menangis.

nasib lah so far,

tak penah lagi *as far as i know*

kejadian macam ini.

kalau kena kat batang hidung sendiri,

tak tahu nak react macam mana.kan.

speechless.

ada satu buku ni yang

kasitau point of view lelaki about things yang berlaku.

dari point of view lelaki sendiri.

jadi boleh dipercayai.hehe.

dia cakap,

kalau a man happened to cheat,sleep around ke whatsoever,

bagi lelaki,

"it's just a one time only.the girl means nothing."

senang ek cakap.

cuba kalau perempuan pulak yang cakap,

most of the man,

or should i say "all men" will label the girl-->slut.

maybe kite pun nak marah kan dengan statement2 di atas.

but,it's the reality.

tak kisah macam mana kau nak deny,

bende ni memang berlaku.

all the time.

i memang sound feminist kan.

i tau.

tapi i ni kira macam pembela hak wanita lah.

lol.

ble tak ble tak.

but i always know,

i can't live without a man.

kita akan kembali ke basic kejadian manusia.

lelaki perempuan saling memerlukan.

bak kata kawan i,

"i nak cari husband,bukan boyfriend."

i sokong!lol.

we had a conversation regarding men yesterday.

how it's hard to find a man nowadays.

yang berjantina lelaki memang banyak.

tapi semuanya boys.

i need a man,not a boy.

err..faham tak bezanya.

senang childish lah.

kalau jumpa yang ok,

ghay lah pulak.

err..bukan i ok.lol.

tue lah.

nk cari yang baik,

macam kita baik sangat kan.lol

tapi i think,

it's better to find someone yang boleh

membimbing kau*bagi perempuan* ke jalan akhirat.

tade rupe tak apa,janji pandai berusaha sendiri,

dan yang penting,

tahu menghargai insan yang bernama perempuan.

cari orang yang lagi sayang kita dari kita sayang dia.

*eche*

cakap macam senang kan.

nafsu je lebih skang nih.

nak yang hensem macam pelakon korea je.bwahaha.

even a man said,never trust them because"lelaki kan.."

*bukan ayat i ok,ayat diorang sendiri*

lelaki pun jangan percaya perempuan sangat lah.

bwahaha.

perempuan sekarang dah moden,

berteknologi tinggi.

dah pandai mencari yang mana sesuai untuk diri.

cheers for all ladies in the world!!!

;p

2 Comments:

nadia said...

i loike..i loike

-C- said...

you loike loike!go000oooo hypp.tv!!!