Wednesday, June 23, 2010

kedai konpius

umur dah 24 tahun

tapi mengada masih nak kata diri 23

sebab belum sampai hari lahir.

lepas tu rasa macam masih 15 tahun

tengah senang lenang malas nak baca buku geografi,

sejarah dan kemahiran hidup bagai tu

yang tidak membantu langsung untuk jadi mahir dalam hidup.

lepas ni baik tukar tajuk buku jadi

kemahiran hidup tak hidup sangat la ok.

*kementerian yang terlibat,sila take note*

umur 24 tahun,dan makin konfius.

heh.

semua cakap pandai makin banyak makan garam,

makin matang jadi lagi strong bagai jadah itu semua.

tapi i,

makin konfius,fobia,trauma kejadahnya semua itu.

makin takut.ke?

eheh.

kena lempang baru ok mungkin.

macam mengada-ngada kan.

*memang.perempuan ini memang!*

)*(&^%$#@^

ok.2 hari ni kena buat keje sorang2.mentor cuti.

isk2.

yosh!!!!

Sunday, June 20, 2010

::ops kemas kini::

operasi menghapdet blog.

fuh.

tiada semangat langsug.

sebab tiada idea.

i bz time bz.

bila i free,i bz tidur.

ya,ya..masa tidur sangat precious.

lagi 2 3 tahun memang wajib i have my own business.

heeheee..

boleh buat suka hati,

boleh conteng dinding suka hati,

boleh guna water colour buat lukisan bunga-bunga

suka hati,

boleh tampal bintang-bintang suka hati!!

yay!!!

eh,semua kat atas tu macam pengalaman sendiri eh.

lol.

ok,got to go now.

every day rasa macam nak mati sangat kuat.

lol.

literally.

sebab kau gila ke nak bunuh diri.bwahahaha.

everyday kena bangun extra awal nak elak jam.

rasa macam nak beli helicopter je.

boleh bangun 30 min sebelum masuk kerja.kan kan.

hikhik.

ok,mau tidur.mau berangan-berangan di alam fantasi.

toodles~

Saturday, June 12, 2010

::pastikan boleh::

for this year,

sebab i pun dah tua.

i harap Tuhan sampaikan hati i ni.

jangan tak sampai hati seperti selalu.

kalau boleh,

*tetap kena pastikan boleh tak mau kalau2*

lol.

i have nothing to lose.

i shouldnt stop now right.

fighting!!!

crack and wack

ah.

tajuk post mesti tak ada kena mengena.

selalu main hentam tulis.

sebab malas nak fikir apa nak tulis.

deep down inside,

rasa (**&^%$@#W$E%^&()*_+

selalu i kalau nak luah dalam blog,

mesti tulis bermetafora bagai.

tapi malam ni,

biarlah bersemadi dalam hati.

you know,

tak semua bende yang boleh diluahkan dengan kata-kata

mahupun perbuatan.

rasa tu akan buat kau rasa macam

"cit.what ever!"

dan lepas tu,

kau pun malas nak fikir bende-bende macam tu

dan buat bende lain.

heh.

ape merepek perempuan nih.

Friday, June 11, 2010

::hitam::

penat.

bye.

::bila bila bila::

boring.

sebab musim bola dah tiba.

jadi mesti berebut tv.

mesti semua nk tgk bola itu ini.

i je nak tgk axn.

dulu ye lah..

memang i layan bola.

tapi makin tua,

malas.

setelah i break dengan david beckham,

i dah malas nak tengok bola dah.

eheh.

nasib minggu depan dah start keje.

jadi,

tinggal lagi 3 hari dua malam untuk bersenang lenang.

lepas tu boleh fokus kerja kerja kerja.

malas nk cari kerja lain.

nak kerja setahun dua dulu.

ee..

tak sabar nak pegi cuti-cuti.

macam nak cari bapak gula yang hensem kaya raya

yang boleh sponsor i untuk pergi bercuti mana-mana.

tapi i nak bapak gula yang berumur 25 hingga 35 tahun je.

hahahahaha.

ppphhbbtt!

::afe ni::

ente rasa felik-felik.

ente rasa sangat findu.

findu fada si dia.

eerrkkkh.

baik ente tengok tv.

malam ini fola sudah mula.

nanti ente tidak dafat tengok itu tifi lah.

::dad and mum::::

everytime ayahanda atau bonda call,

mesti i gabra.

tak kira lah i kat mana pun.

hatta di rumah sekalipun.

mesti rasa cuak kalau diorang call.

dalam hati mulalah dup dap dup dap

fikir-fikir,"i ada buat salah apa hari ni?"

*macam banyak salah je ni.lol*

nanri baru lah lari-lari satu rumah

basuh pinggan,

jemur kain semua bagai.

hahahaha.

nampak sangat suka delay keje.

ye lah.

orang bujang.

dah biasa duduk rumah bujang,

bila balik duduk dengan family balik,

tune lari sikit.

eh banyak.

tak boleh tidur lebih.

sekali bonda/ayahanda ketuk pintu bilik,

macam nak tercabut jantung.

terus bangun macam ada gempa bumi berlaku.

hahahaha.

ok,

walau hari ni i kenyang sangat sebab makan banyak sangat mee

*sebab tak makan apape for the whole day*

tapi,

bila ayahanda call tanye nak burger tak.

mesti i akan jawab nak.

i never say no to food.

heehee.

tengok,

duduk rumah seminggu

berpoya tak buat apa

memang men-debab kan badan.

sia-sia mimpi pakai bikini malam tadi.

musnah ke-jessica-alba-an diri.

hmmpph.

Wednesday, June 9, 2010

::berapa tahun..?::

facebook do wonders.

eheh.

dah 12 tahun tak jumpa kawan

sekolah rendah.

kat fesbuk jumpa balik.

pastu masing-masing

nak gelak sebab rupe masing-masing dah lain.

pastu ingat balik zaman sekolah dulu

selalu saling membuli.

selalu nak compete dalam semua subjek.

hahaha.

pastu soalan first mesti nak tanya

dah kawin belom.

-_-"

ee,tibe-tibe nampak nama ex bf masa sekolah rendah.

*which i never considered as bf pun sebab time kanak-kanak kan*

and he's married!!!

hahahaha.

and yeah.

ultimate frenemy no one.

telah berjaya dijumpai dalam facebook.

bwahahaha.

boleh tak i nak balas balik

nak cubit dia sampai lebam

sebab dulu time darjag 5 dia cubit i sampai lebam

tangan i.

ee..jahat.

oh ye.

i cari-cari kawan i yang duduk sebelah i masa darjah 6.

sebab i selalu buli dia dulu.

sangat baik dia.

sentiasa bersabar walau kena buli dengan i.lol.

ok,off to bed.

~toodles

::once in a while::

i nak sangat pergi bercuti.

to take my mind off everything.

tapi everytime pergi bercuti pun

sama je.

lol.

objektif masih tak tercapai.

mungkin kena pegi vacation seorang diri.

where i can seat on a bench

tengah makan donut

dengan cranberry juice

*tibe-tibe mengidam pulak.lol*

dengar lagu,

pastu tidur.

hahahaha.

sebab i rasa mengantuk sekarang.

jadi storyline ikut apa i tengah rasa now nih.

tu yang nak makan donut bagai semua tu.

lol.

eheh.

dalam setiap angan-angan,

berat kurang 5 kg eh.lol

ok.esok nk pegi jogging lah!!

heeehee ;D

~toodles~

Monday, June 7, 2010

::kau kini ada~:) ::

Kau kini ada-SO7

kuberanjak dari tidurku
mencoba melukis pagiku
berharap keajaibankan datang
daun tak bergerak
sang burung terdiam menanti senyuman

berdiri termangu membisu
apakah yang akan terjadi
akankah keindahan menyapa
rumput tak berpisah
tunduk tak bergoyang menanti sentuhan

berat tuk melangkah
memulai hari ini
namun semua itu sirna
kau kini ada

semua kecupan darimu cukup membuat duniaku terasa lebih terang
secangkir teh hangat darimu cukup tuk awali hari terindah dalam hidupku

this song tak lah sesuper awesome macam lagu lain.

tapi i rasa lirik dia cam best.

see the first paragraph

->"berharap keajaiban datang"

all of us pun hoping that miracle will happen in our lives kan.

so far,miracle belum datang lagi.

if one day,the miracle happens,

i akan bagi lagu ni.dedication khas.lol

ok,tak sabar nk keje.

mesti mencabar gile babs.

pastu kena buli sebab baru kan.haha.

ok,tak sabar nk dapat kawan baru.

mesti best!!

~toodles

::super extremely happy day::

ok.

tengah berangan untuk vacation-vacation

yang bile lah agaknye dapat pegi.

fuh.

how awesome it'll be if i get to be on a private island right now.

tak private pun tak apalah.

oh,

life has been awesome

sebab i mengawesomekan life jadi

super awesome!!wakaka.

troubles?

see the plural??

sebab mestilah banyak lagi yang akan datang.

dang.dang.

dam dam dum,bunyi mercun.

*ape kes*

fun has been calling me.

i sangat-sangat tak sabar mahu berjumpa dengan fun!!

yeah!

hopefully,

fun bawak banyak2 prince charming.

jadi i boleh tengok angel2 berterbangan!!

lol.

i nk pegi korea la!!!

nak tengok muka ala-ala minho pun jadi la.

eh,eh,

mase i bace mag "hello" kot.

ada gossip pasal keanu and charlize theron!!!

omg!omg!omg!!

i would love to see them together!!

i love them both!!

*peminat terlampau i kan*

i've been in love with keanu for so long!!!!!

since high school ok.

how i wish i'm mrs reeves.lol

*in your dreams lah perempuan*

ok.

my birhday wish nk beli lomo as my own birthday present

masih tak kesampaian lagi.isk-isk.

so,hopefully,

tahun ni dapat.

oh duit,how i wish you'll never end.lol.

~toodles

Sunday, June 6, 2010

::cebu::

oh me and nora will

definitely planning to go to cebu

kalau boleh end of this year.

early next year pn ok je.

but the sooner the better!!

hikhik.

so,

lepas ni kumpul duit.

sorry nz,

i guess i have a more fun mission to accomplish than you.

but you know i will definitely come to visit you kan kan.

look at this way.

nz-main course.

cebu-dessert

ya..

and beside cebu,

there'll be tons of dessert i'm craving for.xD

ppphhbbtt!!!

cebu has tons of super awesome beach!!!

and oh oh,

i hope that's not the only thing they have to offer.

hikhikhik.

perfect as a 24th birthday gift.

and ooh..

hopefully,

i got more than i ask there.

*keeping my finger cross*

spending all the money on vacation

is definitely worth every penny.

if i can..i really wanted to go traveling je..

habiskan hidup dengan travel all around the world..

that'll be great kan.

and no matter where i die..

i tak kisah..

i don't care much about shopping nowadays..

as long as ada beach-->main objective

bile kulit da tanned..oh,what else could i ask for..so,

maybe..nz lame lagi la baru plan nk pg..

hopefully,

i get to use my credit card la nanti..

so,

i'll be more easier..

hikhik..

and yeah,hopefully,

bikini bods is there by the time.

kalau tak pn.ape i kesah..lol.

and oh,

when i go for a vacation this time..

i hope tak ada signal..lol

ok..off je la..lg senang..

eh,tak bole off..

i want to capture every moment..

okokok..turning off the phone x akan.

hihihihih...

can't wait to start working next week.

eh,

tak sabar nak dapat first pay actually..

so i can start saving ;p

heeeeeeheee..

~toodles

::run-away vacation::

ikut hati,

mau korek tabung dan segala akaun bank yang ada

then,

off to redang.

*ok,tak logik*

sebab now cuti sekolah,

redang usually dah fully booked.

plan b,

still korek semua duit,

dan pack bantal and comforter

and off to penang.

road trip sorang-sorang,

just for the sake of having a blast at the hard rock penang.

plan c,

as the singapore currency is quite affordable

at the moment,

jadi,

boleh naik bas pegi sg sekarang.

plan d,

bawak je lah apa yang ada,

get kunci rumah from dad,

and off to melaka.

home sweet home.

if all of the above seems to fail,

head to klcc and tgk muvee sorang-sorang,

layan semua muvee yang i belum tengok lagi.

kenapa bukan pavilion???

the most happening shopping mall??

sebab i dah bosan,muak,parking mahal,

tutup mata pun i tak ingin nak jalan buat masa 6 bulan.

lepas tu baru boleh jalan ka situ balik lepas loya dah hilang.lol.

~toodles

Saturday, June 5, 2010

::sunday morning::

ok.

regret sebab volunteer nak ganti orang kerja hari ni

dan esok.

padan muke.

esok lagi la.

kena kerja full.

damn.

dengan sejuk macam civai lagi.

ok.

kena restock apa-apa yang patut.

hari ni so not a great day sebab kena keje.

ah,tak sabar nk pg tgk muvee.

*dengan harapan boleh cuci mata.hahaha*

dua kotak i akan beli.

satu untuk hari ni.

satu untuk esk.

jadi hari-hari pun kena beli.

lol.

ok,toodles.

::got talent?::

these past two days has been awesome!

dah lame sangat tak enjoy saturday morning

tidur lagi,

da bangun pun sambung tidur lagi..

it felt so great!!

super awesome!!!

hehehehehe.

okokok,next!

patutnya i dah tak payah pegi kerja.

tapi i pegi jugalah esok and monday

sebab orang baru yang ganti i masuk hari selasa.

ok,let me tell you,

tukar-tukar kerja ni,

tak best pn ok.

no matter how high or low the level of the job is.

sebab you can't focus on one thing.

and yeah,

the nect job pun lebih kurang.

shift juga.

lagi cipan ah senang cita.

i don't know why i accept it at the first place.

see,

i am a person yang tak suka pun,

tapi sebab dah cakap ya,

and malas nk fikir-fikir,

akan go on je.

eh,eh,not on all matters k.

matters lain dah improvise.lol.

still a chicken but maybe not so chicken la sangat.

because the tigress has come out from her cage.

and yeah.

she's for real.

.sealed.

*if i don't do this,i'm going to curse myself so bad.amin*

Thursday, June 3, 2010

birthday wishes!

ok kekasih.

i know you don't have time to read this.

and and i have to post this earlier because

i wont be able to post it on the day itself

because i pergi dating dengan kekasih lain

eh..i mean.. kekasih perempuan i.

*halo atas kepala.siap ada kepak lagi*

***

dear otherhalf,

happy 25th birthday!!!

you are now one year wiser.

may all your dreams come true

*but you know you have to work hard

for them right.wink2*

let's see who becomes rich first ok!

don't be good,but be wise.

lots of love,

-c-

Wednesday, June 2, 2010

it's june dude

yeah.

so that means i only have another 6 months left before

i turn into unofficially 25.

dang.

what a big number man.

i felt so wrinkly suddenly.

i'm having a middle age crisis!!!!

now i have to start consuming

epo,and whatsoever supplements

at least,i want to grow old gracefully.

lol.

eh,plus,with style ok.

dang.

this year adalah tahun "mix".

feelings i sangat mix.boleh jadi rojak.

eh,i heard rojak dekat food republic sedap.

eh,cite lain.

okokookokokok.

so,latest news about me self.

hurm.

sangat malas mau story.

sebab malas.

ya,

i sudah transform jadi

orang yang tidak kisah.

kisah la.

tapi tak kisah sangat.

sebab banyak angel2 berterbangan,

jadi diri sangat happy.

atau,sedaya upaya

happykanlah diri sendiri.

other things,

i dont give a french connection united kindom.

end of story.

toodles~;D