Sunday, July 25, 2010

1 million dollar babe

i nak beli insuran lah.

ee,teruk betul.

umur dah makin tua insuran tak ada.

-_-"

nanti dapat gaji ingat mahu beli insuran.

hehehehe.

nanti dah ada keje tetap boleh sudah mula buat wasiat ni.

lol.

ya la..

lagi cepat buat bende-bende macam ni lagi bagus.

kalau ada apa-apa jadi nanti senang.

karenah birokrasi melambatkan.

eh,ade kena mengena ke?

hahaha.

lately,

i miss everyone dearly.

kalau i mati ni sekarang,

mesti tak syiok.

nanti rindu semua orang.

kalau boleh main fesbuk time tue,

mesti status i hari-hari

rindu semua orang.lol

::brunch with mum::

jarang dapat spend time dengan family nowadays.

i mean ya la..kluar makan-makan lepak2..

sebab weekend i keje kan.

hari ni dapat pegi brunch dengan mama super fun.

bergosip sakan.hahahaha.

one thing i love about my mum,

i bagi satu ayat yang general..

tapi mama boleh tahu maksud tersirat.

pergh..

mama pakai ilmu apa ni???

lol.

love you mum.

tadi i tengok gambar i kecik2.

hehe.

muka macam mama.

*memang la kan.lol*

i tau i bukan anak yang the super greatest awesomeness,

tapi ia paling super koolness kan kan. ;D

suka teman mama shopping sambil pau satu dua baju.*lol*

suka suka pilihkan mama bajukasutbegjamearingsperfumedansebagainya.

suka ajak mama makan

*jalan sikit makan jalan sikit beli aiskrim jalan sikit nak cokelat*

suka ajak mama teman tengok cerita hantu

*walaupun mama end up tertidur*

dengan daddy pun i buat benda yang sama.

suka pau daddy macam-macam.

suka ajak daddy cari nasi lemak tengah-tengah malam.

suka ajak daddy pegi tengok wayang cerita katun,

suka pau daddy beli aiskrim.

suka pau daddy beli baju

suka ajak daddy jalan-jalan window shopping

*setengah jam pun jadilah*

suka suruh daddy teman i tengok cd hantu bila

semua tak nak teman i,

suka merajuk bila daddy tamau layan i cakap.

lol.

bila i cakap daddy tamau dengar i cakap dekat daddy,

"nanti c mati,mesti daddy rindu

tade orang nak membebel dalam rumah ni kan."

terus daddy cakap "ye..ape die.."

hahahaha.

i have super awesome parents.

kalau di offer keanu reeves atau sultan hasanal bolkiah

jadi parents i pun,

i would never ever ask for anyone else but them.

i miss you guys so much!!!!!

walaupun duduk serumah

tapi rindu jugak.*gedik*

love you so much mum and dad!!!

sayang banyak-banyak!!

peluk cium banyak-banyak!!!

mmuah mmuah!!

Tuesday, July 20, 2010

po reyyy!

life has been great!!

cuma,

lebih bagus kalau boleh pegi bercuti!!!!

ee!!!

jeles semua pegi bercuti!!

lama tak hirup udara segar bugar!!!!!

adei!!!

keje tade life sangat!

first time kerja dengan orang oku..

dia ok..

tak de la oku sangat..

tp oku la..

ok.

i tak nak sebut kesian kat sini..

sebab they don't want pity from us.

diorang cuma nak kita tahu diorang boleh buat keje

macam orang lain jugak.

mungkin tak semua keje..tapi diorang boleh berdiri atas kaki sendiri.

ok.

i sangat respect pada company yang provide kerja

untuk orang2 oku.

rather than hantar diorang jadi peminta sedekah

*kurang ajar kan*

lebih baik kita cipta peluang pekerjaan untuk mereka kan.

i'm a very sensitive person.

cepat tersentuh when it comes to things like this.

tapi tade la i hari2 tengok dia nak nangis.hahahaha.

working with people yang lain dari kita..

buat kita rasa rendah diri..

in a way buat i rasa sangat rendah diri..

i respect them..

sebab diorang susah payah kerja cari duit nak sara keluarga..

*yang tak suka susah payah tu tak suka.makan gaji buta.bluek*

kalau kita mintak tolong diorang tolong.

baik..hehehehe.

i tak pandai berkawan..

sebab pr memang tak bagus.

tapi dalam diam-diam..

da ramai kawan jugak la..hehehehe.

suke!!

kawan-kawan ade macam-macam..

lagi tua,lagi muda..

macam-macam bangsa. ;D

i rasa kerja i ni ok jugaklah.

sebab i ni tak suka senyum.

stern face.muka serious.

tapi sebab dah mula kerja ni..

jumpa semua orang pun kena senyum.

hari-hari doa semoga makcik-akak-adik

tak-salah-faham-saya-takde-niat-nak-ngorat-pasangan-anda.

hahahahaha.

everyday..

moment yang paling best adalah moment pegi balik kerja..

sebab i akan bawa 60 km je..makan angin..

bawak slow-slow..

precious moment.

kalau stress nyanyi kuat-kuat..

tak stress pun nyanyi kuat-kuat dalam kereta.

tune lari pun mana ada orang perasan. ;p

i rindu snowy..

rindu girl..

boy gemok tak rindu sangat lah..lol.

rindu nabil n nana..

ee..geram2.

macam nak kerja kt nursery jaga baby pulak.

tapi nak baby yang tak banyak songeh,

tak nangis*sebab nanti tak tahu nak buat ape*

yang lepak chill main2..hahaha

ade ke??

ok..nak makan sushi!!

nak catch up series kat tv.

esok nak bangun lambat!!yay!!

Monday, July 19, 2010

i stil have my air asia voucher.

can be use before 14th august.

hurm..

nak pegi mane ni??ehehehehehe.

beli tiket dulu dan fikirkan cuti kemudian.ok x..

haih.

kalau bukan sebab kena pg konvo..

dah lame gua pegi cuti beb.

lagi syok.

aman damai!!!!!!!

gua tak sabar nak ajak lady gaga pegi vacation!!!!!

yeah!!!!

*tak sabar nak tengok beach boys weh.wtf*

lame tak tgk cite weeds.

dah sampai season brape skang??

gua rindukan cloud nine.

semua annual leave yang bakal dapat after confirm bulan 8 ni,

gua nak guna semua untuk pg cuti,

pg capai cloud 9.

oh yeah!!!!!!!!!!

tidak sabar mahu pegi jalan2.

sangat bosan tak pg mana2.

loser weh!!!!!!!!!

keluar rumah lain kali boleh pakai label LOSER.

lol.

mahu mencari prince charming.

it's time to make a move.

semua,

doakan c bertemu prince charming .

Thursday, July 15, 2010

::patience has limitation too::

i just want to feel ALIVE right now.

that's all.

rimas.

bosan.

mulut laser tidak berjaya diaktifkan sebab malas.

demam.

malas nak fikir and whatsoever.

makan butter milk chicken memang menakjubkan!

dengan sebelum itu perut diisi

dengan keropok lekor dari laksa shack

bersama ice lemon tea,

kemudian dengan 2 scoop ice cream dari baskin robbins,

gelak ketawa tengok she's Out of my league dengan lady gaga,

memang superb!!!

dan sebelum itu dapat jumpa jujuwet yang da makin tembam ;p

makan nasi dengan lauk ayam masak lemak cili padi,

pergh!!!

fabulous!

sekarang,

dalam otak i,

cebu,please make my dream comes true.

i perlukan kau dan redang dan krabi.

tahun depan.please.

please make my 25th year fantabulous.

just as i thought my 23rd year's nightmare has ended.

24th year is not really promising.

makin entah hape-hape i tell you.

but in a way,

bila orang kata,ada hikmah.

ya,mungkin.aku percaya tu.

ada hikmah.

hikmah untuk aku bangkit,

terus jalan,dan tak perlu lagi nak ada pitstop.

i just don't have the gut yet.

it's freaking lame i know.

lepas ni aku nak terus lari.

*selain boleh kuruskan badan.lol*

dan please,

talk to the hand.

by next year,

it'll be a different thing.

tahun ni aku sabar dan habiskan apa-apa yang patut.

sebab tahun depan,i have made up my mind.

i have several outragous plan yang memang superb

*pada pandangan mata sendiri.lol*

now i'm starting to believe,

after i met ken,the guy that just came back from nz,

dreams do come true.

it'll be just a matter of time and hardwork.

and in the mean time,

i just need to believe in myself,

i can do this.

I CAN!!









aku janji

Monday, July 5, 2010

::today was so-so::

today was so-so.

nak cakap pun malas.

hahahahaha.

sebab geng tade hari ni.

jadi boring.

tak dapat nak borak2 pasal cara-cara untuk makan ikan terubuk,

kek lapis sarawak

pasal sabah..

hikhik.

bila jumpa orang yang sangat banyak

things in common dengan kau,

kau pasti rasa teruja.

macam i!

bile nk pegi closing,

die pakai perfume semata2

takut i tak tahan bau peluh die,

i rasa macam

"kelakar gile kau nih."

hahaha.

lepas ni nk tanya,

"kau suka pegi cuti-cuti2??"

jom.pegi cuti.

i really need a vacation asap.

hehehehehehe.

for future reference Tuhan,

boleh increasekan intake member2

from nz x?

boleh la i amek tips banyak -baaaanyaak dari mereka.

sebab bila jumpa seorang yang baru balik dari sana

after 15 years of living there,

i super teruja!!!!!!!!!!

terus dalam hati,

"this is it."

macam calling-calling je destiny itu.

lol.

omg,am so freaking love to exaggerate things.

bwahahaha.

* who cares.duh*

so, i memang percaya pada fate and destiny.

jadi,

maybe that ultimate dream akan jadi kenyataan.

who knows.

i memang akan super persetankan semua yang orang setan cakap.

i tetap akan pursue this one sweet fabulous idea of mine.

hahahaha.

ok,takde la fabulous mana.

and it might be scary.

but,

if i havent try,

how will i know right.

ah,God will definitely hiding my biggest prize somewhere.

eeee...can't wait!!

*eche,padahal jauh lagi*

eh,eh,

i nak amik anak angkt mat salleh la..

mata biru,

rambut blonde,

pipi tembam,comel,

rambut curly macam justin timberlake.

ok x??

lol.

and and nanti bila die tanye why he's different from others,

then i'll say to him that,

"mummy wants JT but he's not available.but you are."

kejam ah.

hahahaha.

jangan lah kau percaya ayat karut i.

tapi baby boy with curly blonde hair,blue eyes

are definitely in my top list darling.

at least,

i don't have to worry if i cheated on him.

xD

Friday, July 2, 2010

::wake me up when ffriday ends::

ah,

such a blessed.

woke up at noon

dengan rasa lega sangat sebab dapat tidur lebih masa

walaupun kira waktu tidur "eleh 9 jam je."

tapi sangat worth it.

sebab tidur yang best.

tidur sangat best.

ah,best la weh!!!!