Wednesday, October 12, 2011

wednesday..

when everything seems to fall apart..

Thursday, August 25, 2011

right thurr right thurr

lemme hear you say it's thursday!thursday!

*woot woot*

ok,random.lol

Monday, August 22, 2011

raya ramblings

hye.

assalamualaikum..

\(^_^)/ *lambai-lambai*

everyone seems to busy with raya preparation.

raya songs 24/7 on the radio/shopping malls & some even make them as ringtones!

*salute*

maigad,raya fever is back!

raya shopping is only an excuse i guess.lol

Malaysians love to shop no matter what the occasion is.hah-a

after thouroughly surveying raya theme this year,

i opt for orange...at last!

bahaha.

i never expected myself to wear orange actually -__-" (yeah,i know right)

somehow i wanted to try to wear it this year.*grin*

mum's kurung is also orange.yeey!

i actually wanted something like this *refer to pic below*

but sadly failed to find one,so i bought a striker orange.

better try next time i guess..lol

nora danish is super lovely in this kurung right..

maigad..*drooling*

okokbai~

p/s: photo credit to fashionvalet.net





Thursday, August 11, 2011

Stone Rain Vs Gold Rain

homai,

title nak grammar tunggang terbalik bagai :P

"Hujan emas di negeri orang,Hujan batu dinegeri sendiri."

hati masih setia pada Melaka.

Everytime balik Melaka rasa best je..

rasa nyaman je..

rindu...

Tanda taubat telah diterima

p/s:sumber dari Al-Azim.com

TAUBAT

Seorang hakim ditanya: Apakah ada tanda bahawa taubat itu telah diterima?
Jawabnya : Ya, ada 4 tanda atau alamatnya iaitu:

1. Putus hubungan dengan kawan-kawannya yang tidak baik dan bersahabat dengan orag-orang soleh
2. Menghentikan semua maksiat dan rajin melakukan ketaatan.
3. Hilang rasa kesenangan kepada dunia pada hatinya dan selalu ingat akan kesusahan akhirat
4. Percaya kepada jaminan Allah dalam urusan rezekinya lalu menyibukkan diri menunaikan perintah Allah

Maka bila terdapat semua sifat itu maka dia termasuk dalam ayat yang bermaksud: "Sesungguhnya Allah kasih pada orang yang bertaubat dan kasih pada yang suka bersuci".

Kemudian dia berhak memperolehi daripada orang lain 4 perkara iaitu:

1. Mereka cinta kepadanya kerana Allah telah cinta kepadanya
2. Mereka akan memeliharanya dan selalu mendoakannya
3. Mereka lupa terhadap dosa-dosanya yang telah lalu
4. Mereka selalu membantu dan mendekatinya

Manakala Allah akan memuliakannya dengan 4 perkara:

1. Melepaskannya dari dosa sehingga seolah-olah dia tidak pernah berdosa
2. Dia dicintai oleh Allah
3. Dia dipelihara dari gangguan syaitan.
4. Dia diamankan dari rasa takut sebelum keluar daripada dunia ini

takut.rasa tak layak je untuk Tuhan ampunkan :(

Kata -kata hikmah Khulafa' Ar-Rasyidin

p/s: sumber direct dari Al-Azim.com

KATA -KATA HIKMAH KHULAFA' AR-RASYIDIN

SAIDINA ABU BAKAR RADHIALLAHU ANHU BERKATA:

Orang yang bakhil itu tidak akan terlepas daripada salah satu daripada 4 sifat yang membinasakan iaitu:

  1. Ia akan mati dan hartanya akan diambil oleh warisnya, lalu dibelanjakan bukan pada tempatnya atau;
  2. hartanya akan diambil secara paksa oleh penguasa yang zalim atau;
  3. hartanya menjadi rebutan orang-orang jahat dan akan dipergunakan untuk kejahatan pula atau;
  4. adakalanya harta itu akan dicuri dan dipergunakan secara berfoya-foya pada jalan yang tidak berguna

SAIDINA UMAR AL-KHATTAB RADHIALLAHU ANHU BERKATA:

  1. Orang yang banyak ketawa itu kurang wibawanya
  2. Orang yang suka menghina orang lain, dia juga akan dihina
  3. Orang yang menyintai akhirat, dunia pasti menyertainya
  4. Barangsiapa menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga

SAIDINA UTHMAN BIN AFFAN RADHIALLAHU ANHU BERKATA:

Antara tanda-tanda orang yang bijaksana itu ialah:

  1. Hatinya selalu berniat suci
  2. Lidahnya selalu basah dengan zikrullah
  3. Kedua matanya menangis kerana penyesalan (terhadap dosa)
  4. Segala perkara dihadapaiya dengan sabar dan tabah
  5. Mengutamakan kehidupan akhirat daripada kehidupan dunia.

SAIDINA ALI KARRAMALLAHU WAJHAH BERKATA:

  1. Tiada solat yang sempurna tanpa jiwa yang khusyu'
  2. Tiada puasa yang sempurna tanpa mencegah diri daripada perbuatan yang sia-sia
  3. Tiada kebaikan bagi pembaca al-Qur'an tanpa mengambil pangajaran daripadanya
  4. Tiada kebaikan bagi orang yang berilmu tanpa memiliki sifat wara'
  5. Tiada kebaikan mengambil teman tanpa saling sayang-menyayangi
  6. Nikmat yang paling baik ialah nikmat yang kekal dimiliki
  7. Doa yang paling sempurna ialah doa yang dilandasi keikhlasan
  8. Barangsiapa yang banyak bicara, maka banyak pula salahnya, siapa yang banyak salahnya, maka hilanglah harga dirinya, siapa yang hilang harga dirinya, bererti dia tidak wara', sedang orang yang tidak wara' itu bererti hatinya mati

Monday, August 8, 2011

who's to blame

i could not get through nuffnang website.

the internet is ok.

just nuffnang.

now,tell me.

who's to blame?

it's frustrating though.

:/

Monday, August 1, 2011

::pixie::



::momentum::

second day of puasa.

the momentum is still missing.

how?how?

sangat tidak productive.

eh,still doing works & stuffs

tapi pada kadar 60 km/h.

if not 110 km/h (masih mematuhi had laju *angguk kepala*

fighting!

Sunday, July 31, 2011

::Ramadhan Al-Mubarak::

Assalamualaikum :)

Pejam celik pejam celik dah 1 Ogos.

permulaan bulan ramadhan bagi tahun ni,

dengan ini saya, "c" ingin memohon kemaafan

atas semua salah silap & kekurangan yang ada pada diri ini.

andai terkasar bahasa,terperli sana sini,terluka hati anda semua

dengan tulisan,mahupun percakapan,

saya minta maaf.

andai ada salah faham antara kita,saya minta maaf ya.

saya pun maafkan semua orang.hehehe

azam bulan puasa ni nak jadi lagi baik dari yang sebelumnya ;D

jauhi segala hasad/perasaan yang tidak baik dari segi pertuturan

mahupun perbuatan.

so,let's do this.

together we strive to be a better samaritan,

better followers of Allah SWT.

insyaAllah :)

Wednesday, July 20, 2011

Brighton!

just bought a bright yellow flats & a bright orange flats.

hamagad!!hamagad!!

oh so colourful!\(^0^)/

now mahu purple,blue and green.

ngeee..

but i have to stop buying flats.

i want sandals

and sneakers!!!

;D

Tuesday, July 19, 2011

Luminaria

My "Luminaria" during recent Relay For Life 2011 event.

Lights On

Lights Off!*pling*


mine & Ms JuJu's luminaria

'We're All In This Together"

:)

Monday, July 4, 2011

July 4th,2011

Dear Diary,

i saw mr awesome today.he smiled at me.

i'm a happy girl. \(^_^)/

signing out-cutegirltodaytomorrowtulat.

.
.
.
.

-____-"

perempuan ini bajet sweet 16 gitu.

lempang skarang *tadah muka*

second half of 2011,

i'm nervous.

this nagyaw

(read:not a girl not yet a woman)

is turning into 25.

:s

i have to act older aren't i?

oktengsbai.

Sunday, June 26, 2011

::june is fading away..july is coming my way::

aloha!

sawaddikap.kap kun kap :)

how are you doing?

i'm fine thank you.how do you do?

alright,bercakap depan cermin kau ya perempuan.

hehehe.

ever since i started working here in Puchong,

i've neglected my self a lot.like a lot!!!

gained weight,rough skin yada yada yada..

asyik pegang screw driver,tangan jadi kasar.

so sad. :(

muka oily macam ladang kelapa sawit.tengs.

so now,

i want to start back my eatthatvitamins routine.

epo,vit c,etc.

kena gigih kau tau.paksa rela diri ni.

lotion pun kena letak banyak.

tangan banyak scar sebab cable tie lah,itulah.

inilah.kurang asam keping betul.

tengok2,ada muscle lepas ni.

;p

terkezut mak tau.

alright,

hope this project goes well.

bos cakap,chances aku nak kawin amat tipis sebab

incoming project banyak.

if duit makin banyak tak pe lah jugak.

ok,tak baik merungut.tak baik tahu.

pfftt.

Tuesday, May 10, 2011

::oh so hot!::

lately,the weather is increadibly hot!

makan durian lagi,memang extra hot!

makan cili lagi,ok,kau tambah sendiri ladar kepanasan dia macam mana.

hari ni online guna laptop pinjam dari dept sendiri

kerana perempuan ini tidak dapat menggunakan laptop beliau sendiri.

amboi,beliau,macam orang kenamaan.

*tak sedar diri golongan rakyat takda kolar je ni*

i don't know why im easily distracted nowadays.

and and so freaking tired everyday.

nak kata hari-hari angkat tong gas,tak jugak.

nak kata hari-hari pecah kepala nak fikir solution

kadang-kadang je la.

maybe it's because of age factor.

is it? T_T

beli vitamin bukan main.

makannye jarang-jarang.

no point right.

ok.toodles

Thursday, May 5, 2011

::i'm hairy.hug me please::



*yawn*

Tuesday, April 26, 2011

::Hello,meet Mr & Mrs Joy::

Meet my Mr & Mrs Joy. ;D

Well,they're not actually a person to starts with.

let's meet them shall we :)

1)This is Mr Joy.Cause this meal looks manly to me.Bile makan rasa macho.#EhYeke

This one is Serai Platter from Serai @ Empire.Gosh,I'm drooling!!



2)This super awesome Mrs Joy adalah sangat sedap!I ate this at Restoran Atong in

Sabah.Omg!It's so good.I never knew Ikan Goreng could mix so well with soup.



3)Ok,this Mrs Joy is once a Dory(fish).The smooth feeling of the fish melts rightaway

in your mouth.From Manhattan Fish Market.



4)This is totally Mr & Mrs Joy.yeah!Too bad i coudnt eat both.Mine is the rice with

the bbq chicken(if im not mistaken) and the other one,i forgot what it is :( .But

fret not.I still remember the place.They're from Manggo Chilli in Giant Kinrara.

They're famous for their Kerabu Mangga & Tomyam.What's more to say.Even a simple

Mee taste likes heaven.I'M TELLING YOU THE TRUTH!!



5)And last but not least,baby joy.yup.Mr & Mrs Joy are married.heeheehee

this is my saviour.oh well,i dig on this no matter how my moods are.This one is

from Ice Room.



banyak lagi ni..nda sempat mo upload jak.

eh,cakap sabah bha.lol

that's all for today.

happy drooling everyone!

Saturday, April 16, 2011

:Berukband gone wrong::

This Celcom berukband is killing me.

seriously!

stab me upfront Celcom!yeah stab me!

paying hundreds of ringgit to get this kind of service.

What the fork!!!

grrrr!!!!

I want to bury this berukband.

Friday, April 15, 2011

::Missing My Bling-bling.Help!::




nana eating durian.muka eksaited.

i miss them mucho mucho :(

::Saturday,16/4/2011::

haluu bloggie!!

miss me much?i miss you *hugs*

as per today,

i'm in the office.

do some test T_T

no extra nap for today..fufu.

alright,actually,that's not the point.

ok,bahasa rojak lah.belit-belit lidah i nak cakap bahasa omputih ni tau.

nanti jadi ptuih ptuih plak.cemano?

*rabbit dance*

Thursday, April 14, 2011

::hye,hello,hurm,what else::

hello bloggie.

life without a laptop is like life without food/water.

i miss my lappy.

i work in an IT company.

But still i havent figure out what is wrong with my lappy.

=(

Tuesday, March 15, 2011

senyum

noes.

can't smile.

nak habiskan duit nk pegi facial,

cari gym.

tak nak simpan duit untuk kawin.

tahun depan baru start simpan.

hahahaha.

tahun ani aku nak buat suka hati kepala lutut aku je.

sebab suka hati aku lah nak buat apa.

this year is fill with rage.

aku pun tak tau mane datang.

maybe sebab tahun lepas dah lost capability to be angry,

terus tahun ni dia keluar macam gunung berapi.

simpan lagi,jadi lah macam ni.

nasihat aku,

nak marah,marah je.

nanti kau simpan-simpan stress.

ok,nak makan.

gila ni sudah 2 hari muka ketat takde mood.

the only thing i want to do now is a vacation.

free from everyone.

weeehuu!!

sebab aku nak listdown kan satu2 ape aku kena buat

at work,life,so forth.

nak kena organize balik.

hectic.

*echewah*

something is missing.

and i need to find the missing thing.

if only i know what's missing.

okbai.

dah happy dah.boleh tahan sampai pukul 6 pm ~hoola dance~

Thursday, February 24, 2011

::hellooooo*waving*::

omg!!it's been ages since last updates.

maaf.perempuan ini sangat busy main games.

eh,buat-buat busy kat opis.

homaigod!kalau pecah rahsia i ni,i yang bersalah.

hokei-hokei.

moving on,

after blogging,

i move to a much-faster-statusrantingwatsoeveryouwantocallit-twitter.

yeah.been a twitterholic for quite some times or nowadays,they call it "tahi-twitter"

and boy,I was hooked to it.

can't get my hands from the phone 24/7.

i even wanted to take it to the loo.

BUT

comic books will do.;)

*ok,NO MENTAL IMAGE.STOP!*

ok,where was i,right,twitter.

yeah,it's like a drug.

i let out my feelings regarding whatsoever there.

fast & efficient.

but,a warning,

twitter is not for a FAINT-HEARTED people.

cause sometimes, your little mind will trick you

and give this multi-million dollar question:

"is that tweet for me?"

sound ridiculous,but it will happen a lot.

lol.

don't worry,not every tweets or unmention tweets they called it are intended to you.

while some may bash you right in your face by unmentioning,

others are just tweeting something involving what's happening in their daily life etc.

twitter is fun place to be.

though i enjoy tweeting now,

coz i have to squeeze my brains to put everything under 140 chars

*not an easy thing to do if you have lots of things to say*

blogging is still my number one option.

*if i want to rant the whole day.lol*

otherwise,im on twitter.

toodles!

~hoola dance~